Ready-Made versus Freezer versus Pellet


Plaats reactie
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-02-2012 09:23

Mannen,

ik ben niet m´n snor aan het drukken, maar heb zelf last van een virus. Ik lig plat met griep dus.

Ik doe binnenkort weer mee.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Cor Hendriks
Berichten: 747
Lid geworden op: 15-01-2007 19:27
Locatie: Emmercompascuum

27-02-2012 13:10

Toch niet stiekum bij de readies gezeten Mitsz?? :wink: :lol:
Bfp, baitboats for pirates. The instant, medium and Big Pearl.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

27-02-2012 13:12

Cor Hendriks schreef:Nee, beide fout. Freadys :wink:


Hey, niet verwarren met Freddies he ;)

http://kiss2.nl/wp-content/uploads/2011/12/heineken.jpg
Laatst gewijzigd door Kees Ouwehand op 27-02-2012 20:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Afbeelding groter dan toegestaan
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

27-02-2012 16:20

Volgende nummer van Visionair een artikel over visziektes.
It's okay 2 pay
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

28-02-2012 08:58

Aart, dat weet ik wel zeker.

Maar als we gaan kijken naar wat er in dit topic gesuggereerd wordt.. Wat als er nou alleen met Readys gevist werd.. Was het dan de schuld van de Readys geweest?

Ik denk het niet. De sterftes, vooral grote sterftes, op wateren als dit, komt echt niet door Readys. Eerder een virus, ziekte danwel ouderdom en overbevolking met tw weinig voedsel.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

28-02-2012 11:22

Mannen,´

dit kunnen we nog wel een aantal jaren volhouden, dus ga ik zeer binnenkort op pad. Eerts een bezoekje aan een ervaren bioloog die alles weet van onze karpers. Eens kijken of die wat verder kan helpen...

groetjes Mitsz
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

28-02-2012 13:03

Olga, Olga


BTW wie zich verveelt: fatty liver syndrom/disease bij koi

Visoliën zijn poly-onverzadigde vetzuren, die
zeer gevoelig voor oxydatie (ranzig worden)
zijn. Ranzige vetten hebben een nadelig effect
op sommige voedingsstoffen aanwezig
in visvoeders, en op de conditie van de
vissen. Ondermeer leveraandoeningen (oa
“Fatty liver disease”) worden veroorzaakt
door het voederen van ranzig vet.
Het is dan ook zeer belangrijk dat verse
oliën en vetten gebruikt worden bij de productie
van visvoeder. De toevoeging van
anti-oxydantia beschermt de vetten tegen
ranzig worden. Het is uitermate belangrijk
dat de dosering van deze anti-oxydantia
nauwlettend gecontroleerd wordt en geverifieerd
wordt door labo-analyses. Bij Versele-
Laga gebeurt dit systematisch door middel
van rancimat-analyses, waarbij de vetten in
het labo een versneld verouderingsproces
ondergaan om hun bescherming tegen oxydatie
te verifiëren.


Zo kut zijn sommige vormen van conserveren toch ook niet...
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

29-02-2012 11:37

Mitsz,

Ach, er wordt hier wel eens meer te snel gereageerd (zeker door jeugdige onder ons) waar men achteraf spijt van heeft is zo men gedachten. Heb me er zelf in het verleden ook wel eens schuldig aan gemaakt. Je openheid en vraagtekens die je zet roept koude rillingen op bij een deel van de boilie bedrijven.

Geef openheid van zaken als je achter je product staat. Kom (als eerste) met een verwijzing op je verpakking naar je de producten die je in je bollen verwerkt. Het kneuterige wat je zo links en rechts tegenkomt zonder namen te noemen komt bij mij niet over als een volwassen uitgekristalliseerde beroepsgroep. Dat hier nog veel te winnen en voor een aantal te verliezen valt staat vast.

Groet,
Peter
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

25-03-2012 14:35

pj otte schreef:Mitsz,

Ach, er wordt hier wel eens meer te snel gereageerd (zeker door jeugdige onder ons) waar men achteraf spijt van heeft is zo men gedachten. Heb me er zelf in het verleden ook wel eens schuldig aan gemaakt. Je openheid en vraagtekens die je zet roept koude rillingen op bij een deel van de boilie bedrijven.

Geef openheid van zaken als je achter je product staat. Kom (als eerste) met een verwijzing op je verpakking naar je de producten die je in je bollen verwerkt. Het kneuterige wat je zo links en rechts tegenkomt zonder namen te noemen komt bij mij niet over als een volwassen uitgekristalliseerde beroepsgroep. Dat hier nog veel te winnen en voor een aantal te verliezen valt staat vast.

Groet,
Peter


idd goed geformuleerd peter het is soms wel eens bezopen wat ze in die boilies gooien om ze langer goed te houden en onze vriend de karper is dan het spreekwoordelijke bokje en zitten de visserts met de gebakken peren.
als al deze firma's dit nu eens zouden doen en wat meer aan hun toekomstige boterham denken dan komen we vaak veel verder.

maar vaak komen we met het zout als het ei op is en dat is dan wel eens jammer.
een keurmerk en betere keuring op deze praktijken zou wel eens in de toekomst kunnen gaan gebeuren.
omdat er altijd wel mensen zijn die dit toch eens gaan aanpakken om zo ook een boterham te verdienen.
aan deze tak van gifmengerij dit zou ik niet zo erg vinden.

een karpervriend in hart en nieren greets de kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Plaats reactie