cranberry nutrabaits.


dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

13-11-2011 20:34

hallo mensen,

Ik heb een vraag.

bij de flavour cranberry van nutrabaits moet ik daar nog een sweetner bij toevoegen.
er staat op de site dat men zo min mogelijk kunstmatige stoffen toe wilt voegen.

nu zou ik dus graag willen weten of er een sweetner bij moet zoals ik al aangaf, en hoeveel % dit dan zou moeten zijn.

tevens staat er op de site dezelfde flavour in ethyl alcohol.moet daar ook een sweetner bij of niet?

alvast bedankt


mvg,
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

13-11-2011 20:45

Dave

Het leuke van aas is dat niets moet. In principe zit er in een flavour geen sweetner. Die kan je dus inderdaad zelf toevoegen maar het hoeft niet. Vroeger deed ik dat ook nooit omdat ik daar geen geld voor had. Maar persoonlijk voeg ik tegenwoordig eigenlijk altijd wel een sweetner toe aan mijn aas, ook aan mijn vismeelboilies
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

14-11-2011 07:15

Hoi Martijn.

Thnx voor je reactie.

Mijn ding blijft echter dat als je een synthetische flavour hebt dat je de bittere smaak moet verzachten met sweetners. ik weet dus niet in hoe verre mate de cranberry kunstmatig is.
Hopelijk kun je me hier nog iets over vertellen.

mvg
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

14-11-2011 08:36

Hey Dave,

Het is wel geen antwoord op je vraag. Maar waarom kies je dan uberhaubt voor de flavour als het waarschijnlijk gemaskeerd moet worden door een sweetener? Hoezo dan niet wat pre digested/leverpoeder/liquidlever etc? Er van uitgaande dat je een winterbolletje wil gaan draaien.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

14-11-2011 08:39

Owja ennehhhmm als je toch de flavour persee wilt gebruiken, kun je ook de nutrabaits (of was het nou solar?) candyseetener ofzoiets erbij gebruiken. Op die verpakking zal er vast wel een richtlijn qua gebruik staan.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

14-11-2011 08:39

Owja ennehhhmm als je toch de flavour persee wilt gebruiken, kun je ook de nutrabaits (of was het nou solar?) candyseetener ofzoiets erbij gebruiken. Op die verpakking zal er vast wel een richtlijn qua gebruik staan.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

14-11-2011 09:25

De liquid candy sweetner is van solar James.

De meeste flavours maskeer je met sweetner om de bittere smaak weg te werken.

Misschien wil die jongen helemaal niet met een vismeelbol,vissen Dave meestal de helft van de flavour maar dat moet je even bekijken er staat op het flesje hoeveel je kunt toevoegen.

Bij een flavour op ethyl basis moet ook een sweetner ethyl is prima voor de koudere periode misschien ook je bollie,s stomen of garen anders raak je een hoop van je geurstofje,s kwijt in het kookwater.
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

14-11-2011 09:29

Kijk een reactie waardoor je nog wat meer kijk krijgt op de winterse periode. Volgens mij vist Peter weleens als het vriest :lol: 8)
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-11-2011 09:39

Dat maskeren is een onzinverhaal. De meeste flavours zijn natuuridentiek. Dat wil zeggen dat ze hetzelfde zijn als de stoffen die in de natuur voorkomen. Echter doordat ze geconcentreerd zijn smaken ze in die vorm bitter.,dat is ook zo als je uit een banaan de geurstof zou extraheren. Echter de flavour verdun je met he eieren wn boiliemix waardoor er van dat bittere niks overblijft. Een sweetner naakt in mijn igen wel acceptabeler en instanter.
En juist nu iedereen met natuurlijk zaken als leverpoer etv aan de gang is, kan een fkavour in he voordeel werken

Mvg martijn
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

14-11-2011 09:49

Wat is het nou eerst schrijf je dat je het niet gebruikte i.v.b met de kosten nu gebruik je het weer wel.

Je zet een beetje een tegenstrijdig verhaal neer.

Ik wil het die jongen wat makkelijker maken en niet die eeuwige op niets uitkomende discussie,s voeren over wel of niet gebruiken :wink: zo weet hij het straks helemaal niet meer.

Jou schuld Martijn 8).
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-11-2011 09:56

Uhhhh flavours smaken naar het oplosmiddel.
Aroma,s smaken naar datgene er mee wordt bedoeld.

