hoe maak je zelf csl
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
weet iemand hoe je dit zelf kan maken
mvg
daan
mvg
daan
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
google had het in een paar seconden voor me gevonden, begrijp gezien de prijs alleen niet, waarom je het zelf wil maken, mss vanwege de versheid?
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
gewoon ik experimenteer graag herman
kun je me die link eens doorsturen
alvast bedankt
mvg
daan
kun je me die link eens doorsturen
alvast bedankt
mvg
daan
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Water,zakje bakkersgist en een blikkie mais(ff malen) en meer heb je niet nodig!!
Groet, Peter
ps vraag maar aan Mitsz!!
Groet, Peter
ps vraag maar aan Mitsz!!
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
mag dat ook gewoon gekookte mais zijn peter?
mvg
daan
mvg
daan
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
Ja dat mag Daan, kookwater vervolgens laten verdampen en je houdt CSL over
Peter van Loo schreef:Water,zakje bakkersgist en een blikkie mais(ff malen) en meer heb je niet nodig!!
Groet, Peter
ps vraag maar aan Mitsz!!
Recepie van Mitz waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben.
Liter mais uit blik.
Een zakkie bakkersgist
50 gram suiker
Hele zooitje in de blender met wat water.
In een emmertje overdoen en maak een gaatje in het deksel.
Laat maar gerust een weekje staan gisten, totdat de vloeistof rustig is. Nu kun je 'm zeven. Evt. nog wat verdunnen.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Denk dat csl vooral om wateroplosbaar gaat, dus Mitz heeft het mis!
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
wat denk jij dan hilco?
mvg
daan
mvg
daan
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Dat brouwsel van Mitsz heb ik ook uitgeprobeerd. Niet als toevoeging in boiliemix want dan kook je het kapot. Je zal zien dat het mengseltje wat hierboven beschreven staat flink "leeft" en dat is juist aantrekkelijk voor de vis. Soaken dus! Alleen op mijn thuiswatertje geen doen want ook witvis wordt er helemaal dol van. De CSL die bepaalde merken verkopen zijn dood en is de attractieve waarde behoorlijk van af, zelf maken loont dus zeker wel.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- michiel moore
- Berichten: 327
- Lid geworden op: 03-05-2013 17:36
Voor het koken ff 3 dagen laten staan. Damp in een koperen, gekoelde laten condensren en het condens opvangen.
Proost. Moonshine
Proost. Moonshine
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
hier worden 2 manieren gegeven over zelf csl maken
zeer boeiend allemaal om te lezen..waarvoor dank
ene met gist en de andere is louter kookvocht van mais als ik het goed begrijp?
welke is nu de echte ??
kan men dit bv ook met hennep toepassen bv?
mvg
daan
zeer boeiend allemaal om te lezen..waarvoor dank
ene met gist en de andere is louter kookvocht van mais als ik het goed begrijp?
welke is nu de echte ??
kan men dit bv ook met hennep toepassen bv?
mvg
daan
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
De echte CSL is gewoon een restproduct van de zetmeelindustrie.
De maïs zelf wordt eerst geweekt (voor ongeveer een dag) in water van 50 graden.
De wateroplosbare stoffen in de maïs komen in het weekwater. De maïs zelf wordt uit het weekwater gehaald en vervolgens gemalen. Het weekwater wat overblijft wordt ingedikt en het residu wat overblijft is CSL. Meer is het niet. Wordt o.a. gebruikt als veevoer.
Wat zit er o.a. in? Vrije aminozuren en melkzuur, beide stoffen die attractie voor karpers hebben. Dus gewoon een heel goed ingrediënt in je aas.
De maïs zelf wordt eerst geweekt (voor ongeveer een dag) in water van 50 graden.
De wateroplosbare stoffen in de maïs komen in het weekwater. De maïs zelf wordt uit het weekwater gehaald en vervolgens gemalen. Het weekwater wat overblijft wordt ingedikt en het residu wat overblijft is CSL. Meer is het niet. Wordt o.a. gebruikt als veevoer.
Wat zit er o.a. in? Vrije aminozuren en melkzuur, beide stoffen die attractie voor karpers hebben. Dus gewoon een heel goed ingrediënt in je aas.
