Verkniptheid zit in de geest van de lezer, niet in een ge-quote citaat .Kees Ouwehand schreef:Op gevaar van een ellenlange reactie met verknipte citaten.
(Maar pas op Co, straks wordt er weer een topic wegens het verwijt van 'betoog' gesloten. Och, het veelzeggende bedankje onder het laatste betoog precies voor de sluiting van dat topic was in mijn ogen dan ook wel erg, erg plezant als tegenhanger op die sluiting.)
Overigens vindt ik het erg gemakkelijk om eventuele vraagtekens omtrent gebruik van conserveermiddel aan de kant te schuiven wegens het feit dat ready made boilies, net als bij freezers, als boiliepap uitgepoept worden. Moeten boilies dan eerst heel uitgepoept worden om iets te bewijzen of juist te ontkrachten? Wat wordt er aan PG opgenomen blijft een vraagteken, en zal dat waarschijnlijk ook wel blijven. Maar dat PG de enzymwerking van een boilie tegengaat, en dit middel dus misschien ook de werking van de darmeigen enzymen kan verminderen, dat lijkt me meer dan slechts een theoretische aanname.
Trouwens, dat Nash zich in het verleden niet druk maakte om z'n eigen ready's, dat kan. Sommige mensen worden misschien wijzer.., na vissterfte op eigen water. Het zou ook gewoon kunnen dat ze hebben ingezien dat het ook daadwerkelijk beter vangt wegens de enzym werking, en wil men zo de klant/visser aan zich binden. Minder productie, maar wel de zelfde omzet, wie weet? Ik weet wel dat mijn ervaringen de kant van freezers op blijven gaan. Net zo zeker als dat dit door anderen juist niet zo gezien wordt. Bovendien is een klein afgesloten water of een binnenzee een belangrijk aanwezige factor in het gehele dieet van de karper.
Maar nog één quotje dan, voor wie het misschien echt niet geloven kan;
Veel plezier met vissen met wat dan ook.
Ps, over enzymen en praktijkervaring; Als het goed te vissen- en/of winter is, liefst boilies met een deegje eromheen of anders een enzym (fermenterend) sausje. Voor mij persoonlijk bewijs genoeg...