Bifi bolie


Plaats reactie
Miikeey Thille
Berichten: 32
Lid geworden op: 19-01-2011 12:37

19-10-2012 22:53

Mannen,

ideeen voor een Bifi Bolie?

hoor graag van jullie!

afwachtende groet
Gebruikersavatar
Kees Verheij
Berichten: 2866
Lid geworden op: 09-12-2005 20:49

19-10-2012 23:43

Bivvy boilie? :P
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.

http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
Gebruikersavatar
maurice van driel
Berichten: 276
Lid geworden op: 30-03-2008 17:19

20-10-2012 16:13

ja natuurlijk.. stevig genoeg om aan de hair te doen.. stinkt ook goed..
Roy Koen
Berichten: 312
Lid geworden op: 28-01-2006 23:10
Locatie: Schiedam
Contacteer:

20-10-2012 20:06

Hmm..

Afbeelding

Ik heb een 3e hengel vergunning voor hier, dat word een leuke test :wink:
Alle in's en out's van HSV Schiedam? https://twitter.com/hsvschiedam
-------------------------
http://hengelsport-schiedam.nl/
Miikeey Thille
Berichten: 32
Lid geworden op: 19-01-2011 12:37

21-10-2012 11:26

Hou zou je dit kunnen verwerken in en goede bolie welke ingrediënten ect.?
Gebruikersavatar
Jeroen Visser
Berichten: 1013
Lid geworden op: 24-09-2009 13:33

22-10-2012 09:23

Verwerken? half worstje op de hair, klaar....

Zo nieuw is je idee niet. Wat geeft zo'n worstje zijn karakteristieke smaak. Knoflook? Hoeveel bollen zijn er wel niet met knofloof en wat kruiden....
Gebruikersavatar
koos kalkman
Berichten: 585
Lid geworden op: 24-05-2004 11:38

22-10-2012 09:44

Mit condoom..
8)
Miikeey Thille
Berichten: 32
Lid geworden op: 19-01-2011 12:37

23-10-2012 11:13

Klopt maar krijg het niet weg met mijn werppijp vandaar ik het wil verwerken in een bolie!

En heb ik wat te doen komende winter.
Dennis Slagboom
Berichten: 2391
Lid geworden op: 12-01-2010 21:58
Locatie: poeldijk

23-10-2012 21:31

Dat je die worstjes zelf lekker vindt okee, je kan er ook karper mee vangen dat is meegenomen. Maar om er boilies van te gaan maken omdat ze niet in je werppijp passen, dat wordt em niet.
Let op slagboom !
Gebruikersavatar
Theo de Vries
Berichten: 442
Lid geworden op: 15-02-2003 01:00
Locatie: Lelystad

24-10-2012 08:39

Ontwerp meteen even een Tom Poes (Blik) boillie, dat spul valt steeds van de haak :P
Raymon Krul
Berichten: 22
Lid geworden op: 05-03-2007 20:06

24-10-2012 09:18

Theo de Vries schreef:Ontwerp meteen even een Tom Poes (Blik) boillie, dat spul valt steeds van de haak :P


Heren,

Vroeger wel gedaan, maar toen was ik nog vrijgezel èn student......nu ga ik hier echt niet meer beginnen hoor!

Ik herinner me nog dat ik altijd een beetje onpasselijk werd bij het maken van deeg met Tom Poes, dat vond ik zo smerig! Deed het altijd met chirurgische handschoentjes. Boiliemix was heel simpel en moest gezien student-status ook zo goedkoop mogelijk zijn: Aan een groot blik Tom poes 10 eieren toevoegen, vervolgens goed prakken. Deeg maken door toevoeging van bijvoorbeeld grove polenta/maïsmeel/griesmeel. Er moet gewoon iets bij wat goed uithardt, binding heb je niet echt nodig. Flavours etc zijn niet nodig, maar daar kom je wel achter als je het kookt...... Kooktijd: lang koken tot alle ballen goed drijven; verder gewoon basic. Dit is geen mix die heel makkelijk spuit of ballen draait, maar je bent vast niet van plan om vele kilo's te gaan draaien :lol:

Tom poes zo uit blik kan overigens een echte killer zijn hoor, variant KIP was destijds het beste (1990-1995, ik weet niet of ze nu nog het zelfde zijn, de ooit vierkante Felix brokjes zijn immers ook veranderd qua vorm en receptuur). Meegemaakt dat een heel bestand van een stadsvijver er meerdere keren uitkwam gedurende een zomer op Tom Poes.......De andere merken zoals kit-e-kat etc zijn net zo goed btw, maar waren wat duurder. Tom poes had toendertijd als enige een praktische grote maat voor de blikken (doorsnee capucijner blik, alleen 2x zo hoog). Voor het maken van boilies kun je misschien wel beter kattenvoer uit het A-segment nemen, zoals Sheeba, dat is nl al een pasta ipv vleesbrokken. Het prakken was nl best lastig. De bouillion/saus zorgt er volgens mij ook voor dat de boilies minder goed uitharden (vandaar ook de lange kooktijd).

Dat zachte van de vleesbrokken vond ik juist IDEAAL als je het met een pennetje vist. De haak sla je er heel gemakkelijk doorheen, daarom viste ik ze altijd met relatiedf grote haken. Een Drennan superspecialist #2 of een Partridge JackHilton #4 bijvoorbeeld waren ideaal. Omdat de vorm van de vleesbrokken enigszins cilindrisch-langwerpig was, kon je deze grove langwerpige haken heel goed verbergen. Met de grote haken mis je echt bijna nooit een aanbeet :wink:

Nadeel van "het zachte", is weer dat je veel bijvangst van brasem krijgt als ze een beetje gewend zijn om het zachte kattenvoer te eten (om die reden heb ik toen ook een paar keer boilies gemaakt)

vraagje: Hondenvoer heb ik nooit geprobeerd, iemand anders misschien ervaring hiermee; merken?? De eerste boeken van Rini staan recepten, methoden etc beschreven, zij gebruikten het vooral als deegbal als ik het me goed herinner. Ze beschreven ook hondenvoer, maar zelf ook nooit iemand hierover gehoord. Ga het binnenkort maar weer eens nalezen...

Laatste tip: Voeren deed ik altijd met een grote pollepel, zodat je niet steeds met je hand in de smerige tattie hoeft te delken.......
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

24-10-2012 09:43

Toen ik nog zelf bollen draaide was het hoofdbestanddeel hondebrokken, de droge dus.
Die natte zooi ben ik nooit aan begonnen, riekt mij ook iets te erg al zal het wel beter werken lijkt me.
Ook weleens met katten blikvoer onder de pen gevist, maar vond het wederom te smerig, eigenlijk is dat nergens voor nodig maar zit tussen de oortjes hé.
Smack werkte voor mij ook goed.
Gebruikersavatar
Theo de Vries
Berichten: 442
Lid geworden op: 15-02-2003 01:00
Locatie: Lelystad

24-10-2012 15:08

Hoi Raymond,

Ik draai al een paar jaartjes mee in de karper wereld en ik heb mij altijd een slag in de ronde gevangen met allerlei soorten honden en kattenvoer, zowel als deeg of zo uit het blik. Wat betreft hondenbrokken heb ik nooit een betere gehad dan Pittah puppy opfok voer, helaas nergens meer te krijgen hier in de omgeving. De brokken malen en dan met paneermeel en water tot een deeg kneden was het hele recept. De "gewone" Pittah vind ik hier ook niet meer, maar die deed het geweldig goed als drijvend aas, de brokken even voor weken en zo op een haak no 2. En dan niet te vergeten deeg gemaakt met pindakaas, een winter topper.
Raymon Krul
Berichten: 22
Lid geworden op: 05-03-2007 20:06

25-10-2012 07:01

Theo de Vries schreef:Hoi Raymond,

Ik draai al een paar jaartjes mee in de karper wereld en ik heb mij altijd een slag in de ronde gevangen met allerlei soorten honden en kattenvoer, zowel als deeg of zo uit het blik. Wat betreft hondenbrokken heb ik nooit een betere gehad dan Pittah puppy opfok voer, helaas nergens meer te krijgen hier in de omgeving. De brokken malen en dan met paneermeel en water tot een deeg kneden was het hele recept. De "gewone" Pittah vind ik hier ook niet meer, maar die deed het geweldig goed als drijvend aas, de brokken even voor weken en zo op een haak no 2. En dan niet te vergeten deeg gemaakt met pindakaas, een winter topper.


Hoi Theo,

DoKo geperste brok was ook zo'n topper, ook niet te krijgen omdat die failliet zijn gegaan. Topspul, de bouvier van mijn opa at het dagelijks en is 18 jaar oud geworden. Het was niet eens duur spul ook, hoog vismeelgehalte, net trouvit.
Met hondenvoer waar ik nog geen ervaring mee heb, bedoelde ik blikvoer....

[off-topic] Waardeloos dat goede spullen er opeens niet meer zijn. Ben blij dat ik ooit 2 doosjes van 100 stuks Tiemco 800S gekocht had, blijven tophaken......
Gebruikersavatar
Theo de Vries
Berichten: 442
Lid geworden op: 15-02-2003 01:00
Locatie: Lelystad

25-10-2012 09:51

Van Aldi tot Bonzo hondenvoer, als het brokken zijn is er overal mee te vangen.
Maar Lu pack lunchmeat (smaakt vreselijk hondenbrokken zijn lekkerder :P ) vangt net zo goed en je krijgt er minder smerige handen van.
Maar het topic ging over boillies en dit zijn aas soorten voor de pen visser.
Plaats reactie