probleem met boillie recept


Plaats reactie
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

29-10-2011 14:21

hallo allemaal,

Ik draai nu al bijna een jaar mijn eigen boillies. Ik heb altijd gebruik gemaakt van 50/50 mixen uit de winkel.
Nu wou ik voor de verandering een keer boillies gaan draaien van eigen mix.

Ik heb deze mix samen gesteld.

3 delen Maisbloem
2 delen tarwebloem
3 delen koekjesmeel
2 delen gemalen parkietenzaad

Hier voeg ik dan nog wat attractors aan toe.

Alleen het probleem is de boillies niet goed hard worden naar het koken. Ze voelen dan ook zeer ruberachtig aan.
Ook veranderen ze kompleet van vorm, wat ik nog nooit heb meegemaakt, na het koken. Ze gaan er perfect rond in en ze komen er zo uit: Afbeelding
Ook is de rolbaarheid niet geweldig

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met de samenstelling van de mix zodat deze drie problemen zich niet meer voor doen.

Mvg,

Joep van Brakel
Gebruikersavatar
Ricardo vd Dag
Berichten: 143
Lid geworden op: 09-08-2010 17:08
Locatie: Makkum (fr)

29-10-2011 16:14

mooie boilies! ;)
is weer eens wat anders als de "standaard" ronde ballen..


verder weet ik niet wat er fout is in je mix, maar ik zou me er niet zo heel druk om maken. denk dat deze "misvormde" ook goed zullen vangen! :D
PR: 28 pond, 94 cm

De lijn breekt pas als het geduld van de visser op is......
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

02-11-2011 10:22

Zeg Joep, echt geholpen wordt je niet zie ik!!
Maar je zou natuurlijk ook even op het boilie topic kunnen RONDSNUFFELEN.

Als ik je recept eens bekijk zal het behoorlijk kleven in je mengkom.
Als volgt voor jou supermarkt bol:

2 delen tarwemeel volkoren
2 delen maismeel
1 deel griesmeel
1,5 deel koekjesmeel
1 deel parkietenzaad of nog beter cede

Je probleem is verholpen. BTW wel je mix altijd een half uurtje laten rusten voordat je je bollen gaat draaien.

Succes Peter
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

02-11-2011 14:41

Hey peter,

Nee het schiet niet erg op! Maar hartelijk dank voor je reactie!
Ik ga vrijdag even je recept uitproberen, dankje voor je tip.
Ik liet mijn deeg maar 5 minuten rusten dus hoop dat het nu beter gaat!

Ik laat het nog wel weten.

Mvg,

Joep
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

02-11-2011 15:02

Joep,

die platte kantjes komen meer dan waarschijnlijk doordat je teveel tegelijk kookt.
tijdens koken zwelt het spul en komt klem te zitten.

In de frites pan niet meer dan 3/4e van de bodem. en niet 3/4e vol die pan.
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

02-11-2011 15:25

Ik heb eerder het idee dat hij zijn deeg te slap houd dan dat het teveel plakt door de suikers.

Zodra de deegballetjes wat steviger zijn zullen ze minder vervormen als ze onder in de pan op elkaar liggen.
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

02-11-2011 23:36

Dank jullie wel voor alle reacties!
Ik heb de nodige ingrediënten voor het recept van Peter bijgekocht en ik ga het vrijdag uitproberen.

En inderdaad mijn deeg was erg kleverig!
Bedankt voor de tip, ik zal minder boillies tegelijkertijd gaan koken.

Mvg,

Joep van Brakel
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

06-11-2011 22:28

Beste mensen,

Ik heb het recept geprobeerd vrijdag. Het is goed kneedbaar en plak niet in mijn kom.
Het rollen op de boillie plank ging veel minder goed mijn boillies scheurde open :(

Ik ben na enig research op internet er niet achter gekomen, hoe dat het komt.
Want ik gebruik altijd mooie worsten van +- 16mm voor mijn 18mm boillie plank.
Heeft iemand hier iets voor?

Verder is alles goed gegaan, de boillies zijn mooi rond van vorm en ze harden mooi uit.

Alvast Bedankt voor de moeite!

Mvg,

Joep van Brakel
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

07-11-2011 18:00

Joep,

Ik zie dat je ermee aan de slag bent gegaan. Maar wat zijn jouw vloeibare toevoegingen dan?

Groet, Peter
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

07-11-2011 22:35

peter,

op de foto die je boven aan de pagina ziet, heb ik geen vloeibare toevoegingen gebruik.

Maar soms doe ik er wat ranja in, of attractors van een vriend die altijd mee helpt met draaien.
weet zo niet uit mijn hoofd welke. Ik zal het morgen even na vragen. en dan laat ik je het weten.

groeten,
Joep
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

07-11-2011 23:39

Joep om het even gemakkelijker te maken, zorg nou gewoon dat je op een kilo droge mix, 500 gram vloeibaar toevoegd.
10 eitjes of je werkt met minder vul dat weer aan met water.
Je hebt parkietenzaad toegevoegd aan je mix en dat is toch ietwat grof, dus als je mix niet voldoende vochtigheid heeft kan het inderdaad gebeuren dat je boilies bij het draaien gaan scheuren.
Trouwens een scheut olie doet ook wonderen.

Groet, Peter
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

08-11-2011 19:50

peter, dankjewel voor je Antwoord!

Hier kan ik zeker wat mee. Ik zit nu nog elke dag op school, maar ben vrijdag vrij.
Dus dan gaan we het gewoon weer een keertje proberen. totdat alles goed loopt!

Mvg,

Joep van Brakel
Joep van Brakel
Berichten: 43
Lid geworden op: 31-03-2010 16:41
Locatie: Oisterwijk

15-12-2011 22:10

Dag heren,

Na een maand vol, familie problemen. Zijn we weer terug! Morgen vrij dus we gaan weer aan de slag, met waar we gebleven waren!
Ik post zaterdag avond het resultaat!

groeten,

Joep
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

03-01-2012 18:29

De scheut olie moet je niet letterlijk nemen.
teveel olie is niet goed!
kijk goed wat je doet en schrijf alles op.


gr
Plaats reactie