Tijgernoten bereiden
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 18-05-2015 11:00
- Locatie: Leiden
Hengelaars,
Ff een vraagje ik wil graag tijgernoten klaar maken maar lees veel verschillende manieren
Nu kon je het ook klaar maken met donker bier. Heeft iemand enig idee hoe dat moet ?
Alvast bedankt
Ff een vraagje ik wil graag tijgernoten klaar maken maar lees veel verschillende manieren
Nu kon je het ook klaar maken met donker bier. Heeft iemand enig idee hoe dat moet ?
Alvast bedankt
Karper: 4
Zeelt: 0
Brasem: 9
Zeelt: 0
Brasem: 9
Tijgernoten 24 uur weken in water, daarna een uurtje koken.
Tijdens het koken een lekker donker biertje drinken, misschien wel 2 of 3.
Of je kookt ze in donker bier, maar ik zou het liever zelf opdrinken, heb je er meer plezier van.
De noten worden er echt niet beter van.
Tijdens het koken een lekker donker biertje drinken, misschien wel 2 of 3.
Of je kookt ze in donker bier, maar ik zou het liever zelf opdrinken, heb je er meer plezier van.
De noten worden er echt niet beter van.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Door er een bruin biertje bij te doen, wordt het gistingsproces alleen maar versterkt.
Als het een meerwaarde heeft laat ik in het midden.
Je kan er ook een goede schep witte/bruine suiker bij doen.
Nu i.v.m. de kooktijd zijn er toch een heleboel verschillende meningen.
Veel hangt af van de hoeveelheid , de kwaliteit en de grootte van je tijgers.
Wil je zeker zijn dat je tijgers goed gekookt zijn, controleer er dan een handvol met een boilienaald.
Als ze gaar zijn, zou je er zonder problemen moeten kunnen doorprikken.
Slecht klaargemaakte tijgers zijn echt geen pretje en zelfs dodelijk voor onze watervriend.
Succes ermee
Als het een meerwaarde heeft laat ik in het midden.
Je kan er ook een goede schep witte/bruine suiker bij doen.
Nu i.v.m. de kooktijd zijn er toch een heleboel verschillende meningen.
Veel hangt af van de hoeveelheid , de kwaliteit en de grootte van je tijgers.
Wil je zeker zijn dat je tijgers goed gekookt zijn, controleer er dan een handvol met een boilienaald.
Als ze gaar zijn, zou je er zonder problemen moeten kunnen doorprikken.
Slecht klaargemaakte tijgers zijn echt geen pretje en zelfs dodelijk voor onze watervriend.
Succes ermee
There's only one temple in this world and that's the human body.
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Oja joh!!!
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Tijgernoten zijn klaar wanneer de rimpels verdwenen zijn, vrij simpel eigenlijk
Al die extra toevoegingen geloof ik niet in.een tijgernoot is gewoon neutraal al prima, het gisting proces sneller laten komen is voor mij nooit gelukt, neutrale tijgernoten slijmen na 24 uur al bij mij.en met bier of suiker werden dit er echt geen 12.
Al die extra toevoegingen geloof ik niet in.een tijgernoot is gewoon neutraal al prima, het gisting proces sneller laten komen is voor mij nooit gelukt, neutrale tijgernoten slijmen na 24 uur al bij mij.en met bier of suiker werden dit er echt geen 12.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Joeri Sweeck schreef:Door er een bruin biertje bij te doen, wordt het gistingsproces alleen maar versterkt.
Als het een meerwaarde heeft laat ik in het midden.
Je kan er ook een goede schep witte/bruine suiker bij doen.
Nu i.v.m. de kooktijd zijn er toch een heleboel verschillende meningen.
Veel hangt af van de hoeveelheid , de kwaliteit en de grootte van je tijgers.
Wil je zeker zijn dat je tijgers goed gekookt zijn, controleer er dan een handvol met een boilienaald.
Als ze gaar zijn, zou je er zonder problemen moeten kunnen doorprikken.
Slecht klaargemaakte tijgers zijn echt geen pretje en zelfs dodelijk voor onze watervriend.
Succes ermee
Hoi Joeri,
Wellicht dat je het dikgedrukte kunt toelichten? Gebruik zowat nooit nootjes, maar dit is nieuw voor mij in ieder geval
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Indien ze niet genoeg geweekt en gekookt zijn geweest, kan dat op termijn ernstige gevolgen hebben voor het spijsverteringskanaal van de karper.
Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen, die absoluut niet gezond zijn voor onze watervriend.
Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen, die absoluut niet gezond zijn voor onze watervriend.
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Hier heb ik nog nooit van gehoord en ben dan ook reuze benieuwd....
