zelfgedraaide boilies langer houdbaar?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Edwin Benschop
Berichten: 64
Lid geworden op: 03-07-2003 02:00
Locatie: Julianadorp
Contacteer:

14-07-2003 18:35

Ik draai al een tijdje mijn eigen boilies en nou vraag ik me af of er een manier is om mijn boilies, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, langer houdbaar te maken?
een 50 ponder is ook 15 pond geweest......... doe voorzichtig met elke vis!

MZzl
Edwin
(de karperjutter)
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

14-07-2003 18:56

Drogen Edwin, bij deze temperaturen 4 dagen in de schaduw en je kan jaren voor uit.

Groeten,Peter
rick schoonaard
Berichten: 549
Lid geworden op: 23-05-2003 02:00
Locatie: amersfoort
Contacteer:

15-07-2003 00:50

een beetje citroen sap erdoor heen doet wonderen MAAR je tast zowel de flavour van je boilie aan citroen sap is zuur en sloopt echt alle flavours en voedings stoffen uhh maak een citroen boilie kan misschien leuk zijn maar ik denk niet dat dit erg gezond is voor de flora en fauna

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: rick schoonaard op 2003-07-15 01:15 ]</font>
maurice weitz1
Berichten: 2
Lid geworden op: 15-07-2003 02:00
Locatie: brunssum

15-07-2003 00:52

ooit al eens een citroenflavour gezien, ze maken ze niet. en dit doen ze niet voor niks. is puur gif voor de vijver en hun inwoners.
Stef Van Huffel
Berichten: 64
Lid geworden op: 31-01-2002 01:00
Locatie: België

15-07-2003 07:19

Gewoon een teelepel zout erin per 500 gr mix.

Greetz Stef. :wink:
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

15-07-2003 07:21

Edwin zoek ff in de aas topic en je vind een schat aan manieren om je zelfgedraaide knikker langer buiten de diepvries te bewaren.
Zout,suiker,rijst,drogen,vacuum trekken enzv.

Succes,

Wil.
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

15-07-2003 12:02

Stef, het maakt geen donder uit of je er 1 theelopen zout in doet. Niet in die maten.

Veel beter is ze te Drogen, maar dan trekt de flauver/vocht eruit, waardoor deze de geur+smaak van de bodum opnemen.

OF ze na 3 dagen voor het vissen te zouten/suikeren, erin leggen en regelmatig schudden die emmer.

Of de bolies in een zak vacumeren, dit is denk ik het makkelijkst + best. Mijn bolies blijven dan 4 weken goed bij 15 a 23 graden.

Mzls <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
Stef Van Huffel
Berichten: 64
Lid geworden op: 31-01-2002 01:00
Locatie: België

15-07-2003 17:43

Ah zo, dat wist ik niet.

Greetz Stef. :wink:
Plaats reactie