Wie heeft er een alternatief vor ei-albuminne?
Ik wil keiharde boilies maken, dit i.v.m. krabben. Ik gebruik nu ei-albumine, maar heeft iemand een goed alternatief?
alternatief voor ei-albuminne
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Grove Polenta draait wat moeilijker in grote hoeveelheden maar hard dat ze worden.
Wil.
Wil.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
De mix die ik nu gebruik is:
1 deel polenta
1 deel trouvit
1 deel griesmeel
1 deel rijstmeel
1 deel sojmeel vet
1 deel koekjesmeel
1 deel vismeel
daarbij nog bep. hoeveelheid Robin Red en ei-albuminne...
Boilies zijn nog steeds niet keihard, wel redelijk, maar mijns inzien niet hard genoeg om krabben te weren...
Bedankt in ieder geval voor de reacties!
marijn
1 deel polenta
1 deel trouvit
1 deel griesmeel
1 deel rijstmeel
1 deel sojmeel vet
1 deel koekjesmeel
1 deel vismeel
daarbij nog bep. hoeveelheid Robin Red en ei-albuminne...
Boilies zijn nog steeds niet keihard, wel redelijk, maar mijns inzien niet hard genoeg om krabben te weren...
Bedankt in ieder geval voor de reacties!
marijn
- Vincent Kuipers
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 30-06-2003 02:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
beste marijn....
Er zijn genoeg uithardende ingredienten, jouw mix moet op zich ook wel hard worden. Mischien koekjesmeel vervangen voor een extra deel polenta. ik weet niet precies wat rijstmeel doet, griesmeel en soja harden wel ok uit.
Een standaart 50/50 mix heeft als basis vaak oa polenta, griesm en vette soja
Hanteer het onderstaande, bijna alle mixen krijg je zo hard:
Probeer je boilies eens te stomen ipv koken vergiet in/op pan met kokend water,, vergeet de deksel niet!!!!! 10+ minuten aanhouden voor stoomtijd.
Nu zal er minder vocht in je boilies komen waardoor ze sneller/beter uitharden....
Na het stomen 2-4 dagen uitharden in een droge ruimte met luchtcirculatie (liefs buiten)
draaiende mazzel,
Vincent.
Er zijn genoeg uithardende ingredienten, jouw mix moet op zich ook wel hard worden. Mischien koekjesmeel vervangen voor een extra deel polenta. ik weet niet precies wat rijstmeel doet, griesmeel en soja harden wel ok uit.
Een standaart 50/50 mix heeft als basis vaak oa polenta, griesm en vette soja
Hanteer het onderstaande, bijna alle mixen krijg je zo hard:
Probeer je boilies eens te stomen ipv koken vergiet in/op pan met kokend water,, vergeet de deksel niet!!!!! 10+ minuten aanhouden voor stoomtijd.
Nu zal er minder vocht in je boilies komen waardoor ze sneller/beter uitharden....
Na het stomen 2-4 dagen uitharden in een droge ruimte met luchtcirculatie (liefs buiten)
draaiende mazzel,
Vincent.
Beter een strakke maagd dan een karper die al teveel wordt belaagd!!
-
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: volkel
polenta meel en tarwemeel zijn goede uitharders en kun je als bulk producten in je mix draaien.
en dan nog een paar dagen laten drogen en je hebt mega harde boilies
en dan nog een paar dagen laten drogen en je hebt mega harde boilies
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Harde boilies?
Eruit moet dan de vette soja,het koekjesmeel.
In de plaats daarvan grove polenta en tarwemeel of roggemeel.
Maar hardheid is geen middel tegen kreeftjes,taaiheid wel.
Kreeften slopen ook een harde boilie.
Eruit moet dan de vette soja,het koekjesmeel.
In de plaats daarvan grove polenta en tarwemeel of roggemeel.
Maar hardheid is geen middel tegen kreeftjes,taaiheid wel.
Kreeften slopen ook een harde boilie.
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
bfyujhn
Laatst gewijzigd door Ruud Laros op 23-09-2004 17:16, 2 keer totaal gewijzigd.
Ruud,
Wouwbloem is zowat hetzelfde als Polentabloem
En tarwemeel heeft juist goede draai eigenschappen en maismeel hard goed uit.
Kijken anders eens op de website van EA.
Kan je vast wel het één en ander er over vinden.
Groeten,
Cor
Wouwbloem is zowat hetzelfde als Polentabloem
En tarwemeel heeft juist goede draai eigenschappen en maismeel hard goed uit.
Kijken anders eens op de website van EA.
Kan je vast wel het één en ander er over vinden.
Groeten,
Cor
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Mischien lijnzaadkorrels??..schijnt een goed product te zijn volgens luc's boek
zie ook andere topic..want ik heb hieromtrent ook een vraag
hans Brinkel
zie ook andere topic..want ik heb hieromtrent ook een vraag
hans Brinkel