hallo alle,
Ik heb begonnen met zelf boilies draaien.Nu begin ik met 500 gram om te proberen hoe het gaat.Nu kom ik een probleem tegen.Als ik het deeg gekneden heb, en het in een boiliespuit doe, komt het met moeite eruit.Ik moet behoorde kracht zetten om er een worst van te maken.Nu heb ik een simpel recept om te proberen
150 gr griesmeel
150 gr maismeel
100 gr sojameel
100 gr vismeel
4-5 eieren
Als ik de eieren openbreek en ik een kom doe, ga ik met een handmixer de eieren kloppen.Hoelang moet je kloppen tot het goed is.
kan iemand mij vertellen wat er fout gaat??
mvg
beginnende boilie draaier
-
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 07-08-2008 11:55
een worst spuiten kost inderdaad veel kracht met een boiliespuit , je doet niet echt iets fout.
eieren zou je zelf nog minder kunnen gebruiken en let je wel op dat je niet te veel vismeel gaat gebruiken
Gr
eieren zou je zelf nog minder kunnen gebruiken en let je wel op dat je niet te veel vismeel gaat gebruiken
Gr
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
-
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 24-02-2013 08:38
Hallo..
Griesmeel en maismeel nemen zeer veel vocht op, dat is de rede het goedje moeizaam de spuit uit komt, plus dat van griesmeel je boilies keihard worden.
Vervang eens een deel griesmeel voor biggenmeel ( 50 gram griesmeel en 100 gram biggenmeel )
en maak van de 150 gram maismeel 100 gram en dan 150 gram vismeel, of nog beter gebruik fijne of middel grove trouvit ipv vismeel, een scheutje plantaardige ( Bv olijf olie ) of 1 van de vele vis oliën er bij, maakt het rollen een stuk beter.
wat betreft je eieren: zelf gebruik ik nooit een mixer omdat je er teveel lucht in slaat, gebruik eens een hand klopper maar dan niet kloppen maar rustig roeren minder kans op veel lucht in je eier struif, roer het geheel tot het mooi egaal licht geel is.
Succes...
Griesmeel en maismeel nemen zeer veel vocht op, dat is de rede het goedje moeizaam de spuit uit komt, plus dat van griesmeel je boilies keihard worden.
Vervang eens een deel griesmeel voor biggenmeel ( 50 gram griesmeel en 100 gram biggenmeel )
en maak van de 150 gram maismeel 100 gram en dan 150 gram vismeel, of nog beter gebruik fijne of middel grove trouvit ipv vismeel, een scheutje plantaardige ( Bv olijf olie ) of 1 van de vele vis oliën er bij, maakt het rollen een stuk beter.
wat betreft je eieren: zelf gebruik ik nooit een mixer omdat je er teveel lucht in slaat, gebruik eens een hand klopper maar dan niet kloppen maar rustig roeren minder kans op veel lucht in je eier struif, roer het geheel tot het mooi egaal licht geel is.
Succes...
Dit is de uitspraak, Hier zult u het mee moeten doen.... ( De Meester Visser )
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 17-11-2012 22:29
ik heb het deeg beter gekregen om te verwerken.Nu heb ik alleen een probleem.Als ik de worst op de roltafel leg en ballen maak, zijn ze niet helemaal rond, maar hebben ze meer een vorm van een pinda.Wat gaat er fout?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Iets te dikke worsten....
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
ofterwel je spuitmondje is te dik afgezaagt gelukkig is een nieuw mondje niet zo duur
bewaar het oude mondje nog ff als je later miss een grotere tafel haalt
bewaar het oude mondje nog ff als je later miss een grotere tafel haalt