hey,
ik ben van plan om mijn eigen boilies te maken,
maar dat is nog niet echt gelukt.
want als ik mijn boilies kook dan gaan ze na een half uur nog steeds niet druiven en als ik ze na 2/3 minuten eruit haal
zijn ze heel hard na 1 uurtje drogen.
mijn basis-mix bestaat uit deze ingrediënten (alles heeft de zelfe aantal gram)
-griesmeel
-maismeel
-polentabloem
-polentameel (suiker achtig)
ik zie bij mensen dat ze ook soja meel/bloem gebruiken, is dat echt zo nodig of hoeft het niet,
verder, laat ik de pan eerst koken en daarna doe ik de boilies erin,
ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen,
anders koop ik wel een basis mix.
Mvg,
Tom lems
Verkeerde ingrediënten??!?
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 05-08-2011 23:41
Zoals jij al zegt zijn de boilies na 2/3 minuten gewoon hard na het drogen, dit betekend dus dat ze wel gaar zijn.
Je boilies hoeven niet te drijven om gaar te zijn.
Wat is nou precies je recept dus met de eieren en oliën erbij?
Je boilies hoeven niet te drijven om gaar te zijn.
Wat is nou precies je recept dus met de eieren en oliën erbij?
nou, dit was eigelijk een test maar ik heb dit gebruikt
-Griesmeel 50g
-maismeel 50g
-polentabloem 50g
-polentameel 50g
-2 eieren
verder doe ik er ook nog een benanen flavour bij, en nog een klein lepeltje zoetstof
ik heb ook nog vismeel en koekjes meel maar die heb ik niet gebruikt
-Griesmeel 50g
-maismeel 50g
-polentabloem 50g
-polentameel 50g
-2 eieren
verder doe ik er ook nog een benanen flavour bij, en nog een klein lepeltje zoetstof
ik heb ook nog vismeel en koekjes meel maar die heb ik niet gebruikt
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Tom,
Je kookt je boilies een minuut of 3 en daarna worden ze heel hard? Prima toch?
Je zult zien wanneer je er andere ingrediënten aan toe voegt, zoals bijvoorbeeld koekjesmeel, dat je boilies al minder hard worden.
Je kookt je boilies een minuut of 3 en daarna worden ze heel hard? Prima toch?
Je zult zien wanneer je er andere ingrediënten aan toe voegt, zoals bijvoorbeeld koekjesmeel, dat je boilies al minder hard worden.
Ik weet het ook allemaal niet...
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Persoonlijk gebruik ik liever ongeraffineerde producten. Volwaardig meel dus met vezels, in plaats alleen bloem. Bloem (zetmeel zonder vezels) kan bij mens leiden tot verstoppingen en ik denk dat voor een karper vezelrijk voedsel ook beter is dan enkel zetmeel. Tevens zal dit de structuur van de boilie verbeteren. Maismeel, polentabloem en polentameel is drie keer mais. Ik zou gaan voor 150 gr. Volkoren tarwemeel, 100 gr. Maismeel en iets met eiwit, bv vismeel, kattenbrok of melkpoeder.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Tom,
Waarom drie mais producten in je mix?
Bovendien, heeft je mix praktisch geen binders. Alleen de griesmeel is een goede binder...
Makkelijk mixje om uit te vertrekken:
25% griesmeel (tarwe)
25% roggemeel
25% polentabloem
Bovenstaande is basis. Daaraan kun je dan nog (bijvoorbeeld smaakmakers) 25% overige ingrediënten toevoegen.
Benny
Waarom drie mais producten in je mix?
Bovendien, heeft je mix praktisch geen binders. Alleen de griesmeel is een goede binder...
Makkelijk mixje om uit te vertrekken:
25% griesmeel (tarwe)
25% roggemeel
25% polentabloem
Bovenstaande is basis. Daaraan kun je dan nog (bijvoorbeeld smaakmakers) 25% overige ingrediënten toevoegen.
Benny