Hoe staan jullie hier tegenover?
Groet, Peter
Zuurdesem boilie
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Ga je floaters maken?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Dat is niet mijn intentie om er een floater van te maken, zuurdesem een x-aantal procenten van je totale mix laten uitmaken of op je totale mix een zuurdeegpoeder toevoegen van 40 gram.
Groet, Peter
Ps te die x-aantal bedoel ik toch zeker wel 50%
Groet, Peter
Ps te die x-aantal bedoel ik toch zeker wel 50%
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
In dat geval zal het jou om de fermentatie en niet om de rijzende gistwerking gaan, denk ik.
Fytase is een enzym dat fytinezuur afbreekt en dat proces is belangrijk, want fytinezuur blokkeert de opname in van alle nuttige stoffen. Nu kunt fytase ook weer toevoegen.
Zet een klein deel van je mix de avond van tevoren in lauw water met een lepel roggemeel. Roggemeel bevat erg veel fytase. De volgende ochtend giet je het goedje af en je mix is klaar voor verdere bereiding en meng het met de rest van je mix. Om nog zekerder te zijn van je zaak, kun je er ook nog een lepel yoghurt of wat citroensap aan toevoegen. Zo wordt een fermentatieproces op gang gebracht dat het fytinezuur verder afbreekt. Op gang gebracht, want echte fermentatie duurt 12 tot 24 uur.
Fytase is een enzym dat fytinezuur afbreekt en dat proces is belangrijk, want fytinezuur blokkeert de opname in van alle nuttige stoffen. Nu kunt fytase ook weer toevoegen.
Zet een klein deel van je mix de avond van tevoren in lauw water met een lepel roggemeel. Roggemeel bevat erg veel fytase. De volgende ochtend giet je het goedje af en je mix is klaar voor verdere bereiding en meng het met de rest van je mix. Om nog zekerder te zijn van je zaak, kun je er ook nog een lepel yoghurt of wat citroensap aan toevoegen. Zo wordt een fermentatieproces op gang gebracht dat het fytinezuur verder afbreekt. Op gang gebracht, want echte fermentatie duurt 12 tot 24 uur.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Heeft zuurdesem een rijzende werking?
Groet, Peter
Groet, Peter
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jawel Peter, lees dit stukje maar eerst even; http://www.classofoods.com/pagina1_3.html
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Gist behoort tot de familie van de planten.
De rest hoef ik niet eens meer te lezen
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Gist heeft niets te maken met zuurdesem
Wordt wel vaak toegevoegd om de boel te stimuleren en tijd te winnen.
Wordt wel vaak toegevoegd om de boel te stimuleren en tijd te winnen.
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Je kunt beter een litertje melkzuur kopen (kost geen drol), 5-10 ml. per kilo droge mix en je bent klaar.
En die beesten maar happen!
En die beesten maar happen!