Joeri Sweeck schreef:Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen, die absoluut niet gezond zijn voor onze watervriend.
Absoluut niet waar! je verwart tijgers met Pinda's. Je bent niet de enige. Onbehandelde of slecht behandelde tijgers zijn slecht omdat ze kunnen uitzetten in het spijtverteringskanaal van de karper.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Dat is mais ook ongekookte. Maar heb bij een graanafslag die aan het kanaal zit en waarbij er veel gemorst werd nooit iets gezien of gehoord over dode vis.
-
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 27-06-2007 11:41
Klopt ,alsook werd vroeger bij ons op een vijver tijgernoten rechtstreeks gevoerd aan de karpers ,nooit iets van dode vis gezien! Maar toch raad ik ook aan om te weken en te koken.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Bron ?
?
Mr. "know it all" heeft blijkbaar nog nooit gehoord van aflatoxine?!
http://objectief.be/Aflatoxine.html
http://www.woorden.org/woord/aflatoxine
?
Mr. "know it all" heeft blijkbaar nog nooit gehoord van aflatoxine?!
http://objectief.be/Aflatoxine.html
http://www.woorden.org/woord/aflatoxine
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Zucht!
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Heeft niks met tijgernoten te maken maar met een schimmel Bert.
Maar we praten hier gelukkig over verse nootjes die ongekookte niet schimmelen. En eer dat ze schimmelen ben je aardig wat processen verder.
Maar we praten hier gelukkig over verse nootjes die ongekookte niet schimmelen. En eer dat ze schimmelen ben je aardig wat processen verder.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Bert:
Blijkbaar is de Nederlandse taal zeer moeilijk te lezen, laat staan te begrijpen voor u.
Bij deze ga ik nog éénmaal een poging doen om het je (proberen) uit te leggen.
Eerst en vooral duidelijk maken dat tijgernoten en pinda's helemaal geen noten zijn.
Pinda's zijn peulvruchten en tijgers zijn aardamandelen.
Beide worden dan ook gekweekt, gekiemd of noem het hoe je wilt, in de grond.
Nu het feit dat aflatoxine een (zeer giftig) toxine is dat wereldwijd in de bodem voorkomt door een schimmel moet ik er geen tekening bij maken (tenzij jij tot nu toe de Nederlandse taal nog niet beheerst) wat dit met tijgernoten en/of pinda's te maken heeft.
Mvg.
Blijkbaar is de Nederlandse taal zeer moeilijk te lezen, laat staan te begrijpen voor u.
Bij deze ga ik nog éénmaal een poging doen om het je (proberen) uit te leggen.
Eerst en vooral duidelijk maken dat tijgernoten en pinda's helemaal geen noten zijn.
Pinda's zijn peulvruchten en tijgers zijn aardamandelen.
Beide worden dan ook gekweekt, gekiemd of noem het hoe je wilt, in de grond.
Nu het feit dat aflatoxine een (zeer giftig) toxine is dat wereldwijd in de bodem voorkomt door een schimmel moet ik er geen tekening bij maken (tenzij jij tot nu toe de Nederlandse taal nog niet beheerst) wat dit met tijgernoten en/of pinda's te maken heeft.
Mvg.
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
bert kamp schreef:Aflatoxine is een schimmel die voorkomt op pinda's, niet op tijgernoten.
Ga je huiswerk maar opnieuw doen.
Ahja?!
Verklaar u nader!
Bron?
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Aflatoxine is een stabiele en hittebestendige gifstof. Je kunt het dus niet onschadelijk maken door je eten te verhitten.
Mocht het überhaupt in tijgers voorkomen.....
Schimmels nogmaals. ...
Mocht het überhaupt in tijgers voorkomen.....
Schimmels nogmaals. ...
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
bert kamp schreef:Rik, het probleem is dat Joeri niet weet dat een tijgernoot geen noot is.
Ik denk eerder dat jij niet beseft dat tijgers geen noten zijn, heb ik trouwens ook duidelijk geschreven hier een paar antwoorden hogerop.
De Nederlandse taal blijft toch moeilijk voor je hé?!
There's only one temple in this world and that's the human body.
- Joeri Sweeck
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
- Locatie: Hoeselt
Rik koster schreef:Aflatoxine is een stabiele en hittebestendige gifstof. Je kunt het dus niet onschadelijk maken door je eten te verhitten.
Mocht het überhaupt in tijgers voorkomen.....
Schimmels nogmaals. ...
Dat heb je inderdaad goed gevonden Rik.
Daarmee dat het ook schadelijk is en blijft.
There's only one temple in this world and that's the human body.