alternatief voor ei-albuminne


Plaats reactie
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

15-07-2003 12:37

Wie heeft er een alternatief vor ei-albuminne?
Ik wil keiharde boilies maken, dit i.v.m. krabben. Ik gebruik nu ei-albumine, maar heeft iemand een goed alternatief?
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

15-07-2003 13:18

Grove Polenta draait wat moeilijker in grote hoeveelheden maar hard dat ze worden.


Wil.
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

15-07-2003 13:23

De mix die ik nu gebruik is:
1 deel polenta
1 deel trouvit
1 deel griesmeel
1 deel rijstmeel
1 deel sojmeel vet
1 deel koekjesmeel
1 deel vismeel
daarbij nog bep. hoeveelheid Robin Red en ei-albuminne...
Boilies zijn nog steeds niet keihard, wel redelijk, maar mijns inzien niet hard genoeg om krabben te weren...

Bedankt in ieder geval voor de reacties!

marijn
Gebruikersavatar
Vincent Kuipers
Berichten: 115
Lid geworden op: 30-06-2003 02:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

15-07-2003 14:40

beste marijn....

Er zijn genoeg uithardende ingredienten, jouw mix moet op zich ook wel hard worden. Mischien koekjesmeel vervangen voor een extra deel polenta. ik weet niet precies wat rijstmeel doet, griesmeel en soja harden wel ok uit.
Een standaart 50/50 mix heeft als basis vaak oa polenta, griesm en vette soja

Hanteer het onderstaande, bijna alle mixen krijg je zo hard:

Probeer je boilies eens te stomen ipv koken vergiet in/op pan met kokend water,, vergeet de deksel niet!!!!! 10+ minuten aanhouden voor stoomtijd.
Nu zal er minder vocht in je boilies komen waardoor ze sneller/beter uitharden....
Na het stomen 2-4 dagen uitharden in een droge ruimte met luchtcirculatie (liefs buiten)

draaiende mazzel,
Vincent.
Beter een strakke maagd dan een karper die al teveel wordt belaagd!!
coen zwaans
Berichten: 261
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
Locatie: volkel

15-07-2003 14:50

polenta meel en tarwemeel zijn goede uitharders en kun je als bulk producten in je mix draaien.

en dan nog een paar dagen laten drogen en je hebt mega harde boilies
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

15-07-2003 16:40

Harde boilies?

Eruit moet dan de vette soja,het koekjesmeel.
In de plaats daarvan grove polenta en tarwemeel of roggemeel.

Maar hardheid is geen middel tegen kreeftjes,taaiheid wel.
Kreeften slopen ook een harde boilie.
Gebruikersavatar
Ruud Laros
Berichten: 797
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: delft

15-07-2003 18:20

bfyujhn
Laatst gewijzigd door Ruud Laros op 23-09-2004 17:16, 2 keer totaal gewijzigd.
Cor Blokhof

15-07-2003 18:32

Ruud,

Wouwbloem is zowat hetzelfde als Polentabloem :smile:

En tarwemeel heeft juist goede draai eigenschappen en maismeel hard goed uit.

Kijken anders eens op de website van EA.

Kan je vast wel het één en ander er over vinden.

Groeten,

Cor
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

15-07-2003 21:07

Mischien lijnzaadkorrels??..schijnt een goed product te zijn volgens luc's boek
zie ook andere topic..want ik heb hieromtrent ook een vraag
hans Brinkel
Plaats reactie