BOLLEN BOILIEMAN


Plaats reactie
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

20-09-2013 18:15

Net 5 kg er in gegooid, heerlijk gevoel geeft dat maar het lijkt nog zoooooo weinig op water zonder einde.
Morgen 40kg mee, dinsdag thuis opladen en hopelijk de andere 30kg ook nog nodig.
Ik vis dan ook niet op topvissen :wink:
Hoe ziet een topvis er eigenlijk uit :roll:
ben derave
Berichten: 57
Lid geworden op: 30-10-2009 12:53

20-09-2013 18:37

Cees v Opstal schreef:Uit mijn ervaring blijkt dat blijven voeren ook niet veel zin heeft, ze bleven er niet van vreten.
1 dag voeren en de dag erop vissen lijkt me nog het beste te werken, hit&run vissen dus.

...
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

20-09-2013 19:14

pj otte schreef:Gut, zijn we nu een wedstrijdje aan het houden wie er het meeste in flikkert.



Weer lekker bezig met selectief lezen hr Otte ?
Ach man..Ga toch vissen !!
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

20-09-2013 19:58

Alleen maar weergeven hoeveel kg je er ingooit zonder aan te geven wat de achterliggende filosofie en mogelijkheden zijn per type water, hoe wil je dat noemen? Zullen we er maar de Eddy filosofie aanhangen :wink:

Groet,
Peter
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

20-09-2013 20:32

Fred Hazenbroek schreef:
Anderom ook natuurlijk: 3kg mee, en 2 kg mee naar huis!
Zomaar doelloos dumpen blijft dom natuurlijk.


In MIJN voorbeeld was ik na 3 uur door 3kg heen omdat ik 4 runs had in die tijd. Vis bleef zichtbaar
id buurt, en ik voerde regelmatig kleine beetjes bij. Uiteindelijk dus 8 kg opgevist.
Hoe kan men dit anders aangeven dan? De een heeft een andere kijk op zaken dan een ander.
Ik kan een ander moeilijk vertellen hoe die "moet" vissen op een voor mij onbekend water/bestand.

In den beginne liever te weinig dan teveel :wink:

In de paaitijd heb ik mensen die zaken verkeerd interpreteerde gewezen op het feit dat op DAT water
je de vissen echt niet op een voerplek hoeft te verwachten. Vastgeroest en niet anticiperen op omstandigheden is wat ik vaak zie.
Op hun uitnodiging hoe het anders kon, ging ik in en nam 5 !! boillies mee voor 1 nacht. (chods)
factor "geluk" meegerekend ging de pieper een paar keer af. Niets op het grondvoer! 8)

Eddy en luc hebben de boel aan de gang gekregen, maar vooral de laatste wist dondersgoed hoe en WANNEER.
Juist hier gaat het vaak fout.

zo iets beter hr Otte? :wink:
Ach man..Ga toch vissen !!
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

20-09-2013 20:35

pj otte schreef:Alleen maar weergeven hoeveel kg je er ingooit zonder aan te geven wat de achterliggende filosofie en mogelijkheden zijn per type water, hoe wil je dat noemen? Zullen we er maar de Eddy filosofie aanhangen :wink:

Groet,
Peter


Moet alles dan uitgespeld worden dan?
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

20-09-2013 20:55

Dank je Fred :wink:

Goed dat en Eddy niet echt met Luc vergelijkt. Luc staat na al die jaren nog steeds op eenzame hoogte, Eddy is niet meer dan een aardige Belg die zich zelf de beste visser noemt.

Groet,
Peter
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

20-09-2013 21:39

ben derave schreef:...

Zeg toch niet dat ik boiliemanbollen erin heb gegooid :roll:
Die zijn bij mij afgeschreven, omdat ze niet bij mijn viswijze passen.
Maar dat had je zelf ook wel uit mijn tekst kunnen opnemen.
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

21-09-2013 05:24

Niemand iets over de witte schimmel na een dag op freezerbaits? Zou wel willen weten of dit ooit eens goed onderzocht is. Alle ingrediënten worden besproken. Allerlei bollen worden meuk genoemd. Attractors, conserveringsmiddelen, voerstrategieen zijn voorbijgekomen. Deze witte schimmel is dus bij iedereen onbekend? Lijkt me toch dat de meeste deze wel eens gezien hebben.
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

21-09-2013 06:49

Ben vroeger wel eens door m'n vader afgezet op een stek voor een heel weekend, nog voor het mobiele tijdperk.
Kwam tijdens het opbouwen er achter dat ik m'n aas was vergeten behalve dat zakje met bontjassen van de vorige sessie.
Heb er toen nog op gevangen ook :D
Geloof niet dat het heel erg gezond is, maar aan de andere kant als het echt niet te vreten is laten ze het ook liggen.
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

