Kleur verdwijnt als ik boilies kook


Plaats reactie
Wouter Schalkwijk
Berichten: 2
Lid geworden op: 03-07-2012 18:28

09-08-2012 16:23

Hoi allemaal,

Ik ben begonnen met boilies maken maar bij het koken verdwijnt de kleur iemand tips ?

Grtjes Wouter
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

09-08-2012 18:35

Heb je ze daarna al laten drogen?
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

09-08-2012 21:48

Daaf, dat maakt niet (meer) uit.
Wateroplosbare kleurstoffen kook je namelijk vrij snel uit de mantel.
Iets wat je bij stomen dus weer niet hebt.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

10-08-2012 10:01

doe ze in een sluitzakje en kook ze daar in dan blijven flavours en kleuren er beter in ;)

het zou nog beter zijn als je die zakjes vacuum kan maken en dan koken dan blijft zeker alles erin.

succes!
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

10-08-2012 12:17

Kan wel maar dan je moet ze eerst ongekookt invriezen dan vacuum trekken en dan bevroren koken.

Maar dat wordt een intense bezigheid.

Ik doe het gewoon maar stomen :wink:

Groet, Peter
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

10-08-2012 12:19

Dat de kleur verdwijnt hoeft niet als probleem gezien te worden Wouter :wink:
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

10-08-2012 12:31

Hoeft ook niet als probleem gezien te worden, doen we dat nu wel dan zitten we weer in de discussie wat is beter koken of stomen.
Daar hebben we een ander topic voor. :)

Groet, Peter
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-08-2012 12:35

En wat gebeurt er met een gestoomde gekleurde bol onder water...........?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

10-08-2012 12:38

Die wordt licht van kleur Martijn. :wink:

Groet, Peter
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

10-08-2012 12:41

Wouter,

Even een korte uitleg.
Boilies die al een tijdje in het water liggen veranderen ook van kleur. Die krijgen vaak een kleurloos uiterlijk. Maar laten dat nou net de boilies zijn die veel karpers als eerste pakken.
Het is geen gouden regel, maar ik heb het vaak genoeg meegemaakt.

Doe er je voordeel mee..
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

10-08-2012 12:54

Peter van Loo schreef:Kan wel maar dan je moet ze eerst ongekookt invriezen dan vacuum trekken en dan bevroren koken.

Maar dat wordt een intense bezigheid.

Ik doe het gewoon maar stomen :wink:

Groet, Peter



als je ze gaat vaumeren is het idd beter om ze eerst in te vriezen anders heb je 1 plak boiliedeeg..

maar ik zeg wel dat ik het zelf soms ook gewoon als plak kook en dan stukken breek/snijd want die ronde bollen kan op de ene water goed aanslaan maar op sommige juist helemaal niet..
Ik ga dan liever voor de brokken boilie ;)

succes!
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

10-08-2012 22:29

j van der beek schreef:Boilies die al een tijdje in het water liggen veranderen ook van kleur. Die krijgen vaak een kleurloos uiterlijk. Maar laten dat nou net de boilies zijn die veel karpers als eerste pakken.


Daar ben ik het mee eens. Ik vang op bepaalde wateren goed met boilies die ik een nacht heb laten weken. Gewoon in kraanwater. Afhankelijk van de soort boilie wordt deze groter en zachter. De kleur veranderd in pastel- of bleekachtig. Voor aan de haak neem ik een speciale met extra egg voor de stevigheid. Vandaag had ik een mooie schub, freeline met de slappe lijn in runclip zodat de vis zichzelf toch haakt. Een echte aanrader!
marc rutgers
Berichten: 142
Lid geworden op: 04-04-2005 19:38
Locatie: gendt ( gelderland)

26-09-2012 14:14

je pakt gewoon een beetje deeg
en maak hier een blok van
iets kleiner dan een baksteen
deze maak je lekker compact en dan rol je deze 3 maal in het aluminium folie
deze leg je dan zon 30 min in het kokend water
en klaar ben je
aflaten koelen
en je kan er allemaal verschillende blokjes van snijden
en elke grote die je wilt
scheelt ook nog een een hele hoop tijd
niet zo intensief en dressuur doorbrekend
Plaats reactie