wie heeft een goed tutti frutti boilie recept


thijs noorman
Berichten: 13
Lid geworden op: 29-03-2012 17:16

04-04-2012 20:59

alvast bedankt
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

04-04-2012 22:26

dave staal schreef:http://www.smulweb.nl/recepten/1134009/Tuttifruttibollen

:lol:
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

05-04-2012 12:00

thijs,

ik heb eventueel nog zo'n 2 a 3 liter tuttie fruttie flavour staan uit de levenmiddelen industrie
als dat wat voor je is....dan stuur me een pb

gr

viktor
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

05-04-2012 12:20

Als hij echt een tuttifrutti bol wil kan hij met 2 a 3 liters wel een paar kilo'tjes draaien :P Denk dat hij wel gunstiger uit is als kleine flesjes kopen bij de hengelsportwinkelier.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
Mike Verhoeff
Berichten: 752
Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
Locatie: Nederland

09-04-2012 17:06

Richworth Tutti Frutti flavour... Te horen gekregen in de wandelgangen hetzelfde als de Solar Esterblend, maar dat kan ik niet bevestigen omdat ik hem zelf nooit hebt gebruikt, wellicht iemand...?
Maar in ieder geval de Tuttie van Richworth is wel een goede flavour, dat kan ik je wel zeggen.
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

13-04-2012 17:33

Tutti Frutti van Richworth hetzelfde als Esterblend 12 van Solar? Echt niet, heeft er nog niet eens naast gelegen.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-04-2012 15:41

Sommige tutti frutti flavours gaan als de spreekwoordelijke brandweer. Ik heb er aardig wat getest en heb een heel lucratieve overgehouden. Toppertje. Zoek er een op basis van alcohol en olie en je bent er in principe.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

15-04-2012 10:51

Mitz, moet je dat nu weer verklappen?? :wink: :wink: :wink:


Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

15-04-2012 12:53

200 gram Volvette getoaste soja.
160 gram Griesmeel
150 gram Tarwebloem
100 gram Wouwbloem
100 gram Tapiocabloem
100 gram maisbloem
100 gram Melkcreamer
50 gram Druivensuiker
30 gram Lactose(melksuiker)
10 gram Zout.

6 eieren en 10ml tuttifrutti flavour en 20 gram Natrena stevia sweetner en 40 ml sesamolie.

1000mg Solgar Bromelaïne 2x tabletten van 500mg deze bevatten een enzym dat de vertering van eiwitten ondersteunt. Bromelaïne is afkomstig uit verse ananas en wordt speciaal bereid om de voedingswaarde en enzymatische werking te garanderen.

1500 mg Solgar L-Cysteïne 3x tabletten van 500mg dit is een zwavelhoudend vrije vorm aminozuur met (beschermende) antioxidant eigenschappen. Cysteïne is een belangrijke bouwsteen van glutathion, een belangrijk anti-oxidatief enzym in de cellen. Cysteïne is tevens een bouwsteen van huid, haren, nagels, bindweefsel en kraakbeen. Vitamine C versterkt de werking van cysteïne.

1500mg Solgar L-Proline 3x tabletten van 500mg dit is een vrije vorm aminozuur dat een belangrijke bouwsteen is van alle hardere delen van het lichaam. Ongeveer 35% van alle aminozuren in bindweefsel bestaat uit proline. Proline is dan ook vaak een bestanddeel van formules voor huid, haren, nagels, bindweefsel en gewrichten.

Deze 8 pillen met alle goede eigenschappen van elk goed supplement die de karper prikkelt en atrakteert even malen in een vijzel en toevoegen bij de eieren.

Succes verzekerd.. Greets den keesert

P.S. veel dikke vissen op de foto toegewenst(gaat wel lukken).
:wink: :wink: :wink: Als we dan toch alles gaan verklappen............... !!!
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

16-04-2012 10:20

:roll: :roll: :roll:



:lol: :lol: :P :wink:
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

16-04-2012 11:05

zo dan kornelis, dat zijn nog eens recepten haha, wordt duur grapje per 10 kilo ;)
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

16-04-2012 14:16

€4,- aan pillen in een topboilie om goed vis te vangen ,tja als dat ook al te duur is.......... :roll:
Greets een niet aan geld denkende visvangert den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

16-04-2012 14:24

Hoe overleven die enzymen de hitte van de bereiding Kees?

Ik verwerk deze liever in een dip/soak en giet die dan over m´n aas.

Lekker reseppie hoor! :D
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

16-04-2012 14:30

kornelis schipper schreef:€4,- aan pillen in een topboilie om goed vis te vangen ,tja als dat ook al te duur is.......... :roll:
Greets een niet aan geld denkende visvangert den kees.


dan heb ik zeker verkeerd gekeken want ik zag die potten die je aangaf met pillen voor 30 euro voor bij komen.. dus dat keer 3 is al 90 euro en dan je rest erbij..

maar goed als het werkt werkt het jatoch..
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

16-04-2012 14:42

1 pil is 500mg X 8pillen = 4000mg totaal = 4gram op 1kg mix rekenmachientje nodig ?
Greets den pillendoktert kees........ 8)
En je kunt ze ook nog in een dip doen.........(Mitsz).
Ik gebruik deze pillen al jaren in mijn bollen of dips en vind dit wel belangrijk.
Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

19-04-2012 14:20

Op 21-4-2008 als eens uitgelegt over het vacuum koken om vele stoffen te behouden tijdens het garen ~MITSZ~.
Deze informatie is denk ik nog wel te vinden als je het oude topic even doorspit.
Veel informatie is verwijderd van de toen die goude oude tijd van de lol met schipper kees...

