boilies soaken
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 11-08-2014 16:53
hey
ik heb gehoord van een bevriende visser om de avond voor je gaat vissen de boilies te laten weken in sla olie en look poeder.
heeft iemand dit al geprobeerd
grts
ik heb gehoord van een bevriende visser om de avond voor je gaat vissen de boilies te laten weken in sla olie en look poeder.
heeft iemand dit al geprobeerd
grts
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
In principe is lookpoeder geen attractor, maar een product op de "lange termijn".
Als je gaat voeren dus.
Het helpt weer wél als je al tijden voert met knoflook in je bollen.
Dan kan het een meerwaarde zijn. (Of als er dus veel met look gevist wordt op een water )
Instant heb ik liever een paar andere dingen uit de lokale super...
Als je gaat voeren dus.
Het helpt weer wél als je al tijden voert met knoflook in je bollen.
Dan kan het een meerwaarde zijn. (Of als er dus veel met look gevist wordt op een water )
Instant heb ik liever een paar andere dingen uit de lokale super...
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Soak je bollen is in liquid amino(bodybuilders) met enkele druppels boterzuur.
Groet, peter
Groet, peter
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
nee nooit geprobeerd.. zal het ook niet doen om de reden die mitsz al beschrijft.
pak een maggi of soja of andere woksaus uit de toko,..5 spiece ook aanrader.
had laatst ook hot bbq ook die ruikt lekker en soaked goed.
zeker als je lekker paar weken van tevoren je bollen soaked.
succes..
ps stroop kan je ook gebruiken... lekker goedkoop en het werkt.. zeker als je ook nog fijn gemalen (tot poeder) boilies er daarna overheen strooit.
pak een maggi of soja of andere woksaus uit de toko,..5 spiece ook aanrader.
had laatst ook hot bbq ook die ruikt lekker en soaked goed.
zeker als je lekker paar weken van tevoren je bollen soaked.
succes..
ps stroop kan je ook gebruiken... lekker goedkoop en het werkt.. zeker als je ook nog fijn gemalen (tot poeder) boilies er daarna overheen strooit.
Oja joh!!!
-
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
- Locatie: Duiven
Gebruik al jaren Viandox uit Frankrijk, is de Franse Maggi variant, dag van tevoren soaken , werkt uitstekend.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Maggie is hoofdzakelijk zout met gehydrolyseerde plantaardige eiwitten en smaakversterkers, en het werkt!!
Groet, Peter
Ps het kan altijd beter toch!!
Groet, Peter
Ps het kan altijd beter toch!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Laten we vooral het lavasextract niet over het hoofd zien Pierre...
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Lavas (Levisticum officinale) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae oftewel Apiaceae). De plant is ook wel bekend onder de naam maggiplant, hoewel het geen ingrediënt is van het originele recept van Maggi.
Toch lijkt me de gedroogde bladeren van lavas een goed ingrediënt voor kruidige boilies.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Op de ingrediëntenlijst staat het vermeld als aroma.
Het zit er wel degelijk in.
Lavas wordt ook gebruikt in hondenvoer als stimulant en waarschijnlijk nog wat andere producten.
Werkt goed en staat ook vermeld in het Loeb rapport
Het zit er wel degelijk in.
Lavas wordt ook gebruikt in hondenvoer als stimulant en waarschijnlijk nog wat andere producten.
Werkt goed en staat ook vermeld in het Loeb rapport
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Er schijnt de laatste jaren iets veranderd te zijn aan het recept van Maggi:
En alle info op internet die ik heb kunnen vinden vermeldt dat er geen lavas in zit:
http://plazilla.com/page/4295097571/maggi-de-enige-echte-smaakverfijner
Ik zelf ben geen fan van deze smaakversterker (in mijn eigen eten) maar ik zal het zeker eens een kans geven in mijn aas. Tot nu toe gebruikte ik wel (met succes!) het gistextract van Marmite. Het zou vol zitten met diverse aminozuren.
Maggi Aroma is bereid op basis van tarwe eiwit. In het verleden werd deze Maggi Aroma gemaakt op basis van soja-eiwit. Er is daardoor een verschil ontstaan in de smaak beleving, en geur.
En alle info op internet die ik heb kunnen vinden vermeldt dat er geen lavas in zit:
Ingrediënten : Gehydroliseerde plantaardige eiwitten (water, tarwe-eiwitten, zout) , water , aroma , smaakversterkers (E621, E631) , zout. Voedingswaarde : energie 68 Kcal, eiwitten 10,6g, koolhydraten 6,4g, vetten 0,1g, waarvan verzadigd 0g, natrium 7,8g, waarvan suiker 4,8g.
Maggi is een mengsel van hoofdzakelijk gluten, die met enzymen zijn behandeld, aangevuld met smaakversterker als natriumglutaminaat (E621), gistextract, zout en diverse aroma's. De smaak lijkt zeer op lavas, zodat dit kruid de naam maggikruid meekreeg. Toch is Lavas geen onderdeel van de maggi.
http://plazilla.com/page/4295097571/maggi-de-enige-echte-smaakverfijner
Ik zelf ben geen fan van deze smaakversterker (in mijn eigen eten) maar ik zal het zeker eens een kans geven in mijn aas. Tot nu toe gebruikte ik wel (met succes!) het gistextract van Marmite. Het zou vol zitten met diverse aminozuren.
