Beste karpervissers,
Ik ben van plan om zelf boilies te gaan maken. Nu is er alleen geen plek in de vriezer om de boilies in te vriezen en buiten de vriezer zijn ze erg snel beschimmeld. Ik las een stukje over het bewaren van boilies in zout. Nu heb ik emmers geregeld waar de boilies in kunnen. Maar hoeveel zout zou je nou moeten toevoegen? En kan je gewoon elke keer als je gaat vissen de boilies die je gebruikt eruit kunnen halen en de rest die je niet gebruikt laten liggen? En is het ook de bedoeling dat je het zout na een tijdje ververst? Alvast bedankt,
Mitch Stand
1 kg zelfgemaakte boilies bewaren in zout
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
viewtopic.php?f=35&t=71457#p875227
Met dank aan Martijn.
Met dank aan Martijn.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Ja dat topic had ik al doorgenomen maar ik ben toch meer op zoek naar getallen. Want een laagje van dit en een laagje van dat, hoe groot is een laag? maar toch bedankt
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Vergeet het snuifje peper niet!!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Een kilo zout is meer dan voldoende.......
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Dus een kilo zout op een kilo boilies?
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
700 gram zout op 1000 gram boilies. Tenminste als het om een emmer gaat vult dat de ruimte tussen de boilies.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Oke erg bedankt! Ja het gaat om een 5 liter emmer. En kan je gewoon elke keer als je gaat vissen de boilies die je gebruikt eruit kunnen halen en de rest die je niet gebruikt laten liggen? En is het ook de bedoeling dat je het zout na een tijdje ververst?
Alvast bedankt,
Mitch
Alvast bedankt,
Mitch
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Emmer direct afsluiten dan zal het wel meevallen. Maar het neemt vocht op. Wordt het klef, dan kun je een keer vervangen. Maar hoe lang doe je met dat beetje boilies?
Boilies worden keihard. Neem een fijn boortje mee voor het geval je de naald er niet meer doorheen krijgt.
Groet, Kees
Boilies worden keihard. Neem een fijn boortje mee voor het geval je de naald er niet meer doorheen krijgt.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Oke heel erg bedankt! Heeft het nog nadelen dat je boilies keihard worden behalve dat je ze eerst moet voorboren?
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
-
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 25-04-2007 18:32
- Locatie: Scheveningen
ik ben ook bezig met boilies maken en ik gebruik de nutrabait preserver.
dat kost +- 17.50 en houd je boilies ongeveer 3 maanden langer goed mits je ze goed droogt, ongeveer 48 tot 60 uur maar langer kan ook geen kwaad. en ik gebruik standaard wat zout in mn mix voor eventuele conservering en het versterken van geur en smaakstoffen.
ps het gebruik van de nutrabait preserver is ongeveer 25ml op 500gr
dat kost +- 17.50 en houd je boilies ongeveer 3 maanden langer goed mits je ze goed droogt, ongeveer 48 tot 60 uur maar langer kan ook geen kwaad. en ik gebruik standaard wat zout in mn mix voor eventuele conservering en het versterken van geur en smaakstoffen.
ps het gebruik van de nutrabait preserver is ongeveer 25ml op 500gr
weet je wat het is
zonder hengels geen vis
zonder hengels geen vis
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Hmm oke, daar ga ik ook ff naar kijken. Maar weet er iemand nog na delen van harde boilies? En kan je duivenvoer ook langer bewaren in zout? Alvast bedankt,
Mitch
Mitch
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
-
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 30-07-2011 19:41
Iemand die kan helpen??
Vangsten van 2013:
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Schub: 13
Spiegel: 1
Brasem: 0
Roofvis: 0
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Wanneer je zout voor het thuis conserveren van boilies wilt benutten, zou ik het je afraden en voor de optie kiezen zelf wat vaker kleine hoeveelheden verse boilies te draaien. De koelkast is ook bruikbaar he! Voor een trip vind ik zout wel een goede uitkomst, maar dat geldt voor langdurig drogen van boilies ook.
Water flink verzadigd met zout werkt zeker om duivenvoer langer te kunnen bewaren, maar wederom; waarom niet vers!?
Water flink verzadigd met zout werkt zeker om duivenvoer langer te kunnen bewaren, maar wederom; waarom niet vers!?
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .