Boilies willen niet rollen


Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

21-09-2012 01:48

Wat een verhaal dit zeg, nou kom op Robert met je basismix en hoeveel eitjes jij gebruikt op een kilo.

Dan zijn we gelijk klaar hiermee.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

21-09-2012 13:38

Nee Marco, wel Robert zijn tweede berichie gelezen..en daar is geen loep bij nodig.


Excuses ('oud' berichie).., I'll bow to the king :wink:
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

28-09-2012 19:11

Marco Mostard schreef:Ik zat er al op te wachten Peter, maar ik rommel zelf toch echt heel wat sneller aan als ik een probleem wil oplossen :D

Gr. marco.


PB elkaar die reacties a.u.b, ik kan dit ook meelezen. -.- houdt er niet zo van.
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

28-09-2012 19:12

Kees Ouwehand schreef:- Dunnere worsten
- natter
- minder grof
- minder vet
- meer binder

Wordt een heel rijtje zo. Maar pik er wat uit en proberen. Met de hand rollen?

Groet, Kees


Bedankt voor je reactie Kees, ik heb natter, minder vet en binder al geprobeerd, maar mijn gevoel zegt dat het ligt aan teveel vet en te grof. Ik zal nog eens wat proberen.
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

28-09-2012 19:13

En misschien een extra ei voor de binding en zou geen olie op de roltafel doen...[/quote]

Waarom niet? als ik vragen mag?
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

28-09-2012 19:16

Henk ter Maat schreef:Robert,
zo te zien bevat jou mix teveel grove bestanddelen.
Je probeert dat te ondervangen door een binder toe te voegen, maar dat zal niet lukken.
Voeg een deel sojameel toe zodat het grovere deel in de verhouding al afneemt.
Geen olie op de plank doen, zalmmeel is al hartstikke vet.

Je moet het juist niet in de bindmiddelen zoeken, het deeg word door teveel binders droog en rul zonder te kunnen binden.
Er moet namelijk wel iets zijn om te kunnen binden, als je begrijpt wat ik bedoel?
Die uit elkaar gerolde bollen duiden op een rul deeg, zelfs met de hand is daar met moeite een bolleke van te rollen.


Bedankt Henk, ik denk dat dit wel eens de oplossing kan zijn!
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

28-09-2012 19:21

Voor de mensen die het willen weten,
Ik gebruik 8 á 9 eieren op 1kg mix.

Hints voor een mix met Zalmmeel zijn ook altijd welkom.
Hoor het graag
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

28-09-2012 19:53

Kan jij niet beter met het spelletje HINTS mee doen!!!!!

Ik zeg drie lettergrepen en je bol draait als een tierelier, en wat zalmmeel betreft zou ik 1/3 pakken minus de olie.
Dat alles maakt weer een bol met twee lettergrepen.

Geloof me nou met deze mix heb je geen problemen meer op je roltafel.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

29-09-2012 09:52

Ik zat er al op te wachten Peter, maar ik rommel zelf toch echt heel wat sneller aan als ik een probleem wil oplossen :D

PB elkaar die reacties a.u.b, ik kan dit ook meelezen. -.- houdt er niet zo van


Ik houd er niet zo van wanneer zaken traag gaan (zit 'n week tijd tussen berichten :-? ). Of had ik dit nu via een PBtje moeten vermelden..!?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

07-10-2012 09:29

Ja, eigenlijks wel. Maar waarom heeft het voor jou zo'n haast dan?
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-10-2012 10:06

En weer een dikke, dikke week later...

Wat dacht je er van dat mede boarders welke je willen helpen misschien geen 'eeuwigheid' zin hebben om hun aandacht bij het zelfde topic te houden. Zeker niet in de wetenschap dat een mix probleempje binnen een mum van tijd opgelost kan worden.

Gegroet.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

08-10-2012 23:29

Ontwikkelen is goed knutselen en dat kost tijd.
Door verschillende opties uit te testen heb je wat tijd nodig om tot een redelijk resultaat te komen.
TTT boilies doen het op termijn beter.
Tijd
Toevoegingen
Toewijding

Vooral de laatste speelt bij Robert een belangrijke rol.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

21-10-2012 10:43

Marco Mostard schreef:En weer een dikke, dikke week later...

Wat dacht je er van dat mede boarders welke je willen helpen misschien geen 'eeuwigheid' zin hebben om hun aandacht bij het zelfde topic te houden. Zeker niet in de wetenschap dat een mix probleempje binnen een mum van tijd opgelost kan worden.

Gegroet.


Waar maak jij zo'n probleem van? Ik neem niet aan dat je 24/7 zit te wachten op een reactie van mij. Iedereen doet gewoon zijn ding en gaat door.
glen aafjes
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-02-2013 22:38

08-02-2013 19:54

Zonder gegevens van je mix blijft het natuurlijk een beetje gokken voor ons waar het aan ligt.
We proberen in ieder geval met je mee te denken.
Ik denk dat je in ieder geval al een paar antwoorden in de goeie richting hebt gehad.
Namelijk te grof en te vet.
Mocht je sojameel gebruiken!gebruik dan eens soja ontvet.
En een ander soort meel waar je misschien wat aan hebt is "tarwegluten" maar pas op absoluut niet meer dan 10% toepassen in je mix.En dan nog iets anders.Lucht inslag in je worsten kan ook ontstaan als je je eieren met een mixer mengt.Kluts je eieren dan ook gewoon met de hand en niet met een mixer.Ik hoop dat je er wat aan hebt succes.
....verbieden is verboden dus verboden te verbieden....