Ervaringen Hoge dosis Trassi/belachan


Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-01-2012 09:45

Gewoon hier bij de toko. Niet speciaal een adres. Ze hebben ze hier op verschillende adressen.

Ik denk dat we ze bij MTC maar op voorraad moeten gaan nemen. Ik ga er ff een paar halen voor Bassermans. :D

Latersz...
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

17-01-2012 10:06

Kom helaas inderdaad tegenwoordig veel verschil in kwaliteit tegen. Laat de echte tegenwoordig meenemen door vrienden uit de stad van Indonesische afkomst.

Groet,
Peter
johan moorman
Berichten: 2
Lid geworden op: 04-07-2011 19:50

18-01-2012 16:52

Misschien hebben jullie hier wat aan,

Het merk "Flower Brand" heeft wel Trassi blokken met 80% garnalen en 20% zout.(zit in een paars/witte verpakking staat "baked shrimp cake op")

Het merk "Trachang Brand" heeft een paste met de zelfde verhouding.


Johan
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

18-01-2012 17:16

zijn dan andere blokken van Flower Brand dan deze, want deze hebben laag percentage SHrimp!!
Afbeelding
Mvg Bas
johan moorman
Berichten: 2
Lid geworden op: 04-07-2011 19:50

18-01-2012 17:49

Jij hebt de "cooking paste" en niet de "shrimp cake" Bas.
Ook waren de blokken die ik gebruikte maar 25 gram en geen 600

Johan
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

19-01-2012 13:51

Heb ze allebei gebruikt.
Eerst de balachan en toen de Flower Brand. Balachan hadden ze niet meer in de toko.

Merkte weinig verschil kwa vangsten.

Op 1 kilo voegde we 50/60 gram toe. Was een prima hoeveelheid.

Daarbij is Trassie dus zout.....Wij hebben een mix gemaakt en daar ging per ongeluk wat fout met een hoeveelheid zout. Zat op een kilo denk rond de 100 gram zout in (zakkie viel om :D ) Gelukkig was het bij 1 kilo test batch gebleven,zou het niet zomaar opnieuw doen grote hoeveelheid zoutigheid in een mix.

Toch afgedraaid de mix en toch prima mee gevangen.

Maggi zelfde verhaal en is wat extremer maar ging prima.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

26-01-2012 10:29

Helaas kwam ik bij Flower Brand in Den Bosch ook geen 85% garnalen meer tegen.

Groet,
Peter
Lars Sieben
Berichten: 106
Lid geworden op: 17-03-2010 00:45

26-01-2012 19:25

Ghehe.. mooi man..

al die blanda's de toko in op zoek naar echte trassi.. :wink:

uiteraard niet te vinden, want the real shit ligt gewoon achter de toonbank,
voor de verkoop aan echte indo's... :lol: :lol: :lol:

pindapowerrrrrrrr

p.s. ik lig ook nog steeds iedere keer in de scheur als er weer eens een blanda "echte" sambal proeft...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2012 19:54

Deze blanda maakt echte sambal en ik daag je uit... :)
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

26-01-2012 19:59

Plang plang hé Lars, niet alle blanda's.
Trima kassi voor de tip voor de boarders.

Groeten, Peter

ps Hete makreel uit de oven, ook best pittig.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2012 20:08

Mijn gele sambal. Ook best pittig. Gaan al die Molukkers van huilen. Hihi... :D
Lars Sieben
Berichten: 106
Lid geworden op: 17-03-2010 00:45

26-01-2012 20:42

@ Mitz: mag ik bedanken? :oops: Heb nog steeds de blaren in mn mond van de sambal van mn oma..
en die leeft inmiddels toch al wel een jaar of vijf niet meer...
@ Peter: :wink:
@ Mitz: Molukkers hebben dan ook geen pindapowerrrr!! :wink:

Voordat er een topic geopend wordt met als onderwerp welke sojasaus het beste is: de flessen die áchter de toonbank staan.. :lol: :lol:
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

26-01-2012 20:53

Toevallig kan ik via mn werk aan Belachan in korrelvorm komen.
Interesse?? Stuur me een PB.

