Ter "onderzoek" ben ik benieuwd hoelang jullie , jullie tijgers bewaren .
Dan doel ik niet op invriezen maar het in een afgesloten emmer .
In de poll staat 8 maanden dat kan dus ook 4 maanden zijn .
Onderbouwing is gewenst , ik benieuwd wie wat doet en waarom .
Mvg jeffrey
Tijgernoot : houdbaar na schimmel-laag ?
- jeffrey van osch
- Berichten: 1844
- Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
- Locatie: s-Hertogenbosch
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
www.Force1baits.nl
- Marco Boer
- Berichten: 428
- Lid geworden op: 20-02-2012 20:09
Optie 1.
En dan puur omdat ik zelf ook niet van beschimmeld en verzuurd eten houd, dat is niet goed voor ons. We worden hier ziek van en lijkt me dat dit ook niet goed voor dieren is.
Ik weet dat anderen er anders over denken en dat mag ook, maar de opmerking als 'je moest eens weten hoeveel schimmel en bacteriën we eigenlijk eten' gaat hier niet voor op. Hetzelfde geldt voor opmerkingen over de kazen van onze Franse vrienden, dat is inderdaad schimmel maar gecontroleerde schimmel..
Dit 'voedsel' is beschimmeld omdat het is gaan rotten doordat het te lang in de buitenlucht heeft gestaan.
Ik zou graag eens weten wie van die schimmeldrap vissers zijn eigen boterham met vleesbeleg die beschimmeld is nog opeet??? Ik gok op 0,0%...
Wees dan ook zo eerlijk voor de vissen en voer het ze niet... Maar goed das mijn bescheiden mening...
En dan puur omdat ik zelf ook niet van beschimmeld en verzuurd eten houd, dat is niet goed voor ons. We worden hier ziek van en lijkt me dat dit ook niet goed voor dieren is.
Ik weet dat anderen er anders over denken en dat mag ook, maar de opmerking als 'je moest eens weten hoeveel schimmel en bacteriën we eigenlijk eten' gaat hier niet voor op. Hetzelfde geldt voor opmerkingen over de kazen van onze Franse vrienden, dat is inderdaad schimmel maar gecontroleerde schimmel..
Dit 'voedsel' is beschimmeld omdat het is gaan rotten doordat het te lang in de buitenlucht heeft gestaan.
Ik zou graag eens weten wie van die schimmeldrap vissers zijn eigen boterham met vleesbeleg die beschimmeld is nog opeet??? Ik gok op 0,0%...
Wees dan ook zo eerlijk voor de vissen en voer het ze niet... Maar goed das mijn bescheiden mening...
Ciao,
Marco
Werken is voor mensen die niet kunnen vissen...
Marco
Werken is voor mensen die niet kunnen vissen...
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 18-02-2012 11:12
toevallig had ik zelf tijgernoten een tijdje in een bakje laten staan (kleine portie) wel lucht dicht maar, na 1 a 2 weken komt er inderdaad een witte laag, ik ben niet bekend met dit verschijnsel dus ik kan geen conclusie trekken maar wel een waarneming ook kon ik een zure geur waarnemen, dit rook niet bepaald lekker en heb de tijgernoten ook geproefd en die waren ook zuur qua smaak geworden. het was maar een bakje tijgernoten dus heb ze maar weg gegooit.
- gijs beuningen
- Berichten: 234
- Lid geworden op: 02-04-2010 11:57
- Locatie: nmgn
Als ik tijgers over heb na een tijdje voeren + vissen en ik ga op de korte termijn vries ik ze altijd in. Zo heb ik altijd een voorraadje voor een ongeplande sessie.
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Ik pletter ze weg. Ik ben fan van vers gekookte tijgers zonder slijm als het kan. Als ik ze een paar dagen goed wil houden ververs ik het water.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
Zwarte en groene schimmels zijn giftige en dus ziekteverwekkende schimmels, enkele zelfs zo hardnekkig dat ze dodelijk kunnen zijn.
Witte schimmels daarentegen hebben een smaakverrijkende en soms genezende werking, denk hierbij aan bijvoorbeeld de bekende schimmelkaas en penicilline.
Zoals reeds eerder werd opgemerkt is de schimmel die ontstaat op onze tijgernoten een witte schimmel dus is het aannemelijk dat deze een onschuldige soort is.
Witte schimmels daarentegen hebben een smaakverrijkende en soms genezende werking, denk hierbij aan bijvoorbeeld de bekende schimmelkaas en penicilline.
Zoals reeds eerder werd opgemerkt is de schimmel die ontstaat op onze tijgernoten een witte schimmel dus is het aannemelijk dat deze een onschuldige soort is.
