Is vroeger veel om te doen geweest.
Vond het bij toeval online, leuk om eens een keer te lezen.
http://www.nativefishlab.net/library/textpdf/16185.pdf
Het Loeb rapport
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik heb een puzzeltje voor je Hilco.
In de actieve stoffen staat drie keer fenugriek...
groetjes.
In de actieve stoffen staat drie keer fenugriek...
groetjes.
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Tellen is niet mijn sterkste punt.
Maar, drie keer fenugriek en we hebben een winnaar!
Lucky basterd.
Maar, drie keer fenugriek en we hebben een winnaar!
Lucky basterd.
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Hilco Meijer schreef:Tellen is niet mijn sterkste punt.
Maar, drie keer fenugriek en we hebben een winnaar!
Lucky basterd.
Voor Brasem wel Ja!!!
CN
Unicorn Carp Fisching
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ligt eraan hoe je het gebruikt Cornelis.
Hoe is het ouwe trekpop? Vang je wat?
Hoe is het ouwe trekpop? Vang je wat?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Tot drie tellen kun je toch wel Hilco? pik ze d'r maar uit...
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Op dit ogenblik niet nee, lig veel achter de gebreide broek ook lekker Mitzie
Persoonlijk vind ik Kri-kri actratiever
CN
Persoonlijk vind ik Kri-kri actratiever
CN
Unicorn Carp Fisching
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
-
- Berichten: 276
- Lid geworden op: 30-08-2005 08:40
Mogelijk dat je het zelfs in de kast hebt staan, oude boek van Groothuis staat het ook beschreven namelijk.
Zelf ga ik dit jaar toevallig ook aan de slag, met een bol waarbij ik een combinatie ga maken van loeb, hydroscopische en lage PH waarde ingredienten.
Dat wordt een feest verwacht ik.
Zelf ga ik dit jaar toevallig ook aan de slag, met een bol waarbij ik een combinatie ga maken van loeb, hydroscopische en lage PH waarde ingredienten.
Dat wordt een feest verwacht ik.
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Vind zijn eerste boek mooier.
Ben je niet bang dat het te veel van het goede wordt?
Mogelijk inhibeert de ene stof de andere.
Verwachtingen zijn altijd hoog gespannen, maar de praktijk zal het leren.
Feedstim?
Ben je niet bang dat het te veel van het goede wordt?
Mogelijk inhibeert de ene stof de andere.
Verwachtingen zijn altijd hoog gespannen, maar de praktijk zal het leren.
Feedstim?
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 20-10-2007 15:57
- Locatie: ter apel
- Contacteer:
Fenegriek, in combinatie met gemalen zijderupsen en mainline maple active ade, was een interessante ervaring voor mij, in combinatie met licht wakkers en slappe lijnen werd ik bijna gek van de rukjes aan de lijn.
15 mm bollen zorgden voor zwaar brasem vangsten, maar de karper en zeelt liep er net zo hard tussen door.
Op sommige wateren was 25 mm nog niet groot genoeg om de brasems uit te schakelen met dit aas.
15 mm bollen zorgden voor zwaar brasem vangsten, maar de karper en zeelt liep er net zo hard tussen door.
Op sommige wateren was 25 mm nog niet groot genoeg om de brasems uit te schakelen met dit aas.
-
- Berichten: 276
- Lid geworden op: 30-08-2005 08:40
Hoi Hilco,
De tijd zal het leren. 2 producten haal ik daar. Voor de rest her en der.
ik hou vaak houvast in het feit, dat karpers heel anders reageren op triggers en dat ze een heel ander smaakpatroon hebben. Of lust jij ook een hapje wormen uit de blubber?
Groet Eumir
De tijd zal het leren. 2 producten haal ik daar. Voor de rest her en der.
ik hou vaak houvast in het feit, dat karpers heel anders reageren op triggers en dat ze een heel ander smaakpatroon hebben. Of lust jij ook een hapje wormen uit de blubber?
Groet Eumir
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Dag Eumir,
Een karper kan het kaf van het koren scheiden, wat dat betreft zijn wij maar stumpers.
Vissers ruiken natuurlijk altijd tevergeefs aan al die bollen en potjes, maar dat snap jij ook wel. Is vooral klantenwerving, oftewel business.
Triggers in je aas, qua geur en smaak, tenminste als je weet welke dat zijn, daar geloof ik wel heilig in! Het leuke is, dat tegenwoordig de meeste bekend zijn en er zullen er denk ik nog wel meer volgen. Wel altijd in gedachten houden, dat het twee verschillende systemen zijn.
Vis zelf eigenlijk alleen nog maar met de pen, dus vooral met particles, maar die kan je ook veel attractiever maken met de verschillende triggers.
Even een opsomming van wat bekend is (voor de geïnteresseerden):
vrije amino’s (waarschijnlijk de belangrijkste, moet je natuurlijk wel weten welke),
nucleotiden,
betaïne,
fosfolipiden,
organische zuren,
suikers (m.i mogelijk) en
nog één die waarschijnlijk bij velen nog niet bekend is, n.l. polyamines.
Ik weet niet of een verlaagde pH op zich meerwaarde aan je aas geeft, maar dat organische zuren kunnen werken is in ieder geval wel wetenschappelijk aangetoond.
Zou er overigens niet te veel van gebruiken, een half procent b.v.
Ben overigens benieuwd naar de volgende bijdrage van Chris, maar die zal ook niet al zijn geheimen prijsgeven.
Gelijk heeft ie natuurlijk.
Een karper kan het kaf van het koren scheiden, wat dat betreft zijn wij maar stumpers.
Vissers ruiken natuurlijk altijd tevergeefs aan al die bollen en potjes, maar dat snap jij ook wel. Is vooral klantenwerving, oftewel business.
Triggers in je aas, qua geur en smaak, tenminste als je weet welke dat zijn, daar geloof ik wel heilig in! Het leuke is, dat tegenwoordig de meeste bekend zijn en er zullen er denk ik nog wel meer volgen. Wel altijd in gedachten houden, dat het twee verschillende systemen zijn.
Vis zelf eigenlijk alleen nog maar met de pen, dus vooral met particles, maar die kan je ook veel attractiever maken met de verschillende triggers.
Even een opsomming van wat bekend is (voor de geïnteresseerden):
vrije amino’s (waarschijnlijk de belangrijkste, moet je natuurlijk wel weten welke),
nucleotiden,
betaïne,
fosfolipiden,
organische zuren,
suikers (m.i mogelijk) en
nog één die waarschijnlijk bij velen nog niet bekend is, n.l. polyamines.
Ik weet niet of een verlaagde pH op zich meerwaarde aan je aas geeft, maar dat organische zuren kunnen werken is in ieder geval wel wetenschappelijk aangetoond.
Zou er overigens niet te veel van gebruiken, een half procent b.v.
Ben overigens benieuwd naar de volgende bijdrage van Chris, maar die zal ook niet al zijn geheimen prijsgeven.
Gelijk heeft ie natuurlijk.