duivenvoer bewaaren..
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
Ik kon zo gouw niets vinden over het bewaaren van duivenvoer.
ik ben nu een aantal kilo duivenvoer aan het koken (ja het heeft eerst geweekt) en mijn vraag is hoe kan ik het na het koken het beste bewaaren zodat het goed blijft voor een tijdje..?
Dank u
ik ben nu een aantal kilo duivenvoer aan het koken (ja het heeft eerst geweekt) en mijn vraag is hoe kan ik het na het koken het beste bewaaren zodat het goed blijft voor een tijdje..?
Dank u
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
laat het nog een aantal dagen tot een week staan en gooi het dan in de vriezer.
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
Bij de hengelsport zaak werdt mij verteld dat het 24 uur moet weeken en minimaal 1 uur koken ..
is het noodzakelijk om het nog langer daarna in de week te laten staan ?
Thanks
is het noodzakelijk om het nog langer daarna in de week te laten staan ?
Thanks
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
- Elwin Bruins
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
- Locatie: Zuidwolde (Drenthe)
Ik week mijn duivenvoer ongeveer 30uur en kook het een uur. dit omdat er erg veel mais in zit, en wanneer mais niet de goede behandeling krijgt, erg schadelijk is voor de vis (de rest overigens ook)
Als ik mijn duivenvoer wil invriezen, laat ik het 2 dagen staan, en vries het dan in. Probeer het dan niet langer dan 2 weken te bewaren in de vriezer. Niet omdat het slecht is voor de vis, maar omdat het dan minder vers is.
Greetz
Als ik mijn duivenvoer wil invriezen, laat ik het 2 dagen staan, en vries het dan in. Probeer het dan niet langer dan 2 weken te bewaren in de vriezer. Niet omdat het slecht is voor de vis, maar omdat het dan minder vers is.
Greetz
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
Elwin bedankt voor de info , en hoelang zou ik het in een emmer kunnen laten staan ? met/zonder water?
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 06-06-2011 13:12
- Locatie: Noord-Brabant
Het gaat alleen wat "rotten"en er komt een schuimlaag overheen.
De vis zal dit niet erg vinden.
Toen ik het 2 a 3 weken heb laten staan in de emmer zag het er behoorlijk vies uit.
Heb toen de echt vieze laag eraf gehaald en de rest gewoon gebruikt
De vis zal dit niet erg vinden.
Toen ik het 2 a 3 weken heb laten staan in de emmer zag het er behoorlijk vies uit.
Heb toen de echt vieze laag eraf gehaald en de rest gewoon gebruikt
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
invriezen is de enigste optie... anders gaat het toch echt rotten en ik zou dat niet gebruiken ook al wordt hier van wel gezegd..
jij eet zelf toch ook geen rotte spullen?? waarom voer je het een karper dan wel..
Maar goed, gewoon invriezen.. als het afgekoeld is..
succes.
jij eet zelf toch ook geen rotte spullen?? waarom voer je het een karper dan wel..
Maar goed, gewoon invriezen.. als het afgekoeld is..
succes.
Oja joh!!!
- Elwin Bruins
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
- Locatie: Zuidwolde (Drenthe)
Graag gedaan! Ik laat het zelf nooit langer dan 4/5 dagen staan. Dit inderdaad omdat het anders gaat rotten. En ik zelf zou net als wat R de Winter zegt, ook geen rot eten eten
Voeg jij ook nog wat toe aan je gekookte duivenvoer, of laat je het gewoon duivenvoer 'Naturel' ?
Voeg jij ook nog wat toe aan je gekookte duivenvoer, of laat je het gewoon duivenvoer 'Naturel' ?
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 20-04-2012 12:52
hey , msch een sterilisatie bokaal (wreck pot ) , daar doe ik het nu in
mvg sebas
mvg sebas
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
Ik hou het gewoon naturel Als je wat extra's toevoegt zal het ongetwijfelt wel meer resultaat hebben maar ik heb geen zin in die zoete plakkerige troep
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
- Elwin Bruins
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
- Locatie: Zuidwolde (Drenthe)
Het hoeft ook geen 'zoete plakkerige troep' te worden.
Ik zet altijd 2 emmers te week. Bij 1 emmer gooi ik na het koken 2 blikken zachte kattenvoer in.
En bij de andere emmer week ik sweetner mee, en na het koken wat extra sweetner.
Gewoon om wat uit te proberen, 't heeft mij dit jaar nog niet veel opgeleverd. Maar vorig jaar heb ik hier mijn voordeel mee kunnen doen. Helemaal in de particle periode.
@Sebastien Mijn broer gebruikt ook een wreck pot, maar dit blijft naar mijn mening minder lang vers. Kan ook liggen aan de ingredienten die ik er nog bij in gooi.
Ik zet altijd 2 emmers te week. Bij 1 emmer gooi ik na het koken 2 blikken zachte kattenvoer in.
En bij de andere emmer week ik sweetner mee, en na het koken wat extra sweetner.
