boilies soaken


yoni vanterwijngen
Berichten: 1
Lid geworden op: 11-08-2014 16:53

11-08-2014 17:00

hey

ik heb gehoord van een bevriende visser om de avond voor je gaat vissen de boilies te laten weken in sla olie en look poeder.
heeft iemand dit al geprobeerd

grts
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-08-2014 19:38

In principe is lookpoeder geen attractor, maar een product op de "lange termijn".
Als je gaat voeren dus.
Het helpt weer wél als je al tijden voert met knoflook in je bollen.
Dan kan het een meerwaarde zijn. (Of als er dus veel met look gevist wordt op een water 8) )

Instant heb ik liever een paar andere dingen uit de lokale super...
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-08-2014 19:48

Soak je bollen is in liquid amino(bodybuilders) met enkele druppels boterzuur.

Groet, peter
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

11-08-2014 20:31

nee nooit geprobeerd.. zal het ook niet doen om de reden die mitsz al beschrijft.

pak een maggi of soja of andere woksaus uit de toko,..5 spiece ook aanrader.
had laatst ook hot bbq ook die ruikt lekker en soaked goed.
zeker als je lekker paar weken van tevoren je bollen soaked.

succes..

ps stroop kan je ook gebruiken... lekker goedkoop en het werkt.. zeker als je ook nog fijn gemalen (tot poeder) boilies er daarna overheen strooit.
Oja joh!!!
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

11-08-2014 20:58

Gebruik al jaren Viandox uit Frankrijk, is de Franse Maggi variant, dag van tevoren soaken , werkt uitstekend.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-08-2014 21:08

Maggie is hoofdzakelijk zout met gehydrolyseerde plantaardige eiwitten en smaakversterkers, en het werkt!!

Groet, Peter

Ps het kan altijd beter toch!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

12-08-2014 14:58

Laten we vooral het lavasextract niet over het hoofd zien Pierre... :roll:
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

12-08-2014 15:21

Lavas (Levisticum officinale) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae oftewel Apiaceae). De plant is ook wel bekend onder de naam maggiplant, hoewel het geen ingrediënt is van het originele recept van Maggi.


Toch lijkt me de gedroogde bladeren van lavas een goed ingrediënt voor kruidige boilies.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-08-2014 11:49

Op de ingrediëntenlijst staat het vermeld als aroma.

Het zit er wel degelijk in.

Lavas wordt ook gebruikt in hondenvoer als stimulant en waarschijnlijk nog wat andere producten.

Werkt goed en staat ook vermeld in het Loeb rapport
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

13-08-2014 12:26

Er schijnt de laatste jaren iets veranderd te zijn aan het recept van Maggi:

Maggi Aroma is bereid op basis van tarwe eiwit. In het verleden werd deze Maggi Aroma gemaakt op basis van soja-eiwit. Er is daardoor een verschil ontstaan in de smaak beleving, en geur.


En alle info op internet die ik heb kunnen vinden vermeldt dat er geen lavas in zit:

Ingrediënten : Gehydroliseerde plantaardige eiwitten (water, tarwe-eiwitten, zout) , water , aroma , smaakversterkers (E621, E631) , zout. Voedingswaarde : energie 68 Kcal, eiwitten 10,6g, koolhydraten 6,4g, vetten 0,1g, waarvan verzadigd 0g, natrium 7,8g, waarvan suiker 4,8g.
Maggi is een mengsel van hoofdzakelijk gluten, die met enzymen zijn behandeld, aangevuld met smaakversterker als natriumglutaminaat (E621), gistextract, zout en diverse aroma's. De smaak lijkt zeer op lavas, zodat dit kruid de naam maggikruid meekreeg. Toch is Lavas geen onderdeel van de maggi.


http://plazilla.com/page/4295097571/maggi-de-enige-echte-smaakverfijner

Ik zelf ben geen fan van deze smaakversterker (in mijn eigen eten) maar ik zal het zeker eens een kans geven in mijn aas. Tot nu toe gebruikte ik wel (met succes!) het gistextract van Marmite. Het zou vol zitten met diverse aminozuren.
Laatst gewijzigd door Jan Kasteelen op 13-08-2014 12:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-08-2014 12:30

Wie citeer jij Jan?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-08-2014 12:40

Dat kan dus iedereen zijn.

