[Domme vraag] Liquids en ei-compound


Plaats reactie
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

21-10-2013 09:31

Hoi,

Ik ben van plan om ei compound te gebruiken ipv verse eitjes om mijn boilies te maken..
Normaal meng ik alle vloeibare toevoegingen door mijn eitjes.

Maar met ei-compound mix je de poeder al door je mix en maak je het aan met water.
Hoe voeg je dan het beste je vloeibare toevoegingen toe? Olie etc lost niet op in water en zal waarschijnlijk zorgen voor een oneerlijke verdeling..

Of mix je eerst de ei-compound met water om vervolgens aan de mix toe te voegen?

Domme vraag misschien maar vraag het toch maar.. :)

Gr. Remko
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

21-10-2013 11:22

Een emulgator gebruiken misschien? Of je olie en liquids mengen met één eitje en dat weer met je water mengen? Of is één eitje al te veel voor je? Want dan komt je toch weer bij die emulgator uit.
Ik weet het ook allemaal niet...
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-10-2013 12:38

Geen emulgator. Gewoon alle liquids bij elkaar. Water erbij en dan boilirmix toevoegen. Door het kneden word de.olie gewoon gemengd in het deeg
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

21-10-2013 13:49

Ja, klinkt eigenlijk wel logisch... :oops:
Ik weet het ook allemaal niet...
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

21-10-2013 14:01

Ja zoiets dacht ik ook wel, maar met kleine hoeveelheden die je bv gebruikt zoals boterzuur lijkt het me toch lastiger te verdelen..
Zeker bij aanmaken van 10kg mix. (3,5-4,5 Liter water) heb je maar 5-10ml ofzo nodig.
Maarja anders gewoon goed blijven doorkneden :)

Zal het eens aan de test onderwerpen binnenkort..
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-10-2013 14:55

Boterzuur lost gewoon op in water hoor...alleen olie niet
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

22-10-2013 06:55

Je kan het ei-compound door de droge mix mengen (10% werkt bij mij op een BF melkpoeder vismix) en dan de droge mix mengen op 500ml (+- volume van 10 eitjes, maar bij jouw mix heb je dus minder nodig) aan water of een andere leuke vloeistof en de extra vloeistofjes. Die extra vloeistoffen kun je ook binnen de 500ml laten vallen en zo een wat stevigere bol te maken.

Je kan ook 100gram ei-compound vermengen met 500ml vloeistof en dan pas je gewone droge mix er doorheen mengen.

Dit laatste scheelt weer in droge mix mengen mocht je de keuze om compound te gebruiken later pas gemaakt hebben.

Wat mengen betreft van die extra toevoegingen komt het echt wel goed!
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Bert Timmerman
Berichten: 366
Lid geworden op: 02-12-2012 21:02

24-10-2013 22:49

Boterzuur verdun ik eerst iets met water, daarna bij de liquids erdoor. Liquids en water(ook leuk om (bijna)alleen liquids toe te voegen) inderdaad bij elkaar gooien en goed kneden.
Ik vind het persoonlijk prettiger om het eicompound te vermengen met de droge mix, en niet compound met water vermengen en pas dan aan de mix toevoegen.
De wereld is verziekt, maar het leven is mooi!
Plaats reactie