Het is niet raar dat de beste "flavours" feitelijk aroma,s zijn maar verkoopt niet zo best. 8)
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

14-11-2011 10:39

Hey Douwe,

Hoe bedoel je die aroma's verkopen niet zo best?
Ik koop zelf boilies waar extracten (die aroma's?) in verwerkt zijn. Ze ruiken dus niet alleen naar dat soort fruit bijvoorbeeld, maar ze smaken er ook erg goed naar. Een pineaple boilie heb ik vaak gebruikt in het verleden van verschillende merken, maar alleen die ik nu als laatste in mn handen heb gehad smaakt ook zo. Zou je dat bedoelen met die aroma"s Douwe?
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-11-2011 10:54

Peter
Ik gebruikte het vroeger niet ivm de kosten, en ving er prima op. Tegenwoordig gebruik ik wel een sweetner maar NIET om de reden die beschreven word. Ik gebruik de sweetner om het aas aantrekkelijker te maken, en niet om te maskeren. Zoals douwe terecht aangeeft is een goede flavour een smaakstof. Deze geeft smaak aan het aas in verdunde toestand is het niet bitter. Ik gebruik ook sweetners in ongeflavourd aas bijvoorbeeld. Niks tegenstrijdigs aan toch?

Mvg martijn
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-11-2011 11:39

James heel simpel, de naam flavour is ingeburgerd en de commercie weet dat heel goed.
Dus verkopen zij de aroma,s onder die naam.
Vissen is een hobby, geen religie!
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

14-11-2011 12:13

Nou weet ik het ook niet meer.



8)
ron thijsen
Berichten: 571
Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
Locatie: geleen

14-11-2011 12:47

Ikzelf doe t ook door sweet cajouser toe te voegen,gaat aardig nu ook nog maar dit in mijn geval en water.
m,v,g
breek me de slurf niet open
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

14-11-2011 19:18

dammm ,wat een opties in 1 keer.
thnx voor al info mensen.

het word geen vismeelbol maar een ’crap’ knikker met een instant goede geur.
dat was mijn idee erachter.

ik weet dat er vroeger met een soortgelijke smaak op deze plas is gevist vandaar die keus.

ik lees net iets over mijn bollen evt te stomen. daar heb ik meer over gelezen en zal dat eens goed gaan bekijken.

de manier waarop ik het nu doe (letterlijk want mijn de boilies liggen nu in de pan)
is alu folie om mijn deeg heen zodat de smaak wat meer in de boilie blijft zitten.

nogmaals hartelijk dank voor de tips en ik ga daar eens over nadenken.

mvg
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-11-2011 20:06

Mijn ervaring met stomen in relatie tot flavour behoud is slecht. Sterker nog ik had het idee dat door de langere gaartijd, en het niet afsluiten van de mantel je de flavour eruit stoomt! Voor mij dus lekker koken

Mvg martijn
Gebruikersavatar
jafeth de ruiter
Berichten: 22
Lid geworden op: 19-10-2007 15:56
Locatie: Heemskerk

16-11-2011 19:45

Als je met toevoegingen op oliebasis vist is misschien een tip om emulsifier toe te voegen ivm het beter uitlekken bij lage watertemperaturen
Geen hoogtepunten zonder dieptepunten
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

16-11-2011 23:18

Emulsifier..
Emulgator..
Lecithine..
o.a. eidooier en..
In voeding worden diverse E-nummers in de serie van E400 t/m E499 gebruikt.
Groet'n Henk..

still growing Old.
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

17-11-2011 14:13

Heb zelf de combi cranberry, cassia terpenes en spice cajouser gebruikt. Prima op gevangen..
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

17-11-2011 15:01

jafeth de ruiter schreef:Als je met toevoegingen op oliebasis vist is misschien een tip om emulsifier toe te voegen ivm het beter uitlekken bij lage watertemperaturen



Er staat me iets bij van iemand die dat ook deed met zijn olie in de winter. Ging helemaal kut. Of het was een emulgator, maar dat lijkt me hetzelfde denk ik toch..

Was in een test van Sibbing (?) die in eerste instantie zei dat olie geen aantrekkingskracht had. Totdat die emulgator wegbleef.

Wie vult me aan? Meen dat het in de 'Dunne Lijn' stond. Zelf nooit proefondervindelijk ondervonden...
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

17-11-2011 16:50

Er zijn goedkopere alternatieven waarbij je niet betaalt voor het aas van de testvissers en de reclame hoor.. En dat minstens zo goed is.. Ze doen je altijd geloven dat het freakin' speciaal is, maar dat zal wel loslopen..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

18-11-2011 07:17

Hoi sven,

Jij hebt gelijk betreffende het deel van de emulgator.
Ik zit boek van LdB op dit moment weer eens een keer door te lezen.

De vangsten waren er slecht op.
op het moment dat ze de emulgators eruit haalden liep alles beter.

grt
Gebruikersavatar
jafeth de ruiter
Berichten: 22
Lid geworden op: 19-10-2007 15:56
Locatie: Heemskerk

19-11-2011 00:38

Ik heb in een bak met water een pva zakje met enkel olie en een zakje met olie + emulsifier gedaan. De enkele olie blijft in het koude water samengeklonterd en komt als een grote bel naar de oppervlakte. De emulsifier zorgt daarentegen voor een soort wolk.
Geen hoogtepunten zonder dieptepunten