Gewoon om wat uit te proberen, 't heeft mij dit jaar nog niet veel opgeleverd. Maar vorig jaar heb ik hier mijn voordeel mee kunnen doen. Helemaal in de particle periode.
@Sebastien Mijn broer gebruikt ook een wreck pot, maar dit blijft naar mijn mening minder lang vers. Kan ook liggen aan de ingredienten die ik er nog bij in gooi.
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
en wat is "wreck pot"?
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
- Elwin Bruins
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
- Locatie: Zuidwolde (Drenthe)
Precies wat Bert zegt, zonder de r. was het vergeten.
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
maar wat is het ?
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
- Daan Beijers
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 15-05-2012 15:50
Een weckpot Is een glazen pot die afsluitbaar is met een rubberren ring.
Werd vroeger veel gebruikt om groenten, fruit, jam e.d. in 'in te maken' = manier van conserveren.
het was dus eigenlijk een voorloper van het conservenblik zoals we dat nu kennen.
Edit: Probeer het eens op deze manier: http://www.youtube.com/watch?v=qMeDZYtGpxw
Je hebt vast niet alle spullen, maar daar valt wel een mouw aan te passen.
gebruik b.v. in plaats van een weck-ketel, een grote soeppan.
Je hoeft dan in princiepe alleen nog maar aan de potten zien te komen.
die potten kun je halen bij o.a. de xenos, hema. ze zien er iets anders uit dan op het filmpje, maar werken hetzelfde.
Werd vroeger veel gebruikt om groenten, fruit, jam e.d. in 'in te maken' = manier van conserveren.
het was dus eigenlijk een voorloper van het conservenblik zoals we dat nu kennen.
Edit: Probeer het eens op deze manier: http://www.youtube.com/watch?v=qMeDZYtGpxw
Je hebt vast niet alle spullen, maar daar valt wel een mouw aan te passen.
gebruik b.v. in plaats van een weck-ketel, een grote soeppan.
Je hoeft dan in princiepe alleen nog maar aan de potten zien te komen.
die potten kun je halen bij o.a. de xenos, hema. ze zien er iets anders uit dan op het filmpje, maar werken hetzelfde.
Quis non piscium, qui non capit
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 31-05-2011 17:05
Thanks voor de info,
Ik heb vorige week een voerstek opgebouwt met het duiven voer en gister gevist..
goed resultaat (http://www.youtube.com/watch?v=GJ26NXuLu8I) check het zelf maar
Ik heb vorige week een voerstek opgebouwt met het duiven voer en gister gevist..
goed resultaat (http://www.youtube.com/watch?v=GJ26NXuLu8I) check het zelf maar
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 16-06-2012 12:20
- Locatie: Geffen
Hey Mannen,
Erg duidelijk allemaal, maar toch nog een vraagje over het invriezen.
Eerst het water eraf halen en dus "droog" invriezen, of gewoon na het koken, laten afkoelen en met vocht en al invriezen??
Ik hoor het wel, dank je!
Erg duidelijk allemaal, maar toch nog een vraagje over het invriezen.
Eerst het water eraf halen en dus "droog" invriezen, of gewoon na het koken, laten afkoelen en met vocht en al invriezen??
Ik hoor het wel, dank je!
Stand 2012:
Karper:
Brasem: 3
Karper:
- Spiegel 1 (28pond)
Schub 1
Gras 0
Brasem: 3
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
invriezen in het vocht
Oja joh!!!
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 16-06-2012 12:20
- Locatie: Geffen
Hey R.
Dank voor je antwoord, er staat nu zon 2 kilo in de week, morgen weer etc. volgende week zondag vertrek ik naar Brocard, Frankrijk, eens kijken of ze het daar ook lusten
Dank voor je antwoord, er staat nu zon 2 kilo in de week, morgen weer etc. volgende week zondag vertrek ik naar Brocard, Frankrijk, eens kijken of ze het daar ook lusten
Stand 2012:
Karper:
Brasem: 3
Karper:
- Spiegel 1 (28pond)
Schub 1
Gras 0
Brasem: 3
- Bas Timmermans
- Berichten: 604
- Lid geworden op: 02-06-2011 11:16
- Locatie: Stadskanaal
Je kan het na afkoelen ook in de koelkast zetten, dat doe ik altijd. Dat blijft zeker lag goed.
Neem aan dat je het voor voorvoeren gebruikt. Hier is misschien niet mijn geheim maar ik doe er vaak panneermeel er bij zodat je er dikke bollen van kan maken voor het werpen.
Gr Bas
Neem aan dat je het voor voorvoeren gebruikt. Hier is misschien niet mijn geheim maar ik doe er vaak panneermeel er bij zodat je er dikke bollen van kan maken voor het werpen.
Gr Bas
The art of fishing..... Keep your wife at home!
Friends call met The Carp whisperer
Friends call met The Carp whisperer
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:18
hoi mensen,
ik wil het ook gaan doen dat inwekken maar hoelang zou je dat moeten inwecken?
net zolang als je het normaal kookt?
gr chris
ik wil het ook gaan doen dat inwekken maar hoelang zou je dat moeten inwecken?
net zolang als je het normaal kookt?
gr chris