Duivenvoer
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 11-05-2012 13:59
Hallo,
Ik had een vraagje ik hoor veel over duivenvoer.
Het word aanbevolen omdat eigenlijk van allerlei soorten voer erin zitten.
En omdat het goedkoop is.
mijn vraag is.... Is het voer makkelijk klaar te maken?
En hoe moet ik het klaarmaken?
Vissende groet,
Tom
Ik had een vraagje ik hoor veel over duivenvoer.
Het word aanbevolen omdat eigenlijk van allerlei soorten voer erin zitten.
En omdat het goedkoop is.
mijn vraag is.... Is het voer makkelijk klaar te maken?
En hoe moet ik het klaarmaken?
Vissende groet,
Tom
- Kelvin Groenendijk
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 24-01-2010 19:58
- Locatie: Twente
Hallo Tom,
Je kunt het idd makkelijk klaar maken door het even te koken en vervolgens een tijdje te laten staan in het water waar het ook in gekookt is, of je laat het eerst weken en kookt het daarna. Belangrijk is dat het goed vol gezogen is en gegaard is!! Wanneer je dit niet doet kan het erg schadelijk zijn voor de vissen!!
Verder een mooi product, wel is waar veel witvis maar daar moet je even doorheen!
Succes, Gr KG,
Je kunt het idd makkelijk klaar maken door het even te koken en vervolgens een tijdje te laten staan in het water waar het ook in gekookt is, of je laat het eerst weken en kookt het daarna. Belangrijk is dat het goed vol gezogen is en gegaard is!! Wanneer je dit niet doet kan het erg schadelijk zijn voor de vissen!!
Verder een mooi product, wel is waar veel witvis maar daar moet je even doorheen!
Succes, Gr KG,
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 11-05-2012 13:59
Bedankt.. hoelang moet ik het ongeveer koken en weken?
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 06-06-2011 13:12
- Locatie: Noord-Brabant
Laat het voer eerst minstens 24 uur weken.
Vervolgens minimaal een half uur rustig koken.
Daarna kun je het nog 24 uur laten staan in het kookvocht om ze zo verzadigd mogelijk ze krijgen.
succes!
Vervolgens minimaal een half uur rustig koken.
Daarna kun je het nog 24 uur laten staan in het kookvocht om ze zo verzadigd mogelijk ze krijgen.
succes!
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
24 uur voorweken is niet noodzakelijk..
15 min koken volstaat al, vervolgens een paar dagen laten staan tot het een beetje drapperig wordt en er dan mee gaan vissen
15 min koken volstaat al, vervolgens een paar dagen laten staan tot het een beetje drapperig wordt en er dan mee gaan vissen
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 06-06-2011 13:12
- Locatie: Noord-Brabant
na 24 uur weken en halfuurtje koken is het zeker goed..
Mijn idee: Beter telang dan tekort
Mijn idee: Beter telang dan tekort
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
JW valt mij van jou een beetje tegen.
Tijdens het voorweken komen er al goodies los die je mist als je het niet doet.
Zou jij toch moeten weten.
Tijdens het voorweken komen er al goodies los die je mist als je het niet doet.
Zou jij toch moeten weten.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
het handigste is om het even voor te weken, dan een half uurtje rustig laten koken en nog een paar dagen te laten staan. gooi er eventueel wat suiker doorheen en het gaat heerlijk gisten en slijmen: top aas!!!
je kunt het ook gewoon een week of 2 laten staan zonder het te koken, het gaat dan alleen niet zo slijmen maar het ruikt net zo goed naar kots
je kunt het ook gewoon een week of 2 laten staan zonder het te koken, het gaat dan alleen niet zo slijmen maar het ruikt net zo goed naar kots
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Douwe Bijlsma schreef:JW valt mij van jou een beetje tegen.
Tijdens het voorweken komen er al goodies los die je mist als je het niet doet.
Zou jij toch moeten weten.
Hmmm
Vis er al jaren mee, erg graag zelfs, maar heb duivenvoer niet altijd voorgeweekt Douwe. Denk gemakzucht.. Ik laat het liever staan tot het ook begint te slijmen en lekker drapperig wordt.. Ook dan heb je, volgens mij, alle goodies
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
en dan toch zijn er mensen die hun kookwater verversen, dat snap ik dan helemaal niet.