Anders weet je me te vinden op de stand in Zwolle volgend weekend! :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-01-2012 08:19

Lars Sieben schreef:@ Mitz: mag ik bedanken? :oops: Heb nog steeds de blaren in mn mond van de sambal van mn oma..
en die leeft inmiddels toch al wel een jaar of vijf niet meer...
@ Peter: :wink:
@ Mitz: Molukkers hebben dan ook geen pindapowerrrr!! :wink:

Voordat er een topic geopend wordt met als onderwerp welke sojasaus het beste is: de flessen die áchter de toonbank staan.. :lol: :lol:


Je mag bedanken Lars. :D Wijs besluit....
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

27-01-2012 14:18

dan zullen jullie na mitz zijn sambal wel last van je pantaloebang hebben...

zelf ook maar 3/4 blanda

als je die van onder de toonbank hebt is de genen die in nederland verboden is/was. de trassie in de winkele zelf zijn naar nederlandse eisen aangepast
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

27-01-2012 18:43

Dan heb ik voor de heren ,, die het allemaal wel gewend zijn" een verrassinkje, kom tijdens Carp maar even op mijn stand (89) en vraag maar om peper extract, kun je even proeven. :o :o :o :o

ik zie de indische vertegenwoordigers met bezwete rugggraat nog naar de warme thee grijpen, die waren het ook allemaal gewend. :wink:

Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

27-01-2012 19:56

Ger, krijg nog de tranen in mijn ogen. :wink:
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

31-01-2012 10:16

als jullie het als dip gebruiken gieten jullie het dan gewoon over een paar kilo bollen heen? en hoeveel gebruiken jullie dan? ik ben bang dat het namelijk 1 grote ranzige plakzooi word omdat het niet goed in de bollen trek.. maakt opzich niet zo veel uit maar als ik een paar kilo wil voorvoeren met de pijp moet ik denk toch iets verzinnen om niet naar die zooi te ruiken alsk klaar ben.

hebben jullie misschien ook tips in de hoeveelheid dat jullie het gebruiken?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

31-01-2012 11:34

Wat denk je dat het woord "dip" betekend?

Een dip daar dip je het aas in anders wordt het soaken, werkt ook prima hoor.

Nadeel is echter wat er in zit haal je er niet meer zo snel uit.
Dus niet alles soaken is de boodschap.
Vissen is een hobby, geen religie!
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

31-01-2012 12:13

slime tip douwe ik heb inderdaad de verkeerde woorden gebruikt

en ik wou ze zo i zo per sessie soaken zou je het verdunnen met water of met iets anders?
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

31-01-2012 22:42

Zorg in dat geval voor een boilie met een ,,open"structuur, een vast dicht gedraaid en afgesloten griesmeelballetje zal weinig soak opnemen.

het moet er in kunnen trekken en het moet er ook weer uit kunnen lekken :wink:

Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-02-2012 07:17

Om die reden doe ik de belachan er liever door. Dan krijg je een oplosbare factor in de buitenmantel van je bol en bespaar je jezelf een hoop geklieder.
Gebruikersavatar
Lennart Zoeter
Berichten: 199
Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
Locatie: Bergen op Zoom

01-02-2012 20:24

mijn trassi is helaas maar 9,5% garnaal zie ik net. :(
toch maar even vragen naar de trassi achter de toonbank dan ;)
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up ;) )
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2012 10:13

Ik heb er eens achteraan gebeld en nu blijkt dat er -sinds kort- geen gezondheidscertificaat wordt verstrekt door Europese Unie voor trassi. Kortom; het mag niet meer geïmporteerd worden uit Indonesië. Nu maar hopen dat dit binnenkort alsnog gaat gebeuren.

Vraag ik me tegelijkertijd af hoe dat zit met b.v. bepaalde frisdranken en junkfood. :o Lekker gezond...
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

03-02-2012 11:47

mitsz,

zoals je al in het topic misschien hebt gelezen, ik wist al dat trassie niet meer verkocht mocht worden omdat het schadelijk zou zijn. de trassie die nu verkocht word is weer aan nederlandse eisen aangepas, vandaar dat je nu dus die trassie met 9,5% garnaal er hebt..

hebben jullie misschien ooit aan de oestersaus gedacht? misschien kun je het leuk combineren met trassie. is ook een dikstrooperig goedje wellicht het proberen waard?

mvg stefan