Hee iedereen,
Ik heb zelf mijn eigen boilies gemaakt. Nu heb ik ze 3 dagen laten drogen en daarna in het zout gezet. Nu is het probleem dat de buitenkant van de boilies hard is maar de binnenkant zacht. Nu breken ze erg snel en zijn ze binnen no-time van mijn hair af. Nu wil ik er graag as weekend een sessie mee gaan vissen maar hoe kan ik de binnenkant snel hard krijgen. Ik heb vandaag het zout ververst.
Groetjes,
Mitch
Binnenkant boilies hard krijgen
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Ik heb het hele recept van mitsz gebruikt het supermarkt mixje. Ook wat trassi toegevoegd. Daarna de boil in the bag methode gebruikt. De klomp in veel aluminium folie gewikkeld en een uurtje in kokend water laten staan.
Supermarktmix
- 500g gemalen kattenbrokken
- 250g polenta
- 150g tarwebloem
- 100g maïzena
- ca. 12-13 eieren per kg mix
Supermarktmix
- 500g gemalen kattenbrokken
- 250g polenta
- 150g tarwebloem
- 100g maïzena
- ca. 12-13 eieren per kg mix
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
ca. 12-13 eieren per kg mix
Jezus,dat zijn toch teveel eieren,op een kg mix dan nog!
hou het netjes aan de waterkant!!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Hangt van de grote van de eieren af. Bij kleine eieren is 6 per pond niet ongewoon. Dat kan 4 per pond zijn bij grote eieren. Je kunt natuurlijk wat spelen met minder eieren en meer vocht. Maar die 12 eieren is zo gek nog niet. Daar ligt het niet aan. Lijkt mij meer de grote van de klomp deeg en de kooktijd.
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Het gaat waarschijnlijk mis bij het zout.
Door het drogen in zout trek je extreem snel vocht uit de buitenlaag en krijg je een soort korst die makkelijk breekt.
De binnenkant kan zijn vocht door de korst niet meer kwijt en blijft erg slap.
Eerst even goed laten drogen en dan pas in het zout
Door het drogen in zout trek je extreem snel vocht uit de buitenlaag en krijg je een soort korst die makkelijk breekt.
De binnenkant kan zijn vocht door de korst niet meer kwijt en blijft erg slap.
Eerst even goed laten drogen en dan pas in het zout
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ik lees 3 dagen drogen. Maar dat zegt natuurlijk niks als het in een vochtig schuurtje zonder ventilatie is.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 303
- Lid geworden op: 30-01-2011 17:08
ik denk dat het aan de boil in the bag methode ligt,mijn ervaring is dat de buitenkant vd deegklomp wel gaar wordt,maar de binnen kant is amper gaar te krijgen.
ik gebruikte de methode om kubusjes te maken om te pennen,maar voor een harde knikker werkt het niet.
ik gebruikte de methode om kubusjes te maken om te pennen,maar voor een harde knikker werkt het niet.