hallo mede karperwereld forum gebruikers,
ik wil me binnenkort tijgernoten kopen wil dan ong om te proberen 1kg tijgernoten maken ik had het volgende ong in gedachten.
1kg tijgernoten (24 uur weken)
2 flesjes donkerbier (tijdens het koken)
1 kg bruine bastard suiker
en dan water aan de kook tijgernoten erin donkerbier en de bastard suiker erin en dan 4 uur laten koken en regelmatig kijken of er nog genoeg water in zit zo niet dan ff kokend water van de waterkoker er tussen doen
doe ik het dan zo goed of niet.
alle tips zijn welkom word me 1e keer hopelijk is het een succes
tijgernoten bereiden(1e keer)
- Lesley van Dinter
- Berichten: 1642
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Twente
Hoe ik het doe; Tijgernoten wassen, 24 uur weken, uur koken in het water. Na afkoeling invriezen of vissen.
Gr.
Gr.
©
-
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 07-08-2008 11:55
100 topics over tijgernoten : zoeken
search.php?keywords=tijgernoten&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Zoeken
search.php?keywords=tijgernoten&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Zoeken
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
- peter cooreman
- Berichten: 738
- Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
- Locatie: Belgie
Beste,
Hoe ik het doe:vb 1kg tijgers wassen,in een afsluitbare emmer doen,drie liter water erbij,200gr bruine suiker toevoegen,emmer afsluiten met deksel,36uur laten weken,tijgers in een kookpan gieten en met het water waarin ze geweekt hebben een 40-tal minuten laten koken,laten afkoelen,terug in de emmer en de emmer afsluiten(blijven zo nog weken goed),of in porties invriezen,of direct met gaan vissen,als je geen slijmvorming wil voeg dan tijdens het koken twee eetlepels zout toe(dit komt ook ten goede als men een pva zakje wil gebruiken).
Hoop dat je hieraan wat hebt!?
Ps:persoonlijk vind ik de toevoeging van het bier geen meerwaarde ,maar dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening hierover.
Mvg Peter
Hoe ik het doe:vb 1kg tijgers wassen,in een afsluitbare emmer doen,drie liter water erbij,200gr bruine suiker toevoegen,emmer afsluiten met deksel,36uur laten weken,tijgers in een kookpan gieten en met het water waarin ze geweekt hebben een 40-tal minuten laten koken,laten afkoelen,terug in de emmer en de emmer afsluiten(blijven zo nog weken goed),of in porties invriezen,of direct met gaan vissen,als je geen slijmvorming wil voeg dan tijdens het koken twee eetlepels zout toe(dit komt ook ten goede als men een pva zakje wil gebruiken).
Hoop dat je hieraan wat hebt!?
Ps:persoonlijk vind ik de toevoeging van het bier geen meerwaarde ,maar dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening hierover.
Mvg Peter
Better a bad day at fishing than a good day at work.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Misschien moet je Michel Tja eens om raad vragen...
Ik weet het ook allemaal niet...