aas invriezen?


Plaats reactie
Gert Eeuwig
Berichten: 33
Lid geworden op: 01-03-2014 18:59
Locatie: Groessen

01-03-2014 23:18

Misschien een domme vraag maar kun je gekookte tijgernoten invriezen en voor gebruik weer ontdooien?
.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

02-03-2014 00:12

Ja :wink:
Ach man..Ga toch vissen !!
Gert Eeuwig
Berichten: 33
Lid geworden op: 01-03-2014 18:59
Locatie: Groessen

02-03-2014 09:22

Fred Hazenbroek schreef:Ja :wink:

Kan het ook als je ze hebt laten slijmen, en moet je het persee vacuüm inpakken of niet
.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

02-03-2014 10:51

Persoonlijk zo ik ze eerst even in schoon water spoelen, al verschillen meningen hierover.
Hoeft niet vacuum, kan gewoon in een emmertje, bakje of diepvrieszakje
Ach man..Ga toch vissen !!
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

02-03-2014 11:06

Fred
Geef 1 goede reden om ze in schoon water te leggen.
In het slijm zitten veel suikers en andere atrractors uit de noten. Door ze in schoon water te leggen spoel je alleen maar.meer van dat spul uit je noten, eigenlijk ben je dan ongekeerd aan het soaken, niet iets wat je wil lijkt me tenzij je met "leeggezogen" aas wil vissen
Ik vries al jaren mijn noten in. Ik kook een grote hoeveelheid in en gooi dat inporties in de vriezer. Na een sessie zet ik de emmer met noten ook zo in de vriezer om hem er later uit te halen
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

02-03-2014 11:24

Martijn, ik ga helemaal mee in jouw attractor verhaal, en met het slijm kan je ook leuke
dingen doen, maar.....

De combinatie slijmerige noten en een katapult vind ik niet prettig :wink:
Mocht ik uit een bootje voeren met een schepje, zeg ik ja, en doe ik er ook wat havermoutvlokken bij
Ach man..Ga toch vissen !!
Jeffrey Arends
Berichten: 215
Lid geworden op: 11-02-2014 16:29

02-03-2014 14:41

Wel opletten dat je noten of particles etc onder water/vloeistof staan. Als ze erbovenuit komen is het nog slechter voor de kwaliteit.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

02-03-2014 14:54

En waarom dan?
Juist de tijgers die ik gebruik voor voeren, vries ik in zonder vocht, op die manier ontdooien ze sneller. Geen verschil kunnen ontdekken qua kwaliteit
Jeffrey Arends
Berichten: 215
Lid geworden op: 11-02-2014 16:29

02-03-2014 15:16

Omdat er zich ijskristallen gaan vormen en wanneer die gaan uitzetten vriest de structuur kapot in de noot. Bij kort invriezen zal dit niet zo zichtbaar zijn. Maar bij lang invriezen is het beste om je noten onder water te zetten tis een kleine moeite.

ik werk als kok en ik doe soms bijvoorbeeld de wang van wild zwijn, dat is een zeer taaie spier. Die doe ik invriezen voordat ik die ga bereiden, puur om de "vezels" van binnenuit een beetje kapot te maken. Daardoor word deze malser.

Het kan dus ook voordelen hebben, maar persoonlijk hou ik me tijgernoten zo "vers" mogelijk.
Wanneer iemand het anders doet, ga gerust je gang :D
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

02-03-2014 15:36

En die kristallen vormen zich niet onder water? :roll:
Gert Eeuwig
Berichten: 33
Lid geworden op: 01-03-2014 18:59
Locatie: Groessen

02-03-2014 15:46

Dus gewoon koken en invriezen in dievries zakjes kan, en een poosje erna voor een sessie weer ontdooien?
.
Jeffrey Arends
Berichten: 215
Lid geworden op: 11-02-2014 16:29

02-03-2014 16:19

@Martijn

Ik heb op mijn koksopleiding geleerd dat het beter is voor producten met vocht/saus om deze onder de vloeistof oppervlak te bewaren. Als je "droge" noten in de vriezer gooit dan vormen die ijskristallen zich van het vocht wat in de noot zit. Dat is slecht voor het product. Kijk bijvoorbeeld naar brood. Kort invriezen is geen probleem, maar lang invriezen krijg je van die rare witte droge plekken. Langdurig invriezen tast hoe dan ook de structuur aan van een product.
Ik zeg niet dat de karper hier iets van merkt. Alleen dat ik probeer mijn particles/noten zo vers mogelijk te houden. Das puur persoonlijk.

Vacumeren is een van de beste opties wanneer je iets langer wil bewaren in de diepvries.
Er zal vast genoeg te vinden zijn op google als je me niet gelooft.

Groet Jeffrey
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

02-03-2014 16:41

Ik geloof je, heb weer wat geleerd :wink:
Plaats reactie