Ei-albumine vervangen door ei-poeder, kan dat?


Plaats reactie
Carlo Smorenburg
Berichten: 18
Lid geworden op: 12-08-2010 12:17

17-08-2012 11:34

Weet iemand of dat ik alleen ei-poeder in de mix kan doen ipv ei-albumine.

Zo ja, hoeveel % moet ik dan gebruiken op 1000 gr?

Ik kan nml kilo`s ei-poeder voor niks krijgen aangezien ei-poeder zo :o verbazingwekkend duur is!!!

Mvg,
Carlo
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

17-08-2012 18:40

Alleen ei-poeder gaat niet werken Carlo, je moet wel degelijk ei-albumine erbij toevoegen.

Groet, Peter
Carlo Smorenburg
Berichten: 18
Lid geworden op: 12-08-2010 12:17

17-08-2012 23:19

Beste Peter,

Ei-poeder heeft toch wel een iets uithardende werking of kan ik het net zo goed eruit laten?

En als ik zowel ei-poeder als ei-albumine gebruik welke verhouding van beide moet ik dan aanhouden?

Mvg,
Carlo
Carlo Smorenburg
Berichten: 18
Lid geworden op: 12-08-2010 12:17

17-08-2012 23:23

Carlo Smorenburg schreef:Weet iemand of dat ik alleen ei-poeder in de mix kan doen ipv ei-albumine.

Zo ja, hoeveel % moet ik dan gebruiken op 1000 gr?

Ik kan nml kilo`s ei-poeder voor niks krijgen aangezien ei-poeder zo :o verbazingwekkend duur is!!!

Mvg,
Carlo



Ik bedoel natuurlijk dat ei-albumine zo :o verbazingwekkend duur is.
jens breugelmans
Berichten: 615
Lid geworden op: 30-09-2009 16:33

18-08-2012 00:26

8% eipoeder en 5% ei albumine.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

18-08-2012 00:53

Dat is een redelijk goede verhouding Jens.

Je kan ook de ei-albumine uit de diervoeder sector nemen Carlo, bespaart je 7 á 8 euro de kilo.


Groet, Peter
Carlo Smorenburg
Berichten: 18
Lid geworden op: 12-08-2010 12:17

18-08-2012 11:51

Oke, thanks heren.

Die ei-albumine is dan gewoon te verkrijgen bij de Welkoop of ander mengvoeder bedrijf ofzo?

Heet het daar ook gewoon ei-albumine of heeft het een andere benaming?

En nog even een ander vraagje, kan ik beter tarwebloem of tarwemeel gebruiken in de mix?

Mvg,
Carlo
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

18-08-2012 22:06

Ik weet niet of je veel kilo's wil wegdraaien, zo niet dan zou ik als ik jou was gewoon een zak ei-compound bestellen.

Tarwebloem of tarwemeel kan beiden maar weet jou samenstelling niet!!
Zelf gebruik ik altijd tarwemeel in mn boilies, tarwebloem soms met mate en dan alleen voor de eventuele extra binding.

Groet, Peter
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

19-08-2012 15:17

Als je mix goed in elkaar zit heb je helemaal geen eialbumine nodig en volstaat alleen eipoeder. Hangt ook een beetje af van wat jij zelf van je aas verwacht. Moet het kneiterhard zijn omdat er veel witvis is of mag/moet je aas sneller uitlekken. Is het voor instant of meer voor de langere periode. Het is zo moeilijk te zeggen. Met 5% eialbumine krijg je elke bol hard en rolbaar, maar is erg prijzig. Meestal word er zo rond de 10% eicompound gebruikt op een gemiddelde normale mix. Hier zit dus al eialbumine en eipoeder in.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
jens breugelmans
Berichten: 615
Lid geworden op: 30-09-2009 16:33

19-08-2012 19:51

Hoeveel ei albumine zou er in die ei compound zitten?
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

19-08-2012 20:53

Weet het niet zeker maar heb wel eens gehoord dat de verhouding 1:25 is.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Plaats reactie