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
hilco is het een plus als je aan het weekwater ook nog gist toevoegt en dan na een tijdje het inkookt?
vind dit best interressant want ik heb zo het idee dat je met dit weekvocht nog tig andere dingen kan...
elk kookvocht hoeft in fijte niet verloren te gaan denk ik...klopt dit hilco
mvg
daan
vind dit best interressant want ik heb zo het idee dat je met dit weekvocht nog tig andere dingen kan...
elk kookvocht hoeft in fijte niet verloren te gaan denk ik...klopt dit hilco
mvg
daan
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Daan,
Gist toevoegen voor het koken heeft totaal geen meerwaarde, omdat je de gistcellen kapot kookt.
Wat betreft het vocht, dat is best wel leuk spul en als je wilt kan je het ook nog laten fermenteren. Vraag is, kan je er ook iets mee? Je zou het idd. kunnen indikken en b.v. als liquid in je bollen kunnen verwerken, maar is eigenlijk moeite voor niks. Kan je b.v. veel beter een flesje Kikkoman bij A.H. kopen, is gefermenteerde tarwe en soja. Heel leuk product en ik gebruik het zelf dan ook heel vaak in mijn mixen, of als toevoeging aan het weekwater van mijn particles.
Gist toevoegen voor het koken heeft totaal geen meerwaarde, omdat je de gistcellen kapot kookt.
Wat betreft het vocht, dat is best wel leuk spul en als je wilt kan je het ook nog laten fermenteren. Vraag is, kan je er ook iets mee? Je zou het idd. kunnen indikken en b.v. als liquid in je bollen kunnen verwerken, maar is eigenlijk moeite voor niks. Kan je b.v. veel beter een flesje Kikkoman bij A.H. kopen, is gefermenteerde tarwe en soja. Heel leuk product en ik gebruik het zelf dan ook heel vaak in mijn mixen, of als toevoeging aan het weekwater van mijn particles.
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
bedoelde de gist na het inkoken hilco
heeft dit zin?
hoe laat ik dat spul fermenteren dan?
mvg
daan
heeft dit zin?
hoe laat ik dat spul fermenteren dan?
mvg
daan
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Met zelf csl maken heb ik me nooit bezig gehouden, wel met zelf wijn brouwen.
Om het kookvocht aan het gisten te krijgen kan je bakkersgist of wijnmakergist toevoegen (nadat het kooknat is afgekoeld). Het beste kan je de vloeistof daarna op een warme plek zetten (21 - 25 gr. C) maar niet boven op de verwarming. Voor het wijnmaken werd de "most" in een grote fles met een waterslot gedaan. Heb je dit niet, dan in een schone container of emmer met een schone theedoek oid erover. Hoe lang de vloeistof gaat gisten hangt af van het percentage suikers. Dus wil je het langer laten gisten, dan wat suiker toevoegen. Dit hoeft natuurlijk geen wijn te worden, dus hoe ver je het door laat gisten bepaal je met het toevoegen van de suiker zelf.
edit: Ik bedenk me nu dat als het een grote hoeveelheid kooknat betreft (meer dan 2 liter) je het best eerst een giststarter kan maken. Dat doe je door de gist met een hoeveelheid appel- of druivensap te vermengen. Een halve liter lijkt me genoeg. Wil je dit heel precies doen, volg dan de instructies voor het wijn maken: http://wijnmaker.blogspot.nl/2007/08/gist-starter-yeast-starter.html
Om het kookvocht aan het gisten te krijgen kan je bakkersgist of wijnmakergist toevoegen (nadat het kooknat is afgekoeld). Het beste kan je de vloeistof daarna op een warme plek zetten (21 - 25 gr. C) maar niet boven op de verwarming. Voor het wijnmaken werd de "most" in een grote fles met een waterslot gedaan. Heb je dit niet, dan in een schone container of emmer met een schone theedoek oid erover. Hoe lang de vloeistof gaat gisten hangt af van het percentage suikers. Dus wil je het langer laten gisten, dan wat suiker toevoegen. Dit hoeft natuurlijk geen wijn te worden, dus hoe ver je het door laat gisten bepaal je met het toevoegen van de suiker zelf.
edit: Ik bedenk me nu dat als het een grote hoeveelheid kooknat betreft (meer dan 2 liter) je het best eerst een giststarter kan maken. Dat doe je door de gist met een hoeveelheid appel- of druivensap te vermengen. Een halve liter lijkt me genoeg. Wil je dit heel precies doen, volg dan de instructies voor het wijn maken: http://wijnmaker.blogspot.nl/2007/08/gist-starter-yeast-starter.html