21-09-2013 07:48

Dat het vangt geloof ik. Of het goed is voor ze? Ik betwijvel het. Als we de levenduur bespreekbaar maken met betrekking tot goedkoop aas dan wil ik wel eens weten hoe hier over nagedacht word. Schimmel kan immers gevaarlijk zijn.
Een bol draaien met een kleine hoeveelheid conservering is misschien wel helemaal niet zo gek. Hiermee zouden we het schimmelen uit kunnen stellen zonder dat we het direct moeten laten drogen. Vaak bevatten vers gedraaide bollen nog teveel vocht wat het schimmelen versnelt. In het water zal dit proces minder snel gaan door dat er geen zuurstof bij komt maar uiteindelijk zal het toch gaan rotten.

Is het slecht voor ze. Lijkt me wel iets om goed over na te denken.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

21-09-2013 12:53

Bij een stevige vismeelbol kan een wittig kleverig laagje helemaal zo kwaad nog niet. Zolang het maar niet groen wordt. Dan is het foute boel..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-09-2013 13:28

Fermentatie. ........sommige halen daarom hun bollen 24h vantevoren eruit
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

21-09-2013 18:27

Fermenteren en schimmel zijn 2 verschillende dingen.
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

21-09-2013 21:25

Fermentatie is het omzetten of afbreken van de grondstof van een product door micro-organismen. Micro-organismen zijn bacteriën, schimmels en gisten. Door warmte en vocht gaan de micro-organismen groeien. Tijdens deze groei maken de micro-organismen enzymen aan die ervoor zorgen dat de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en de houdbaarheid van het product verandert. Enzymen zijn stoffen, namelijk eiwitten, die bepaalde reacties mogelijk maken of versnellen.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

22-09-2013 03:41

Iemand zin in een toastje met blauwaderkaas? Of een lekker champigonsoepje?
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

22-09-2013 07:54

Lust onze hobby vriend die ook al :lol:
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

22-09-2013 09:24

Ik eet regelmatig zuurkool en kimchi. Allebei heerlijk voedsel. Nog nooit een witte dons weg hoeven te scheren. Het fermentatie proces gebeurt dan ook volgens de juist werkende omstandigheden zodat er geen schimmel vorming ontstaat welke het voedsel oneetbaar maakt.
Niet alle schimmels welke vooraf gaan aan het proces zijn gezond. Verschillende ingrediënten zullen hoogst waarschijnlijk zorgen voor verschillende schimmels.
Wij mensen eten maar enkele schimmels omdat de meeste niet goed zijn.

Jullie hebben me nog niet overtuigd van het fijt dat het geen kwaad kan of niet erg is voor eventueel ander vissen welke het opeten. Een klein laagje schimmel zal voor een voorn toch al een flinke hap zijn welke hij verwerken moet.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

22-09-2013 09:50

Mijn bedoeling was dan ook niet jou te overtuigen. Mijn ervaring is dat knappe vismeelbollen best een beetje mogen kleven en wit uit mogen slaan. Dat zwengelt de boel alleen maar harder aan. Is een persoonlijke conclusie, misschien moet je in het kader van je visserijverbetering eens een onderzoekje doen ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

22-09-2013 10:22

Wellicht vinden ze het lekkerder. Een extra garnering. Of het goed voor ze is of juist niet? Ik weet niet hoor. De caseïne bollen van vroeger deden het ook goed. Bleek ook niet echt gezond te zijn.

Misschien is het ook wel gezond voor ze. Extra vitamines en mineralen. Wie weet.

Hebben we niet een chemicus hier op het forum welke tijd heeft om dit eens nader te onderzoeken?
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

22-09-2013 10:36

Voordat zulke dingen de bodem hebben bereikt is het merendeel al door het water afgespoeld ;) Gaat nochtans vrij rap ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

22-09-2013 12:03

niks mee mee met caseine bollen. napraten meer niet
It's okay 2 pay
Martin Rietveld CL
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-08-2013 11:40

22-09-2013 17:29

Info komt inderdaad van het topic hier. Ik haal het aan omdat het besproken is. Zelf heb ik dit inderdaad nooit nader onderzocht. Dit forum is toch om informatie te delen?
Wil je nu zeggen dat eerdere vermeldingen van jou met betrekking tot deze caseïne bollen niet juist waren?
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

23-09-2013 09:26

kan me niet voorstellen dat ik caseine als product heb afgeserveerd.

Zeker vroeger, in normale hoeveelheden en bij juiste watertemperaturen prima spul.
Inmiddels zijn er meer alternatieven, soms ook beter.

1986:

100 gram caseine
100 gram griesmeel
75 gram tarwegluten
225 gram kippenopfok

Zou er zo de rest van mijn leven mee willen vissen.
It's okay 2 pay