Ik wil weten welke "aroma's" er worden gebruikt dan...
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

13-08-2014 12:47

Inderdaad Mitsz.
Ik ben er ook benieuwd naar. Maar als lavas in hondenvoer verwerkt wordt, zal het in karperaas zeker niet misstaan. Een goed idee om er eens mee te experimenteren.
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

13-08-2014 17:34

Zelf soak ik graag mn boilies. En dan niet alleen het haakaas. Ik vang dan wel wat meer brasem dan andere vissers om mij heen maar dat geeft niet. Het moet super instant zijn omdat ik veelal sessies van 3a4 uur vis. Tegenwoordig brouwt Chris CGbaits wel wat in elkaar voor me, maar ik heb ook een tijdje zelf wat geprobeert en zeker niet zonder succes.

Ketjap, liquid digest liver, betaïne gemengt door de soak, boterzuur(kijk uit met overdoseren), gecondenseerde melk, aminol, corn steep liquor, melasse en inderdaad ook maggi gebruikte ik. Owja ook nog een leuke; Koop wat goede trassi, rasp het en laat het poeder soort van oplossen in warm water en laat dat intrekken. Wat ik zelf nog nooit geprobeert heb maar vaker over gelezen heb is GLM. Die oplossen in warm water. Een favo'tje van Terry Hearn. Zegt mij genoeg. Eigenlijk zijn de mogenlijkheden eindeloos en kun je je boilies een heel apart onderscheidend label geven.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

13-08-2014 18:43

Zorg er ten eerste voor dat je aas een goede smaak heeft( prioriteit nummero uno), daarna experimenteren met allerhande flavours, dips en soaks.

De smaak is raak en de rest is triggering, de smaak dat doet het!!!

Groet, Peter

Ps pas op met triggeren of wees innovatief.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

13-08-2014 19:16

Ik gebruik het liefst een wateroplosbare liquide bijv Liverpool of een boiliedip samen met een olie, waarbij zalmolie mijn favoriet is
Michel Mester
Berichten: 486
Lid geworden op: 14-04-2014 15:18

13-08-2014 20:20

Gewoon lekker simpel houden:
Sesam olie met gemalen rode peper..... 8)
Kansloos gezeik!
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

14-08-2014 00:46

Martijn Nederpel schreef: waarbij zalmolie mijn favoriet is


Al gebruik je zonnebloemolie het interesseert ze geen ene ruk!! Olie is wel weer goed voor verspreiding.

Groet,Peter

ps wel weer goedkoper zonnebloemolie
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

14-08-2014 07:33

's Winters weleens gebruikt Peter?
Gebruikersavatar
mark vdm
Berichten: 90
Lid geworden op: 10-10-2006 17:00

14-08-2014 08:02

vloeibare amino's
dessert sauzen
ranja
honing
etc
etc
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-08-2014 09:31

En waarom zou zalm olie dan mijn favoriet zijn Peter??
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

14-08-2014 12:27

Als jij doelt op de wintervisserij Martijn en dan zalmolie niet stolt bij lage temperaturen dan zou dat een optie kunnen zijn om te gebruiken. Mijn mening is dat karper niet zit te wachten op olie in de winter en waarom een verticaal geurspoor aanleggen?

Groet, Peter
Gebruikersavatar
Antoinette den Os
Berichten: 262
Lid geworden op: 09-03-2014 18:41
Locatie: Oudenhoorn
Contacteer:

14-08-2014 12:32

Er is een stelregel over olie en alcohol, in de winter verspreid olie nauwelijks door de lage temperatuur van het water, daarvoor word aangeraden om het op alcoholbasis te gebruiken want dat verspreid juist heel goed bij lage temperaturen.
Andersom gaat het ook op, in de zomer is juist olie die beter verspreid dan alcohol, wegens de hoge watertemperaturen, en word dus logischerwijs aanbevolen om op oliebasis te gebruiken.
Wie achter de kudde aanloopt trapt in de stront van anderen
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-08-2014 12:55

In de winter wil ik soms ook in de gehele waterkolom attractie hebben Peter. Juist alle doos en soaks blijven "plakken" op de bodem maar ook in de zomer is zalm olie bij mij favoriet. Het lekt beter uit dan zonnebloemolie, ook die heb ik gebruikt, maar was daar minder te spreken over