hallo iedereen,
ik ben van plan deze winter babycorn te gaan inzetten om te voeren en een voerstek op gang te houden. nu was ik van plan om deze babycorn te soaken in gecondenseerde melk. bijvoorbeeld op 5kg een blikje gecondenseerde melk kiepen en dit goed laten intrekken. kan het kwaad als dit dan 2 of 3 weken blijft staan? of treden er geen reacties op dat het gaat schimmelen of verzuren?
groetjess
babycorn en gecondenseerde melk
- Merijn Otterman
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
- Locatie: Bergen op Zoom
- Contacteer:
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Gecondenseerde melk is zo zoet, dat blijft wel goed.
Kleine tip: Zet het blikje melk even in een bakje gekookt water.
Hierdoor wordt het wat dunner, en trekt het beter in
beter in kleine portie,s doen blijf wel goed schudden, want het wordt 1 grote klomp
Kleine tip: Zet het blikje melk even in een bakje gekookt water.
Hierdoor wordt het wat dunner, en trekt het beter in
beter in kleine portie,s doen blijf wel goed schudden, want het wordt 1 grote klomp
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Waar blijft het staan; Binnen op kamertemperatuur of buiten in de kou?
Ik zou persoonlijk de babycorn pas overgieten wanneer ik het nodig heb. Gecondenseerde melk kan je wel even in de koelkast bewaren of anders in porties invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt.
Ik zou persoonlijk de babycorn pas overgieten wanneer ik het nodig heb. Gecondenseerde melk kan je wel even in de koelkast bewaren of anders in porties invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Als je dat samen gaat gooien verzuurd dat zo of je moet het in de koelkast zetten of buiten maar niet met deze temperaturen....
Ik zou het ook gewoon ter plekke aanmaken en dan gewoon met wat poedermelk, werkt nog wat makkelijker ook en zoet is het al wel genoeg.
Ik zou het ook gewoon ter plekke aanmaken en dan gewoon met wat poedermelk, werkt nog wat makkelijker ook en zoet is het al wel genoeg.
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Cocos melk werkt ook goed en is een stuk goedkoper als gecondenseerde melk.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Aan gecondenseerde melk is water onttrokken, aanlengen en je hebt melk en in jou geval kokosmelk. ga ff rekenen dan!!
Groet, Peter
ps kokos is wel attractief, dat dan wel natuurlijk!!
Groet, Peter
ps kokos is wel attractief, dat dan wel natuurlijk!!
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Verschilt per merk van de kokosmelk, er zijn inderdaad verschillen in de consistentie.
Maar het gaat niet alleen om de prijs, gecondenseerde melk gaat echt snel overstuur (vooral als het warm is heb je zo zuur spul of schimmel) en dit heb ik met de kokosmelk van de jumbo nog niet gehad. (was na 5 dagen nog goed)
Maar als je attractie wil waarom los je dan niet een beetje marmite op in maggi, eventueel een beetje honing erbij en je hebt een super aasje/dip. (bederft ook niet snel door het zout gehalte)
Maar het gaat niet alleen om de prijs, gecondenseerde melk gaat echt snel overstuur (vooral als het warm is heb je zo zuur spul of schimmel) en dit heb ik met de kokosmelk van de jumbo nog niet gehad. (was na 5 dagen nog goed)
Maar als je attractie wil waarom los je dan niet een beetje marmite op in maggi, eventueel een beetje honing erbij en je hebt een super aasje/dip. (bederft ook niet snel door het zout gehalte)