Gekookte Tijgernoten bewaren Frankrijktrip


Plaats reactie
Spillebeen Kenny!
Berichten: 13
Lid geworden op: 12-06-2014 10:53

17-04-2016 15:42

Hallo had een vraagje,in Juni vertrek ik naar Frankrijk voor 2 weken naar een vrij groot water,nu zou ik mijn tijernoten thuis al willen koken en zo meenemen,wat is de beste oplossing om ze te bewaren?
Vacumeren,of gewoon meenemen en elken dag verversen van water?

Thanks
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2340
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

17-04-2016 16:10

Koken, laten slijmen en dan in een emmer of tonnetje met een luchtdicht deksel.
Alleen aankomen met een schone schep, absoluut niet met je handen.
Nootjes blijven op die manier makkelijk 2 weken slijmen, maar als het slijm weg is zijn ze ook nog prima te gebruiken.
Water verversen is nergens voor nodig.
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

17-04-2016 16:19

Hoe veel wil je meenemen?
Spillebeen Kenny!
Berichten: 13
Lid geworden op: 12-06-2014 10:53

17-04-2016 20:15

Cees 30 a 40 kg denk ik...
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

17-04-2016 21:56

Die zou ik ook gewoon gekookt meenemen dan.
Net als Bert voorstelt in een dicht vat doen, verdelen in 2 vaten is nog beter kun je er eentje met rust laten.
Heb nog niet heel veel met tijgers gevist maar ik vond ze enkel beter worden.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

17-04-2016 22:30

2 weken a 3 blijven ze wel goed hoor.mits niet in direct zonlicht.als het slijm weg trekt dan word het tijd om ze echt snel op te maken.het slijm is eigenlijk gewoon suikerwater.zorg alleen dat als je de nootjes weg zet.dat ze echt net onder water staan, anders heb je te veel water en te weinig uitlekkende suikers om het alles in dik slijm te krijgen.suiker is een conservering van nature.
Verder niet met de handjes aan komen zoals Bert al zei.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2340
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

17-04-2016 22:36

Wel zorgen dat de emmer of tonnetje brandschoon is van binnen anders heb je kans dat de suikers alsnog gaan gisten, vandaar ook, niet met de handen erin.
Ik spoel van te voren de ton altijd met kokend water met bleekwater.
Spillebeen Kenny!
Berichten: 13
Lid geworden op: 12-06-2014 10:53

21-04-2016 06:59

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de schitterende oplossingen, hou jullie allemaal op de hoogte van de vangsten, bedankt jongens... :wink:
Plaats reactie