speciaal ingredient


Plaats reactie
sterckx johan

11-11-2013 20:09

hallo

ik heb een vraagje omtrent een product

ik heb van een kennis van mij een poeder gekregen dat enorm stinkt naar gft bak of rotte kaas, wat kan dit zijn

hij doet dit poeder( minimale hoeveelheid) bij een soort deeg een en rolt er dan bolletjes van om rond de haak te doen aangezien hij met de pen vist.

ik zou dit graag in of op mijn boilies gaan gebruiken alleen mogen de boilies niet gekookt worden want dan is de geur zo goed als weg

hoe kan ik dit gebruiken

-bij mijn boilie dip doen, en dan boilie snel indippen voor het inwerpen
-product lopend maken met olie en dan in de boillie spuiten
-of holle boillie maken en zo product inspuiten
-of boillie in de helft snijden en dan inspuiten

of nog iets anders
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

11-11-2013 20:12

Ook gewoon met die deegballen vissen?

Of anders een kleine boilie en daar dat deeg omheen doen zou ook kunnen.
sterckx johan

11-11-2013 20:18

ja oke maar die deegballetjes van na tien min uit elkaar ,

daarom zou ik een manie moeten vinden waardoor de bol aan de hair blijft
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

11-11-2013 20:22

Dan toch het deegje van je kennis gebruiken, paar eitjes erbij en koken.

Wat ik weet van toen ik zelf m'n boilies maakte is dat ze echt niet lang hoeven te koken,
gewoon tot ze drijven, dit gebeurde vaak al na een halve minuut ofzo. Het lijkt mij niet dat je dan
alle attractoren er uit kookt?

Dus eventjes koken en goed uit laten harden in een bewaarzak o.i.d. met voldoende ventilatie.
sterckx johan

11-11-2013 20:28

ik heb het proberen koken en de geur was voor 80 procent verdwenen dus koken is geen optie

als ik zijn deeg gebruik dan valt het zo van mijn hair
Bjorn Schoemacher
Berichten: 913
Lid geworden op: 12-08-2011 20:52

11-11-2013 20:32

Daarom, deeg om je bol heen kneden. Spul valt uit elkaar en blijft rond je bol liggen, zo blijf je je haakaas behouden en het deeg blijf zijn attractieve werking behouden.
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

12-11-2013 07:47

Stukje panty eromheen zou je nog kunnen proberen
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

12-11-2013 09:42

ik heb van een kennis van mij een poeder gekregen dat enorm stinkt naar gft bak of rotte kaas, wat kan dit zijn


Ik zou eerst bij of via die kennis achterhalen welk product het is (wie, waar, hoe, wat?). Kennis is macht...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
sterckx johan

12-11-2013 18:55

heb ik al geprobeerd en hij wil het niet vertellen wat het is maar het is,
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

12-11-2013 19:07

Jammer!
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
jannes hooijer
Berichten: 450
Lid geworden op: 13-02-2008 19:28

13-11-2013 12:13

als je weer iets krijgt
en je vind het zulk super spul
naar het lab sturen en laten analyseren :D
succes man
maar hier boven word toch echt vertelt hoe je het kan inzetten
carp greats jannes


carp fishing a way of live
Bjorn Schoemacher
Berichten: 913
Lid geworden op: 12-08-2011 20:52

13-11-2013 21:46

Of even met Eddy gaan babbelen.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

13-11-2013 22:40

sterckx johan schreef:hallo

ik heb een vraagje omtrent een product

ik heb van een kennis van mij een poeder gekregen dat enorm stinkt naar gft bak of rotte kaas, wat kan dit zijn

hij doet dit poeder( minimale hoeveelheid) bij een soort deeg een en rolt er dan bolletjes van om rond de haak te doen aangezien hij met de pen vist.

ik zou dit graag in of op mijn boilies gaan gebruiken alleen mogen de boilies niet gekookt worden want dan is de geur zo goed als weg

hoe kan ik dit gebruiken


-bij mijn boilie dip doen, en dan boilie snel indippen voor het inwerpen
-product lopend maken met olie en dan in de boillie spuiten
-of holle boillie maken en zo product inspuiten
-of boillie in de helft snijden en dan inspuiten

of nog iets anders


Wat een 'lul' van een kennis heb jij zeg, zou hem gelijk een vage kennis maken :wink: .

Ik vermoed haast dat het kruid asafoetida het poeder is dat wat hij jou heeft gegeven, veel witvissers gebruikten het in vloeibare vorm over hun maden. Desalniettemin een zeer goede karper attractor.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

14-11-2013 06:43

Op naar de Toko dan...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

14-11-2013 09:24

GFT bak / Rotte kaas?

Moet haast wel een soort Squid spul zijn denk? (Kaasextract o.i.d. kan ook natuurlijk.

Boilies maken met een gedeelte erin, koken, na het koken direct door het poeder rollen en laten drogen. Na een 12 uur plantenspuitje water, weer door het poeder rollen ;) Zo vaak U wilt maar let op dat het niet bederft natuurlijk ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Dennis Tuithof
Berichten: 71
Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
Locatie: Amersfoort

18-11-2013 12:21

net onder het kookpunt "koken" ?

75 á 80 graden
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

18-11-2013 17:07

schaf een stoomtoren aan......... dan is dat ook meteen opgelost
Gebruikersavatar
peter cooreman
Berichten: 738
Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
Locatie: Belgie

18-11-2013 18:46

Beste,
Ze op dezelfde wijze berijden zoals een boillie(en zoals je vriend die zijn poeder bij het deeg doet),maar ipv te koken gewoon een weekje laten drogen op een droogrekje...zo verkrijg je een soort pellets....,tijdens die week kan je ook wat van dat poeder oplossen in maisolie of hennepolie (is beter bij koude water temperaturen) en kun je deze pellets de dag voor je gaat vissen in deze olie leggen waardoor deze pellets deze olie op hun beurt dan ook nog eens opnemen.
Het grootte voordeel van deze manier is dat de pellet dan nog langer op de hair blijft(lost minder vlug op in het water door de olie)maar geeft wel een geurspoor af.
Bij deze methode word er niets uitgekookt,je moet enkel ervoor zorgen dat de boillies heel droog zijn(verwarmde ruimte zorgt dat dit proces vlugger verloopt)
Tip:wanneer men de boillies draait moet men ervoor zorgen dat men deze groter draait(krimpen tijdens het droogproces),en prik er met een tanden stokertje alvast een gaatje door(dan moet je ze nadien niet meer doorboren)
Dus wanneer men met 18mm pellets wil vissen moet men ongeveer 21mm boillies rollen(+3 a 4mm).
Hoop je hiermee geholpen te hebben en dat het wat duidelijk is!? :wink:
Mvg Peter
Better a bad day at fishing than a good day at work.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-11-2013 09:13

@Johan,

Probeer tijdens het hier boven omschreven zelf maken van pellets, de niet gekookte boilies zeker te drogen op kamertemperatuur, bijv. in de buurt van een verwarmingsketel op zolder. Simpelweg de kratjes in een schuurtje plaatsen waar het zomers zonder probleem zal lukken, wil nu niet snel een succes zijn.

En olie.., ik laat dat met koud water juist achterwegen. Niet alle oliën stollen natuurlijk even snel, maar een pellet blijft toch al langer houdbaar aan de hair in koud water, en olie houdt het weken en vrijkomen van andere producten (dat poeder) tegen.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Plaats reactie