Melasse pellets


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

13-06-2013 11:19

Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken, maar na een uur of 3 is het een soort mega drab en is het niet meer op de hair te zetten.. Voor het voeren zal het prima zijn, maar om echt mee te vissen een drama denk ik.

http://www.differentbaits.nl/product/143105/Melasse_pellets.aspx
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

13-06-2013 11:23

[quote="Jerome berken"]Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken,

voorzichtigheid geboden dus, anders is er weer een drama geboren
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

13-06-2013 13:45

Jerome berken schreef:Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken, maar na een uur of 3 is het een soort mega drab en is het niet meer op de hair te zetten.. Voor het voeren zal het prima zijn, maar om echt mee te vissen een drama denk ik.

http://www.differentbaits.nl/product/143105/Melasse_pellets.aspx


Hier kun je echt niet mee vissen, het is echter wel een schitterend voertje i.c.m. partikels = melassemix
die verkoopt hij ook, fijne zaak overigens.
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

13-06-2013 13:48

Jerome berken schreef:Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken,

voorzichtigheid geboden dus, anders is er weer een drama geboren



Minstens 24 uur weken, half uurtje koken.

Kwart emmertje ongeveer geeft na het weken een hele emmer vol.
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

13-06-2013 14:59

Remco Kulk schreef:Minstens 24 uur weken, half uurtje koken.

Koken!? stond niet op de bijgeleverde gebruikshandleiding :P. Ik heb het gister in de week gezet en even gekeken na 3 uur maar toen was het al allemaal prut geworden.. Ik heb het vervolgens gewoon in het vocht laten zitten. Ik had 1 deel pellets bij 6x zoveel water, er zat na de 3 uurtjes nog maar een heel klein laagje water in :P
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

13-06-2013 15:53

Ik twijfel eerlijk gezegd ook over het nut van koken hoor ;)

Doe het altijd maar wel voor de zekerheid, het kan in ieder geval geen kwaad.

Ja het zuigt snel water op hoor, moet je echt in de gaten houden en af en toe bijvullen zelfs
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

13-06-2013 16:09

Het koken maakt de aanwezige amino's kapot. Ook zit er als ik het goed heb ik melasse een paar procent betaine, ook niet hittebestendig. Ik gok dat het niet koken een beter voedingssignaal afgeeft.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
Remco Kulk
Berichten: 698
Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
Locatie: Amsterdam

13-06-2013 16:20

Hmm, interessant. Dus misschien zou het zelfs beter zijn om het niet te koken?

Hoe zit het dan met andere partikels zoals mais en tijgernoten, waarom moet je dat eigenlijk koken?

Ik heb me er nog nooit in verdiept eerlijk gezegd.

Iemand een antwoord?
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

13-06-2013 16:33

Remco Kulk schreef:Hmm, interessant. Dus misschien zou het zelfs beter zijn om het niet te koken?

Hoe zit het dan met andere partikels zoals mais en tijgernoten, waarom moet je dat eigenlijk koken?

Ik heb me er nog nooit in verdiept eerlijk gezegd.

Iemand een antwoord?

tijgernoten en pinda's iig blauwzuur oid.. Bij grote hoeveelheden schadelijk voor een karper..
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

13-06-2013 16:45

Vergelijk het een beetje met aardappelen, bonen, erwten. Eet ze eens ongekookt :P Verder zetten de partikels door het koken lekker goed uit zodat ze niet kunnen uitzetten in de karper met alle nare gevolgen van dien. Ook komen er tijdens het koken bepaalde stoffen vrij die op hun beurt weer een aantrekkingskracht hebben op vissen.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

14-06-2013 07:22

ik ben geen karper

pellets koken? Ja hoor. Pallets misschien wel...
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

16-06-2013 00:47

Even een tipje:

Bietenpulp

Bietenpulp is een van de producten die ontstaan bij de winning van suiker uit suikerbieten.

De pulpproductie vindt plaats tijdens de bietencampagne, gedeeltelijk wordt het geleverd als perspulp en het restant wordt na eventueel toevoeging van melasse gedroogd, gepelleteerd en geleverd als bietenpulp.
Bietenpulp is het hele jaar rond leverbaar afkomstig van verschillende origines zoals bijvoorbeeld Duitse, Nederlandse en Franse. Deze origines verschillen met name in het restsuikergehalte, het aandeel melasse en de diameter van de pellets.
Het is een van oudsher vertrouwde energiebron die als grondstof voor veevoer en als enkelvoudig voer gebruikt wordt.

1 pot nat :wink:

Doordat ze in combinatie met water behoorlijk opzwellen wel even voorweken. Kan je daarna mooi voerballen van maken.

Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

16-06-2013 09:11

James warner schreef:Het koken maakt de aanwezige amino's kapot. Ook zit er als ik het goed heb ik melasse een paar procent betaine, ook niet hittebestendig. Ik gok dat het niet koken een beter voedingssignaal afgeeft.


Klok en klepel....koken breekt eiwitten af tot aminozuren, vandaar dat verhit voedsel beter verteerbaar is en betaine is dus wel kook bestendig
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

16-06-2013 14:34

In de beschrijving van de pellet door de verkopende partij staat dat er aminozuren inzitten. Nogal logisch als er een percentage eiwit in zit. Waarom het goedje dan nog koken? Waarom uberhaubt een pellet koken?. En bepaalde aminozuren kunnen niet goed omgaan met verhitting, daarom krijgen boilies bij sommige bedrijven een nabehandeling met bepaalde amino's. De betaine die in melasse zit genaamd trimethylglycine is naar mijn weten niet hittebestendig. Kan er ook flink naast zitten inderdaad, nog niet uit wezen doktoren op vriend google.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

16-06-2013 16:23

James
Eiwitten zijn geen aminos. Eiwitten zijn gemaakt van aminos. Ga je eiwitten verhitten dan vallen ze uielkaar in aminozuren Pellets koken is idd onzin.
Betaine smelt pas bij 241 graden en smelten is nog niet uiteenvallen. Dus: eerst googlen en dan reageren
Plaats reactie