Wat ik vaak lees op internet is dat zoete en fruitige boilies het goed doen bij karpers...
Nu heb ik dit eens getest en ik vang eigenlijk enkel goed op robin red garlic... Terwijl op scopex of fruitbollen niet eens een beetje...
Aan wat kan dit liggen?
Waarom vangt deze bol wel en een andere niet?
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 05-02-2011 11:40
wat voor water is het?
al word er op de hele plas met scopex en fruitbollen gevist lijkt het mij logisch dat de vis meer voor een knoflook boilie kiest dan een zoete bol.
maar verder denk ik niet dat er heel veel verschil zal zitten in een zoete of hartige boilie. Hoeveel sessies heb je dit getest?
al word er op de hele plas met scopex en fruitbollen gevist lijkt het mij logisch dat de vis meer voor een knoflook boilie kiest dan een zoete bol.
maar verder denk ik niet dat er heel veel verschil zal zitten in een zoete of hartige boilie. Hoeveel sessies heb je dit getest?
-
- Berichten: 175
- Lid geworden op: 15-09-2013 11:36
Gewoon een prive plas... Redelijk groot maar niet zoals de open waters natuurlijk... Weet niet met wat de rest vist...
Dit al sinds vorig jaar aan het testen... Wissel altijd af tussen zoete en spicy... Tot nu toe altijd suc6 gehad op kruidige boilies... Maar toch ja ik lees uit veel ervaringen zoete boilies doen het normaal niet slecht... Ook al is elk water anders...
Dit al sinds vorig jaar aan het testen... Wissel altijd af tussen zoete en spicy... Tot nu toe altijd suc6 gehad op kruidige boilies... Maar toch ja ik lees uit veel ervaringen zoete boilies doen het normaal niet slecht... Ook al is elk water anders...
-
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
- Locatie: Duiven
Lijkt me duidelijk? Spicy!
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 25-04-2014 15:40
wat je kan proberen is de beide soorten door elkaar gebruiken om te voeren ,daarna op je ene hengel een soort gebruiken en op je andere hengel de andere soort boilie gebruiken en na een run de boilies eens omwisselen ,pas daarna kan je opmaken welke boilie vangt of niet .
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Karpers kunnen de smaak zoet wel waarnemen, maar dat ze er een voorkeur voor hebben, is voor zover ik het weet nog nooit aangetoond.
Uit onderzoek blijkt in ieder geval wel dat de reactie van karpers op b.v. sucrose (tafelsuiker) erg matig is.
Graskarpers daarentegen zijn gek op suikers!
Gebruik zelf overigens voor die beestjes altijd fructose (i.v.m. de opname).
Wat wel zou kunnen is dat suikers de smaak van andere ingrediënten, die ie niet zo lekker vindt, maskeren. Al die sweeteners b.v. kan een karper niet eens opnemen.
Spiegelkarpers zouden z.g. een voorkeur hebben voor zoet. Heb het onderzoek gelezen en de verschillen zijn echt marginaal.
Wat betreft aas kan er m.i. dus ook nog heel wat in de kliko geflikkerd worden!
Robin Red en garlic, waarom vangt dat beter?
Waarom zit er b.v. vaak knoflook in koivoer?
Of Robin Red echt een meerwaarde heeft voor je aas, daar ben ik nog steeds niet uit, maar je kunt het natuurlijk ook niet uitsluiten.
Uit onderzoek blijkt in ieder geval wel dat de reactie van karpers op b.v. sucrose (tafelsuiker) erg matig is.
Graskarpers daarentegen zijn gek op suikers!
Gebruik zelf overigens voor die beestjes altijd fructose (i.v.m. de opname).
Wat wel zou kunnen is dat suikers de smaak van andere ingrediënten, die ie niet zo lekker vindt, maskeren. Al die sweeteners b.v. kan een karper niet eens opnemen.
Spiegelkarpers zouden z.g. een voorkeur hebben voor zoet. Heb het onderzoek gelezen en de verschillen zijn echt marginaal.
Wat betreft aas kan er m.i. dus ook nog heel wat in de kliko geflikkerd worden!
Robin Red en garlic, waarom vangt dat beter?
Waarom zit er b.v. vaak knoflook in koivoer?
Of Robin Red echt een meerwaarde heeft voor je aas, daar ben ik nog steeds niet uit, maar je kunt het natuurlijk ook niet uitsluiten.