Hallo mannen,
Ik heb mijn tijgers eerst 10 dagen geweekt in water. Nu staan ze 1,5 uur te koken en straks wil ik ze invriezen. Doe ik dat invriezen 3 dagen nadat ik ze gekookt heb (zodat het slijm er flink op staat) of doe ik dat meteen na het koken? Wat lijkt jullie het beste..
Mvg
Wanneer tijgernoten invriezen?
- dennis gerits
- Berichten: 549
- Lid geworden op: 07-12-2009 13:07
- Locatie: Weert
ik vries ze altijd meteen in ... na het koken zet ik ze op schoon water, en vries ik ze in..
dat geslijm vind ik maar niks...alles zit onder met voeren, en heb ooknog nooit verschil gemerkt..
als ik ze uit de diepvries haal, en ze 2-3 dagen laat staan beginnen ze weer te slijmen...
10 dagen weken en 1.5 uur koken hoeft niet....je kan ze ook meteen 1 uur koken zonder te weken, of je laat ze 1-2 dagen weken, dan is een half uur/drie kwartier al genoeg om te koken
dat geslijm vind ik maar niks...alles zit onder met voeren, en heb ooknog nooit verschil gemerkt..
als ik ze uit de diepvries haal, en ze 2-3 dagen laat staan beginnen ze weer te slijmen...
10 dagen weken en 1.5 uur koken hoeft niet....je kan ze ook meteen 1 uur koken zonder te weken, of je laat ze 1-2 dagen weken, dan is een half uur/drie kwartier al genoeg om te koken
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 07-12-2010 19:40
Oke, Ja merk nu wel dat ze erg hard gaan met koken. In die 10 dagen weken waren ze al behoorlijk groot geworden. Ik denk dat ik ze 1 nachtje laat afkoelen en morgen invries.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Je moet het sowieso altijd af laten koelen,anders warm je je vriezer op waardoor deze vatbaar word voor bacteriën.
- jeffrey van osch
- Berichten: 1844
- Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
- Locatie: s-Hertogenbosch
Kan allebei, zowel na het afkoelen en zodra ze slijmen.
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
www.Force1baits.nl
-
- Berichten: 197
- Lid geworden op: 10-11-2010 11:55
Gewoon een nachtje weken en een uurtje koken. Het liefst verse nootjes mee wanneer je gaat vissen dus niet in de diepvries.
-
- Berichten: 442
- Lid geworden op: 14-01-2014 10:51
Brood smaakt ook nog prima als het uit de vriezer komt hoor
- B. de Boer
- Berichten: 141
- Lid geworden op: 02-10-2009 21:56
Inderdaad, brood smaakt mij en de karpers nog prima uit de diepvries.
Heb de vriezer tegenwoordig redelijk leeg doordat ik nu meer met ready's vis. En doordat ik niet veel tijd heb doordeweeks heb ik een kleine 100 liter tijgers klaar gemaakt en ingevroren. Een deel kon zo mooi mee naar het werk waar nu ook al en substantieel stuk van de vriezer van "bas" is.
Hierdoor heb ik een behoorlijke storingsvoorraad voor als het hard gaat of er ff geen tijd was om te weken/ lang koken.
Gr Bas
Heb de vriezer tegenwoordig redelijk leeg doordat ik nu meer met ready's vis. En doordat ik niet veel tijd heb doordeweeks heb ik een kleine 100 liter tijgers klaar gemaakt en ingevroren. Een deel kon zo mooi mee naar het werk waar nu ook al en substantieel stuk van de vriezer van "bas" is.
Hierdoor heb ik een behoorlijke storingsvoorraad voor als het hard gaat of er ff geen tijd was om te weken/ lang koken.
Gr Bas
Chill....
Zo belangrijk is het vissen ook weer niet...
Zo belangrijk is het vissen ook weer niet...