duivenvoer bewaaren..


Plaats reactie
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

15-05-2012 15:20

Ik kon zo gouw niets vinden over het bewaaren van duivenvoer.
ik ben nu een aantal kilo duivenvoer aan het koken (ja het heeft eerst geweekt) en mijn vraag is hoe kan ik het na het koken het beste bewaaren zodat het goed blijft voor een tijdje..?

Dank u
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Gebruikersavatar
Lennart Zoeter
Berichten: 199
Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
Locatie: Bergen op Zoom

15-05-2012 15:31

laat het nog een aantal dagen tot een week staan en gooi het dan in de vriezer.
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up ;) )
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

15-05-2012 15:43

Bij de hengelsport zaak werdt mij verteld dat het 24 uur moet weeken en minimaal 1 uur koken ..
is het noodzakelijk om het nog langer daarna in de week te laten staan ?
Thanks
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Gebruikersavatar
Elwin Bruins
Berichten: 213
Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
Locatie: Zuidwolde (Drenthe)

15-05-2012 15:50

Ik week mijn duivenvoer ongeveer 30uur en kook het een uur. dit omdat er erg veel mais in zit, en wanneer mais niet de goede behandeling krijgt, erg schadelijk is voor de vis (de rest overigens ook)

Als ik mijn duivenvoer wil invriezen, laat ik het 2 dagen staan, en vries het dan in. Probeer het dan niet langer dan 2 weken te bewaren in de vriezer. Niet omdat het slecht is voor de vis, maar omdat het dan minder vers is.

Greetz
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

15-05-2012 15:53

Elwin bedankt voor de info , en hoelang zou ik het in een emmer kunnen laten staan ? met/zonder water?
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Aron Dekkers
Berichten: 70
Lid geworden op: 06-06-2011 13:12
Locatie: Noord-Brabant

15-05-2012 17:29

Het gaat alleen wat "rotten"en er komt een schuimlaag overheen.
De vis zal dit niet erg vinden.
Toen ik het 2 a 3 weken heb laten staan in de emmer zag het er behoorlijk vies uit.
Heb toen de echt vieze laag eraf gehaald en de rest gewoon gebruikt :D
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

15-05-2012 18:23

invriezen is de enigste optie... anders gaat het toch echt rotten en ik zou dat niet gebruiken ook al wordt hier van wel gezegd..

jij eet zelf toch ook geen rotte spullen?? waarom voer je het een karper dan wel..

Maar goed, gewoon invriezen.. als het afgekoeld is..

succes.
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Elwin Bruins
Berichten: 213
Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
Locatie: Zuidwolde (Drenthe)

15-05-2012 18:43

Graag gedaan! Ik laat het zelf nooit langer dan 4/5 dagen staan. Dit inderdaad omdat het anders gaat rotten. En ik zelf zou net als wat R de Winter zegt, ook geen rot eten eten

Voeg jij ook nog wat toe aan je gekookte duivenvoer, of laat je het gewoon duivenvoer 'Naturel' ?
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
Sebastien Pieters
Berichten: 9
Lid geworden op: 20-04-2012 12:52

15-05-2012 20:18

hey , msch een sterilisatie bokaal (wreck pot ) , daar doe ik het nu in

mvg sebas
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

15-05-2012 22:13

Ik hou het gewoon naturel :) Als je wat extra's toevoegt zal het ongetwijfelt wel meer resultaat hebben maar ik heb geen zin in die zoete plakkerige troep :wink:
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Gebruikersavatar
Elwin Bruins
Berichten: 213
Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
Locatie: Zuidwolde (Drenthe)

15-05-2012 22:37

Het hoeft ook geen 'zoete plakkerige troep' te worden.
Ik zet altijd 2 emmers te week. Bij 1 emmer gooi ik na het koken 2 blikken zachte kattenvoer in.
En bij de andere emmer week ik sweetner mee, en na het koken wat extra sweetner.
Gewoon om wat uit te proberen, 't heeft mij dit jaar nog niet veel opgeleverd. Maar vorig jaar heb ik hier mijn voordeel mee kunnen doen. Helemaal in de particle periode.

