leg voor de gein is 1 RM in een glas water en 1 freezer in een ander glas laat dat een paar dagen staan......dan moet jij eens kijken welk glas je als eerste weg gooit omdat het water stinkt en helemaal troebel is...... JUIST
dus kom dan niet met dat die ballen van merk 'pieeeeeep' (wijziging door topic starter) liggen te verrotten op de bodem van je plas dat zijn de freezers die dat doen.
De freezers dus?
Paar jaar geleden een 25mm Dynamite Marine Halibut en een grote simpele homemade bol, bereidt met verse eitjes, beide in een apart schaaltje water op het aanrecht geplaatst.
Na een dag of drie vier stond op de nog redelijk harde 'ready' een smerig witte slijmlaag en de simpele thuisvlijtbol viel bijna uit elkaar toen ik er lichtjes op drukte. Het water van de laatste rook en smaakte (vinger gedept) naar de boilie en die eerste wilde ik niet eens proberen.
Denk dat die 'eigenbrouwbol' door waterbewoners, van welk formaat dan ook, al lang weg was geweest!
Overigens 'test' ik elke boilie die ik in mijn handen krijg zo altijd en bij home made bollen voeg ik er altijd wat zout aan toe...
Er is me gebleken dat er readies zijn die lang intact blijven, maar ook kant en klaar spul dat niet eens 12 uurtjes red. Zo kan dat ook voor freezers gelden. Maak je alles zo hard als beton met een groot aandeel ei-albuminee, lijnmeel, bloedpoeder etc., dan zal een ready het langer volhouden zonder te gaan verzuren. Maar wordt die slijm ready nog wel genomen?
Vis waar vis zit, da's al snel, en voer met je verstand !