Hoi allen,
Ik zit de laatste tijd met een beetje een vreemd probleem.
Mijn boilies stoom ik altijd.
Hiervoor heb ik een ketel waar een stapel rekjes inpassen.
Hierdoor kan ik in 2x alle boilies stomen.
Nu is het vreemde dat de eerste partij vaak niet hard is na het stomen, ze blijven super zacht.
Zelfs na 1 nacht drogen.
De 2e partij die ik stoom zijn wel hard ......
Iemand ennig idee waar dit aan kan liggen.
Boilies hard/zacht na stomen
- Edward Jakobs
- Berichten: 363
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Bergen (Limburg)
Gr.
Edward
Edward
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Gewoon doen wat je voorheen deed.
Groet, Peter
Groet, Peter
Edward, ik heb een vergelijkbaar probleem ervaren toen ik mijn boilies ben gaan stomen. Ik stoom echter in een gewone electrische stomer wegens de ruimte die ik op dit moment niet heb.
Mijn problemen heb ik echter opgelost door de tijd van stomen aan te passen, de stomer en rekjes goed voor te verwarmen en de boilies uit de bovenste laag iets langer stomen als de rest. Echter betwijfel ik of dit een oplossing is voor jou probleem, omdat je aan geeft dat het een probleem van de laatste tijd is en de impliceert dat het eerder wel goed ging. Heb je mogelijk onbewust wat veranderd in het hele process ?
Mijn problemen heb ik echter opgelost door de tijd van stomen aan te passen, de stomer en rekjes goed voor te verwarmen en de boilies uit de bovenste laag iets langer stomen als de rest. Echter betwijfel ik of dit een oplossing is voor jou probleem, omdat je aan geeft dat het een probleem van de laatste tijd is en de impliceert dat het eerder wel goed ging. Heb je mogelijk onbewust wat veranderd in het hele process ?
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Zal idd een hitte probleem zijn en dus gewoon die eerste partij eventjes checken door met een mesje even een bol door te snijden. Te kort.., gewoon weer eventjes terug.
Bij mij komen steamies altijd hard uit de stoombak of het pannetje en ik gebruik geen ei-albumine oid. Overigens vindt ik langere stoomtijden niet zo'n probleem omdat er geen contact is met vloeibaar water (schoon water na afloop).
Bij mij komen steamies altijd hard uit de stoombak of het pannetje en ik gebruik geen ei-albumine oid. Overigens vindt ik langere stoomtijden niet zo'n probleem omdat er geen contact is met vloeibaar water (schoon water na afloop).
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Edward Jakobs
- Berichten: 363
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Bergen (Limburg)
Bedankt voor de antwoorden!
Ik heb gisteren mijn oude stoompannetje voor op het fornuis er weer eens bijgepakt.
Wat me gelijk opviel is dat deze veel meer stoom produceert dan de ketel (electrische inmaak ketel) die ik gebruik!
Ik heb nogmaals een party gestoomd, maar nu in het oude pan.
Deze zien er weer ouderwets goed uit.
Zal eens kijken of ik geen losse ketel met industrie brander op de kop kan tikken.
Ik heb gisteren mijn oude stoompannetje voor op het fornuis er weer eens bijgepakt.
Wat me gelijk opviel is dat deze veel meer stoom produceert dan de ketel (electrische inmaak ketel) die ik gebruik!
Ik heb nogmaals een party gestoomd, maar nu in het oude pan.
Deze zien er weer ouderwets goed uit.
Zal eens kijken of ik geen losse ketel met industrie brander op de kop kan tikken.
Gr.
Edward
Edward
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Als ik verhaal zo lees kan jouw stomer het gewoon niet aan. Bij de 2e batch is blijkbaar de pan en / of de rekjes wel goed door gewarmd?
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken
- Edward Jakobs
- Berichten: 363
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Bergen (Limburg)
Waarschijnlijk wel je.
Allang blij dat ik erachter ben wat de oorzaak is!
Allang blij dat ik erachter ben wat de oorzaak is!
Gr.
Edward
Edward
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Ben trouwens wel nieuwsgierig wat de stoomtijd van een "hairball" is??
Groet,Peter
Groet,Peter
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Liefst medium Bert, maar heeft klitvorming geen invloed op de stoomtijd dan?
Groet, Peter
ps mn kat heeft trouwens ook wel eens een hairball.
Groet, Peter
ps mn kat heeft trouwens ook wel eens een hairball.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
hallo
ter info
Ik stoom mijn 30 mm bollen altijd per 25 a 30 kilo,dan 30 minuten stomen volstaat prima.
Wel heb ik hiervoor 2 industrie branders van 7,5 kw p/s nodig om dat goed te laten werken.
In het begin met 1 x 7,5 kw gestoomd,hierbij ging dat ook niet goed en zag je dat de bollen bovenin en aan de randen niet goed gegaard werden.kwestie van testen dus zoals hier boven al eens genoemd is.
succes
gr
viktor
ter info
Ik stoom mijn 30 mm bollen altijd per 25 a 30 kilo,dan 30 minuten stomen volstaat prima.
Wel heb ik hiervoor 2 industrie branders van 7,5 kw p/s nodig om dat goed te laten werken.
In het begin met 1 x 7,5 kw gestoomd,hierbij ging dat ook niet goed en zag je dat de bollen bovenin en aan de randen niet goed gegaard werden.kwestie van testen dus zoals hier boven al eens genoemd is.
succes
gr
viktor
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 29-05-2013 10:47
Zou je eens een foto kunnen maken van het proces? Ben erg benieuwd hoe het eruit ziet als je 25 kg stoomt.
Misschien heb ik er wel een verkeerd beeld bij
Misschien heb ik er wel een verkeerd beeld bij
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
tim,
Kan er geen foto van maken want het proces is al afgerond,ken je boiliedesign? die verkopen stoombakken,zo eentje heb ik zelf nalaten maken alleen dan een slagje groter dan hun standaard verkopen.daar gaan dan 6 rekjes in van 40x60 cm per rekje kan er 5 kilo in, 2 industrie branders er onder,waterslang aansluiten en stomen maar.
Ideaal zijn die stoombakken want je hebt je handen vrij om nog meer bollen te kunnen draaien
check anders ff http://www.boiliedesign.com/index.php/nl/
of deze
http://www.boiliedesign.com/index.php/n ... toombakken
gr
viktor
Kan er geen foto van maken want het proces is al afgerond,ken je boiliedesign? die verkopen stoombakken,zo eentje heb ik zelf nalaten maken alleen dan een slagje groter dan hun standaard verkopen.daar gaan dan 6 rekjes in van 40x60 cm per rekje kan er 5 kilo in, 2 industrie branders er onder,waterslang aansluiten en stomen maar.
Ideaal zijn die stoombakken want je hebt je handen vrij om nog meer bollen te kunnen draaien
check anders ff http://www.boiliedesign.com/index.php/nl/
of deze
http://www.boiliedesign.com/index.php/n ... toombakken
gr
viktor