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Nu ik lees dat mensen het een tijdje laten staan vraag ik me af; Waarom is dat laten staan enz zo "goed"? Welke goodies komen er vrij?
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Amino's... Sporenelementen..
Je hebt vast wel is ranje gedronken.. Wat doet dat met het water? Moet je het nu is andersom doen. Eerst water en dan ranja. Moet je is kijken wat dat in het water doet. En dan is een glas stilstaand zonder enige stroming. Moet je is nagaan wat het water van je particles doet als je dat gebruikt in een spodmix dan wel in het water gooit als je zit te vissen
Waarom voegen sommige mensen hun boiliewater toe aan hun particles.. Welke stoffen komen er uit boilies vrij in het water... Ook genoeg
Je hebt vast wel is ranje gedronken.. Wat doet dat met het water? Moet je het nu is andersom doen. Eerst water en dan ranja. Moet je is kijken wat dat in het water doet. En dan is een glas stilstaand zonder enige stroming. Moet je is nagaan wat het water van je particles doet als je dat gebruikt in een spodmix dan wel in het water gooit als je zit te vissen
Waarom voegen sommige mensen hun boiliewater toe aan hun particles.. Welke stoffen komen er uit boilies vrij in het water... Ook genoeg
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
James je kunt het zelf proeven.
Denk maar eens aan de smaak van rauwe bonen en hoe de bonen na weken en koken smaken.
Ook zonder toevoegen van andere dingen, probeer het maar eens.
Zoek eens op koolhydraten en het omzetten naar suikers, ja meervoud er zijn meer soorten suiker die bij het weken en koken vrijkomen.
Zoals mono- di en polycaccharide.
Hier is een link : http://www.natuurlijkerwijs.com/suikers.htm
JW heeft ook gelijk, in de keuken worden de beste bestanddelen weggegooid met het kookwater.
In het product wat je eet is het meeste weggekookt en is weggegooid met het kookwater.
Voor mij is dit de belangrijkste reden om te weken en te koken, dat de vis er ook baat bij heeft is meegenomen.
Denk maar eens aan de smaak van rauwe bonen en hoe de bonen na weken en koken smaken.
Ook zonder toevoegen van andere dingen, probeer het maar eens.
Zoek eens op koolhydraten en het omzetten naar suikers, ja meervoud er zijn meer soorten suiker die bij het weken en koken vrijkomen.
Zoals mono- di en polycaccharide.
Hier is een link : http://www.natuurlijkerwijs.com/suikers.htm
JW heeft ook gelijk, in de keuken worden de beste bestanddelen weggegooid met het kookwater.
In het product wat je eet is het meeste weggekookt en is weggegooid met het kookwater.
Voor mij is dit de belangrijkste reden om te weken en te koken, dat de vis er ook baat bij heeft is meegenomen.
Laatst gewijzigd door Douwe Bijlsma op 13-05-2012 08:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Bart beentjes
- Berichten: 697
- Lid geworden op: 13-06-2011 21:26
- Locatie: Hoorn
15 minuten koken voldoet zekers niet!! mais is dan nog helemaal hard van binnen.
Mais moet je minstens 24 uur weken en minimaal een uur koken, ik kook het zelfs langerr dan dat.
Altijd mais even openbreken en kijken of die zacht is geworden van binnen
Ik weet het de topic vraag gaat over duivenvoer maar in duivenvoer zit mais en we willen geen karpers met buikpijn dus goed koken....
Mais moet je minstens 24 uur weken en minimaal een uur koken, ik kook het zelfs langerr dan dat.
Altijd mais even openbreken en kijken of die zacht is geworden van binnen
Ik weet het de topic vraag gaat over duivenvoer maar in duivenvoer zit mais en we willen geen karpers met buikpijn dus goed koken....
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Niet in alle duivenvoer zit de hele maiskorrel de buikpijn valt ook wel mee tenzij je het voor elkaar krijgt dat de darm verstopt raakt.
Vissen is een hobby, geen religie!