Laatst gewijzigd door Jan Kasteelen op 13-08-2014 12:31, 1 keer totaal gewijzigd.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Wie citeer jij Jan?
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat kan dus iedereen zijn.
Ik wil weten welke "aroma's" er worden gebruikt dan...
Ik wil weten welke "aroma's" er worden gebruikt dan...
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Inderdaad Mitsz.
Ik ben er ook benieuwd naar. Maar als lavas in hondenvoer verwerkt wordt, zal het in karperaas zeker niet misstaan. Een goed idee om er eens mee te experimenteren.
Ik ben er ook benieuwd naar. Maar als lavas in hondenvoer verwerkt wordt, zal het in karperaas zeker niet misstaan. Een goed idee om er eens mee te experimenteren.
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Zelf soak ik graag mn boilies. En dan niet alleen het haakaas. Ik vang dan wel wat meer brasem dan andere vissers om mij heen maar dat geeft niet. Het moet super instant zijn omdat ik veelal sessies van 3a4 uur vis. Tegenwoordig brouwt Chris CGbaits wel wat in elkaar voor me, maar ik heb ook een tijdje zelf wat geprobeert en zeker niet zonder succes.
Ketjap, liquid digest liver, betaïne gemengt door de soak, boterzuur(kijk uit met overdoseren), gecondenseerde melk, aminol, corn steep liquor, melasse en inderdaad ook maggi gebruikte ik. Owja ook nog een leuke; Koop wat goede trassi, rasp het en laat het poeder soort van oplossen in warm water en laat dat intrekken. Wat ik zelf nog nooit geprobeert heb maar vaker over gelezen heb is GLM. Die oplossen in warm water. Een favo'tje van Terry Hearn. Zegt mij genoeg. Eigenlijk zijn de mogenlijkheden eindeloos en kun je je boilies een heel apart onderscheidend label geven.
Ketjap, liquid digest liver, betaïne gemengt door de soak, boterzuur(kijk uit met overdoseren), gecondenseerde melk, aminol, corn steep liquor, melasse en inderdaad ook maggi gebruikte ik. Owja ook nog een leuke; Koop wat goede trassi, rasp het en laat het poeder soort van oplossen in warm water en laat dat intrekken. Wat ik zelf nog nooit geprobeert heb maar vaker over gelezen heb is GLM. Die oplossen in warm water. Een favo'tje van Terry Hearn. Zegt mij genoeg. Eigenlijk zijn de mogenlijkheden eindeloos en kun je je boilies een heel apart onderscheidend label geven.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Zorg er ten eerste voor dat je aas een goede smaak heeft( prioriteit nummero uno), daarna experimenteren met allerhande flavours, dips en soaks.
De smaak is raak en de rest is triggering, de smaak dat doet het!!!
Groet, Peter
Ps pas op met triggeren of wees innovatief.
De smaak is raak en de rest is triggering, de smaak dat doet het!!!
Groet, Peter
Ps pas op met triggeren of wees innovatief.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Ik gebruik het liefst een wateroplosbare liquide bijv Liverpool of een boiliedip samen met een olie, waarbij zalmolie mijn favoriet is
-
- Berichten: 486
- Lid geworden op: 14-04-2014 15:18
Gewoon lekker simpel houden:
Sesam olie met gemalen rode peper.....
Sesam olie met gemalen rode peper.....
Kansloos gezeik!
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Martijn Nederpel schreef: waarbij zalmolie mijn favoriet is
Al gebruik je zonnebloemolie het interesseert ze geen ene ruk!! Olie is wel weer goed voor verspreiding.
Groet,Peter
ps wel weer goedkoper zonnebloemolie
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
's Winters weleens gebruikt Peter?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
En waarom zou zalm olie dan mijn favoriet zijn Peter??
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Als jij doelt op de wintervisserij Martijn en dan zalmolie niet stolt bij lage temperaturen dan zou dat een optie kunnen zijn om te gebruiken. Mijn mening is dat karper niet zit te wachten op olie in de winter en waarom een verticaal geurspoor aanleggen?
Groet, Peter
Groet, Peter
- Antoinette den Os
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-03-2014 18:41
- Locatie: Oudenhoorn
- Contacteer:
Er is een stelregel over olie en alcohol, in de winter verspreid olie nauwelijks door de lage temperatuur van het water, daarvoor word aangeraden om het op alcoholbasis te gebruiken want dat verspreid juist heel goed bij lage temperaturen.
Andersom gaat het ook op, in de zomer is juist olie die beter verspreid dan alcohol, wegens de hoge watertemperaturen, en word dus logischerwijs aanbevolen om op oliebasis te gebruiken.
Andersom gaat het ook op, in de zomer is juist olie die beter verspreid dan alcohol, wegens de hoge watertemperaturen, en word dus logischerwijs aanbevolen om op oliebasis te gebruiken.
Wie achter de kudde aanloopt trapt in de stront van anderen
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
In de winter wil ik soms ook in de gehele waterkolom attractie hebben Peter. Juist alle doos en soaks blijven "plakken" op de bodem maar ook in de zomer is zalm olie bij mij favoriet. Het lekt beter uit dan zonnebloemolie, ook die heb ik gebruikt, maar was daar minder te spreken over