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Hoi Eus,
Ik ben wel erg nieuwsgierig waarom jij die slijmlaag niet wil
Ik ben wel erg nieuwsgierig waarom jij die slijmlaag niet wil
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Laag eraf scheppen, flink omspoelen en even opnieuw aan de kook brengen. Prima te gebruiken nog..
Of zou het daardoor komen dat de brasems mijn tijgernootjes wel lustten van het weekend?
Of zou het daardoor komen dat de brasems mijn tijgernootjes wel lustten van het weekend?
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- marcel knetsch
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 28-04-2005 17:38
- Locatie: katwijk zh
Als ik veel maak, na het afkoelen in porties de vriezer in. Vis het liefst met verse noten, dan zijn ze ook superzoet (ook zonder suiker erbij). Soms met slijmlaag ook maar niet langer dan een dag met dit weer anders worden ze weer zuur, vind ik persoonlijk niks.
En met de voerboot vind ik het slijm een drama omdat het erg moeizaam lost.
Gr marcel.
En met de voerboot vind ik het slijm een drama omdat het erg moeizaam lost.
Gr marcel.
Groeten Marcel.
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Oke,
Wat IS de oorzaak van de schuimlaag?
Is dit een schimmel, zoals velen van jullie denken, of is dit het resultaat van het ontstaan van boterzuur?
Als het geen schimmel is, maar de reactie van de tijgernoot (lees aardappel) met zijn vele suikers? En als het dan echt boterzuur is, wat je overgens kunt maken door een aardappel (inclusief schil) in een laagje water te zetten met suikers toegevoegd. Het laagje water tot halverwege de aardappel geeft meeste resultaat. Ik ga ervan uit dat het boterzuur is, het ruikt exact hetzelfde, en dus een ENORME aantrekker van karper (zie onderzoekje Daniel).
Mogen jullie raden wat ik er mee doe .
Vroeger, weckten we groenten of we zetten het onder zuur om bederven tegen te gaan .........
Misschien is ons idee m.b.t. schimmel en dus niet goed voor de karper wel helemaal verkeerd. Ik vis al jaren met tijgernoten en soms echt enorme voercampagnes als test, de wateren waar ik dit deed lagen echt geen dooie karpers in hoor, niet na een dag of zelfs maar na jaren. Wat slecht? Wie bepaald dat?
Wat IS de oorzaak van de schuimlaag?
Is dit een schimmel, zoals velen van jullie denken, of is dit het resultaat van het ontstaan van boterzuur?
Als het geen schimmel is, maar de reactie van de tijgernoot (lees aardappel) met zijn vele suikers? En als het dan echt boterzuur is, wat je overgens kunt maken door een aardappel (inclusief schil) in een laagje water te zetten met suikers toegevoegd. Het laagje water tot halverwege de aardappel geeft meeste resultaat. Ik ga ervan uit dat het boterzuur is, het ruikt exact hetzelfde, en dus een ENORME aantrekker van karper (zie onderzoekje Daniel).
Mogen jullie raden wat ik er mee doe .
Vroeger, weckten we groenten of we zetten het onder zuur om bederven tegen te gaan .........
Misschien is ons idee m.b.t. schimmel en dus niet goed voor de karper wel helemaal verkeerd. Ik vis al jaren met tijgernoten en soms echt enorme voercampagnes als test, de wateren waar ik dit deed lagen echt geen dooie karpers in hoor, niet na een dag of zelfs maar na jaren. Wat slecht? Wie bepaald dat?
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken
- jeffrey van osch
- Berichten: 1844
- Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
- Locatie: s-Hertogenbosch
Hmmmm een duidelijk groot verschil is er niet .
De een gaat links waar de ander weer rechts gaat .
Dit trekt MIJ nog niet over de streep .
Zijn er ook mensen die deze " schimmel " krijgen zonder dat de emmer lucht dicht is afgesloten en koel heeft gestaan ?
Mvg jeffrey
De een gaat links waar de ander weer rechts gaat .
Dit trekt MIJ nog niet over de streep .
Zijn er ook mensen die deze " schimmel " krijgen zonder dat de emmer lucht dicht is afgesloten en koel heeft gestaan ?
Mvg jeffrey
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
www.Force1baits.nl
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
Als je je emmer tot de rand met water vult en er daarna een deksel gebruikt zul je zien dat er geen lucht in de emmer, als dat zo is krijg je ook heen schimmel.
gr,
gr,
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
@Dave,
Gaat hij dan wel schuimen? of zuur ruiken?
Gaat hij dan wel schuimen? of zuur ruiken?
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
De vloeistof word gewoon dik ( het slijm)
omdat er geen lucht bijkomt gaat het niet schimmelen.
Ik laat de tijgers nooit zo lang staan dat het zuur word.
Gr,
omdat er geen lucht bijkomt gaat het niet schimmelen.
Ik laat de tijgers nooit zo lang staan dat het zuur word.
Gr,