Ja, weer zo'n topic over eigen bollen maar ach.. daar zijn forums voor he
Ik heb voor mijzelf een goed recept gemaakt uit 50/50 mix (ik weet het, te duur maar daar wordt aan gewerkt), vismelen, ei-compound en een flavour. Daarnaast gebruik ik ook caseïne wat ervoor zorgt dat de boilie mooi hard wordt. Nu heb ik de volgende vraag:
Wat kan ik in plaats van caseïne gebruiken om de boilie ook mooi hard te krijgen? Caseïne is in vergelijking met alle andere producten wel het duurste ingrediënt en een alternatief zou erg welkom zijn.
Wie kan me op weg helpen?
Gr Kris
Zelf goeie bollen gemaakt en zoek een alternatief voor casei
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Lactalbumine (whey protein), Een goedkoper maar toch nog redelijk duur ingredient.
Als je het helemaal goedkoop wilt houden is redcell hemoglobine (bloedpoeder) ook een uitkomst.
Als je het helemaal goedkoop wilt houden is redcell hemoglobine (bloedpoeder) ook een uitkomst.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Krijg je wel een heel andere voedingswaarde James.
Het spul is niet alleen een binder/uitharder.
Melkderivaten reageren -qua binding- meestal fors op plantaardig eiwit.
Heb je bijvoorbeeld soja eiwit in je mix, zal caseïne, of wei proteïne veel
harder reageren op het soja eiwit dan hemoglobine.
Kortom, het is alvast mix-afhankelijk en dan hebben we het nog niet gehad over de voedingswaarde.
Het beste alternatief in een birdfoodmix voor 1 van die geconcentreerde melkderivaten, lijkt me mager melkpoeder. Voor dieren mag ook. Die van varkens vond ik altijd het best. Vitamealo of Primalam kan ook.
Alleen worden de doseringen dan hoger. Plus je krijgt "restsuikers" uit de wei enzo...
Dan hadden we Rob Maylin en die verving caseine voor een meervoud aan griesmeel en kieperde er gewoon een helft sojameel bij. De 50/50 mix was geboren...
Caseine vervang je met niks, maar als je dus flexibel bent naar je recept dan kom je een heel end.
Het spul is niet alleen een binder/uitharder.
Melkderivaten reageren -qua binding- meestal fors op plantaardig eiwit.
Heb je bijvoorbeeld soja eiwit in je mix, zal caseïne, of wei proteïne veel
harder reageren op het soja eiwit dan hemoglobine.
Kortom, het is alvast mix-afhankelijk en dan hebben we het nog niet gehad over de voedingswaarde.
Het beste alternatief in een birdfoodmix voor 1 van die geconcentreerde melkderivaten, lijkt me mager melkpoeder. Voor dieren mag ook. Die van varkens vond ik altijd het best. Vitamealo of Primalam kan ook.
Alleen worden de doseringen dan hoger. Plus je krijgt "restsuikers" uit de wei enzo...
Dan hadden we Rob Maylin en die verving caseine voor een meervoud aan griesmeel en kieperde er gewoon een helft sojameel bij. De 50/50 mix was geboren...
Caseine vervang je met niks, maar als je dus flexibel bent naar je recept dan kom je een heel end.
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 13-10-2014 14:48
Bedankt voor de reacties.
@mitsz van der kamp wanneer ik de laatste alinea van jou zo lees:
Dan zou als basis
30% Tarvegries
20% Polenta
50% Sojameel
Goed kunnen voor een goede hardheid?
Gr Kris
@mitsz van der kamp wanneer ik de laatste alinea van jou zo lees:
mitsz van der kamp schreef:Dan hadden we Rob Maylin en die verving caseine voor een meervoud aan griesmeel en kieperde er gewoon een helft sojameel bij. De 50/50 mix was geboren...
Dan zou als basis
30% Tarvegries
20% Polenta
50% Sojameel
Goed kunnen voor een goede hardheid?
Gr Kris
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
40% soja en 10 % vitamealo en dan gaat het allemaal lukken ja...
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Of 3 tot 5% eialbumine...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
En 2% ei albumine Martijn. Maar ik dacht dat het zo ook wel goed zou gaan
-
- Berichten: 276
- Lid geworden op: 30-08-2005 08:40
Caseine gewoon lekker erin laten
Toedels
Toedels
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
En een deel roggemeel er in Mitsz, dan kunnen ze twee dagen eerder in de vriezer.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.