[Quote]
Dag Kees,
Wat is precies de meerwaarde van het vacuüm trekken? Bereik je niet op een goedkopere manier hetzelfde effect als je de boilies kookt in een afgesloten warmtebestendige plasticzak (boil-in-the-bag zeg maar)?


Als je weinig boilies gebruikt in je eigen visserij zo als ik vaak doet ,dan maakt dit vacuum-koken wel veel verschil met dure aminozuren en wateroplosbare componenten in een boilie. Zo kun je dit zo wel oplossen met kleine hoeveelheden vacuum te koken....
Greets den keesert......... :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-04-2012 07:50

Nee Kees, daar is het deeg te slap voor. Sous-vide bereidingen gaan wel met compounds of stoffen die al stevig zijn. Bovendien worden in die vacuumzak ook hittegevoelige amino´s afgebroken. Sorry ouwe, maar ik denk niet dat het ee succes wordt.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

23-04-2012 09:58

Tot welke temperatuur gaar jij dan je boilie's Mitsz ik houd het meestal op 75/80 graden. Slap deeg bestaat niet Mitsz gewoon wat meer boiliemix toevoegen. Ik snap veel mensen nog steeds niet van dat 6á7 eieren op een kilo mix moet zijn.
Ik heb zelfs mixen met 2á3 eieren op een kilo mix. Maar het zal wel met de indoctrinatie te maken hebben.

Probeer het maar een met 1 ei en tapiocabloem zal je zien hoe ver je komt... :wink:

Ik heb ook zeer vele mixen waar ik de gluten van tarwe-producten gebruik om mijn deeg zonder eieren/eipoeders te verwerken tot boilie's. Is een ideale bol voor op wateren waar door teveel vervetting van de vissen vaak boilies te lang blijven liggen tot ze opgenomen worden ,om dan een sneller instand respons te creëren.

Maar genoeg geloel weer Greets van den keesert.

P.S Moet ik jou nu alles voorkauwen Mitsz de boilie-kampioen :P :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

23-04-2012 10:28

Dus jij gaat voor zeer slecht verteerbare stuiterballen.
Als singlebait en goed geflavoured zal het uitstekend z'n werk doen.

Groet, Peter
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

23-04-2012 10:43

Idd peter single hook baits met een snelle respons door op een andere manier van boilies verwerken de karper te triggeren.

Greets de single-hookert den Kees. :wink:
De diverse labels zijn hier vaker minder blij mee......
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

23-04-2012 11:17

Ik heb vroeger (1996)eens in een grote industriële bakkerij keten gewerkt waar veel vormen van kerststollen werden gefabriceerd van paas stol en Valentijns stol tot vervelend aan toe, dat wij deze kerststollen op een gegeven moment geen stollen maar snollen noemden.
Omdat deze snel via een spiraalkoeling band moesten koelen en dan nog vaak veel te warm waren om te verpakken waardoor de poedersuiker smolt door de warmte van de stol en deze plakkerige suiker er dan niet uitzag ging het bedrijf zoeken naar een andere oplossing.
In de vorm van genetische gemodificeerd poedersuiker die dan dit proces van deze poedersuiker sneller te verpakken en verwerken was, immers wanneer tijd veel geld kost.
Ik vroeg aan mijn productiechef of ik wat van deze poedersuiker die geen vocht opneemt mocht meenemen om deze even uit te proberen in mijn boilie grondstoffen projecten.

Ik tikte thuis een eitje en voegde deze gemende poedersuiker met andere suikers toe en bleef deze poedersuiker toevoegen tot ik een deegbal kreeg en kon vormen als deegballetje tot ik deze weer kon verwerken tot een boilie.

Ik kwam op een moeilijk water en deze Sugar baby zo als ik deze boilies noemden. En hadden een zeer snelle instant respons op de karpers die daar rond zwommen.
Ik ben mij toen een hele tijd in deze suikerbaby’s verder gaan experimenteren tot ik vele vormen van boilies kon creëren en dat vond ik een leuke vorm van tijdverdrijf.
Zo vind je elke keer wel weer een nieuw ingrediënt om weer verder te komen in de vele voedingsstoffen die er in de industrieën gebruikt worden/werden.

Greets een blijven zoekende boilievissert den kees. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

23-04-2012 11:44

Inderdaad met marsepein kun je ook vissen. :wink:

Groeten, Peter
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-04-2012 12:14

Ok Kees, hoe ga je ongekookte bollen vacuum zuigen zonder dat het 1 plak deeg wordt? Dat gaat toch beste brave borst. Jij hoeft me niet zoveel voor te kauwen hoor. :D
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-04-2012 12:16

Oh.. ik gaar m´n aas meestal op 80 graden. Als ik de tijd heb nog wat lager...