@Sebastien Mijn broer gebruikt ook een wreck pot, maar dit blijft naar mijn mening minder lang vers. Kan ook liggen aan de ingredienten die ik er nog bij in gooi.
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

16-05-2012 10:23

en wat is "wreck pot"? :oops:
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

16-05-2012 11:20

-r
Gebruikersavatar
Elwin Bruins
Berichten: 213
Lid geworden op: 26-02-2012 09:55
Locatie: Zuidwolde (Drenthe)

16-05-2012 13:08

Precies wat Bert zegt, zonder de r. was het vergeten.
Hengelsportvanderwal.nl
AOC de Groene Welle / SPORTVISACADEMIE!
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

18-05-2012 10:45

maar wat is het ? :P
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Gebruikersavatar
Daan Beijers
Berichten: 69
Lid geworden op: 15-05-2012 15:50

18-05-2012 10:54

Een weckpot Is een glazen pot die afsluitbaar is met een rubberren ring.
Werd vroeger veel gebruikt om groenten, fruit, jam e.d. in 'in te maken' = manier van conserveren.
het was dus eigenlijk een voorloper van het conservenblik zoals we dat nu kennen.

Edit: Probeer het eens op deze manier: http://www.youtube.com/watch?v=qMeDZYtGpxw
Je hebt vast niet alle spullen, maar daar valt wel een mouw aan te passen.
gebruik b.v. in plaats van een weck-ketel, een grote soeppan.
Je hoeft dan in princiepe alleen nog maar aan de potten zien te komen.
die potten kun je halen bij o.a. de xenos, hema. ze zien er iets anders uit dan op het filmpje, maar werken hetzelfde.
Quis non piscium, qui non capit
Boudewijn Vink
Berichten: 53
Lid geworden op: 31-05-2011 17:05

20-05-2012 13:23

Thanks voor de info,
Ik heb vorige week een voerstek opgebouwt met het duiven voer en gister gevist..
goed resultaat :D (http://www.youtube.com/watch?v=GJ26NXuLu8I) check het zelf maar :P
30 40 50 POND Ook de kleintjes tellen mee... Want die worden weer groot.
Maurice Bosch NL
Berichten: 17
Lid geworden op: 16-06-2012 12:20
Locatie: Geffen

16-06-2012 12:25

Hey Mannen,

Erg duidelijk allemaal, maar toch nog een vraagje over het invriezen.

Eerst het water eraf halen en dus "droog" invriezen, of gewoon na het koken, laten afkoelen en met vocht en al invriezen??

Ik hoor het wel, dank je!
Stand 2012:

Karper:
    Spiegel 1 (28pond)
    Schub 1
    Gras 0

Brasem: 3
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

16-06-2012 15:38

invriezen in het vocht ;)
Oja joh!!!
Maurice Bosch NL
Berichten: 17
Lid geworden op: 16-06-2012 12:20
Locatie: Geffen

16-06-2012 15:44

Hey R.

Dank voor je antwoord, er staat nu zon 2 kilo in de week, morgen weer etc. volgende week zondag vertrek ik naar Brocard, Frankrijk, eens kijken of ze het daar ook lusten :)
Stand 2012:

Karper:
    Spiegel 1 (28pond)
    Schub 1
    Gras 0

Brasem: 3
Gebruikersavatar
Bas Timmermans
Berichten: 604
Lid geworden op: 02-06-2011 11:16
Locatie: Stadskanaal

17-06-2012 08:51

Je kan het na afkoelen ook in de koelkast zetten, dat doe ik altijd. Dat blijft zeker lag goed.
Neem aan dat je het voor voorvoeren gebruikt. Hier is misschien niet mijn geheim maar ik doe er vaak panneermeel er bij zodat je er dikke bollen van kan maken voor het werpen.

Gr Bas
The art of fishing..... Keep your wife at home!

Friends call met The Carp whisperer :lol:
Chris Verrijt
Berichten: 10
Lid geworden op: 08-08-2008 21:18

15-07-2012 22:17

hoi mensen,

ik wil het ook gaan doen dat inwekken maar hoelang zou je dat moeten inwecken?
net zolang als je het normaal kookt?

gr chris
Plaats reactie