Hoi,
Ik ben van plan om ei compound te gebruiken ipv verse eitjes om mijn boilies te maken..
Normaal meng ik alle vloeibare toevoegingen door mijn eitjes.
Maar met ei-compound mix je de poeder al door je mix en maak je het aan met water.
Hoe voeg je dan het beste je vloeibare toevoegingen toe? Olie etc lost niet op in water en zal waarschijnlijk zorgen voor een oneerlijke verdeling..
Of mix je eerst de ei-compound met water om vervolgens aan de mix toe te voegen?
Domme vraag misschien maar vraag het toch maar..
Gr. Remko
[Domme vraag] Liquids en ei-compound
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Een emulgator gebruiken misschien? Of je olie en liquids mengen met één eitje en dat weer met je water mengen? Of is één eitje al te veel voor je? Want dan komt je toch weer bij die emulgator uit.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Geen emulgator. Gewoon alle liquids bij elkaar. Water erbij en dan boilirmix toevoegen. Door het kneden word de.olie gewoon gemengd in het deeg
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Ja, klinkt eigenlijk wel logisch...
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Ja zoiets dacht ik ook wel, maar met kleine hoeveelheden die je bv gebruikt zoals boterzuur lijkt het me toch lastiger te verdelen..
Zeker bij aanmaken van 10kg mix. (3,5-4,5 Liter water) heb je maar 5-10ml ofzo nodig.
Maarja anders gewoon goed blijven doorkneden
Zal het eens aan de test onderwerpen binnenkort..
Zeker bij aanmaken van 10kg mix. (3,5-4,5 Liter water) heb je maar 5-10ml ofzo nodig.
Maarja anders gewoon goed blijven doorkneden
Zal het eens aan de test onderwerpen binnenkort..
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Boterzuur lost gewoon op in water hoor...alleen olie niet
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Je kan het ei-compound door de droge mix mengen (10% werkt bij mij op een BF melkpoeder vismix) en dan de droge mix mengen op 500ml (+- volume van 10 eitjes, maar bij jouw mix heb je dus minder nodig) aan water of een andere leuke vloeistof en de extra vloeistofjes. Die extra vloeistoffen kun je ook binnen de 500ml laten vallen en zo een wat stevigere bol te maken.
Je kan ook 100gram ei-compound vermengen met 500ml vloeistof en dan pas je gewone droge mix er doorheen mengen.
Dit laatste scheelt weer in droge mix mengen mocht je de keuze om compound te gebruiken later pas gemaakt hebben.
Wat mengen betreft van die extra toevoegingen komt het echt wel goed!
Je kan ook 100gram ei-compound vermengen met 500ml vloeistof en dan pas je gewone droge mix er doorheen mengen.
Dit laatste scheelt weer in droge mix mengen mocht je de keuze om compound te gebruiken later pas gemaakt hebben.
Wat mengen betreft van die extra toevoegingen komt het echt wel goed!
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 366
- Lid geworden op: 02-12-2012 21:02
Boterzuur verdun ik eerst iets met water, daarna bij de liquids erdoor. Liquids en water(ook leuk om (bijna)alleen liquids toe te voegen) inderdaad bij elkaar gooien en goed kneden.
Ik vind het persoonlijk prettiger om het eicompound te vermengen met de droge mix, en niet compound met water vermengen en pas dan aan de mix toevoegen.
Ik vind het persoonlijk prettiger om het eicompound te vermengen met de droge mix, en niet compound met water vermengen en pas dan aan de mix toevoegen.
De wereld is verziekt, maar het leven is mooi!