Pop up mix


Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

04-10-2011 21:42

Goedenavond hunters,

Ik maak al jaren zelf pop-ups d.m.v. kant en klare pop-up mix, ben er zeer tevreden mee.

Wel is er 1 klein nadeel,dat als ik me pop-ups laat drogen ze alsmaar harder worden na verloop van tijd.
De vraag is dan ook hoe kan ik me pop-ups meer elasticher maken(zoals velen in de winkel) dus meer rubberachtig?

Kan ik hier iets aantoevoegen of is het beter om zelf pop-up mix te fabriceren,zo ja hoe??

Ben benieuwd wie mij kan helpen?

Alvast bedankt! :wink:

Groetjes Caroline

8)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-10-2011 22:10

Tarwegluten en iets olie.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

04-10-2011 23:54

Henk bedankt!

Hoeveel tarwegluten(percentage) en gaat dit niet ten kosten van het drijfvermogen?

gr.
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

05-10-2011 16:18

elke week een eitje draaien schatje :lol: :lol: hou je ze vers :wink:
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

05-10-2011 19:26

Caroline,

Wekelijks je pop ups besprenkelen met een combinatie van jou favoriete flavour met sweetner.
Zo verkrijg je in ieder geval geen steenharde pop ups meer.
Ook de instant respons verhoog je hiermee, dus twee vliegen in één klap.

Succes Peter
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

05-10-2011 19:35

By the way Harald, hou jij voercampagnes met pop ups ofzo? :wink:
Één eitje is al gauw 40 tot 50 pop ups!!
Menig visser op dit forum doet hier een heel seizoen mee.

Peter
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

05-10-2011 21:41

Harald van der Graaf schreef:elke week een eitje draaien schatje :lol: :lol: hou je ze vers :wink:


Ik vang af en toe wel een vis maar in 1 week vis ik geen 300 pop-ups op:D

Daarbij snap je de vraag niet haha
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

05-10-2011 21:45

Peter van Loo schreef:Caroline,

Wekelijks je pop ups besprenkelen met een combinatie van jou favoriete flavour met sweetner.
Zo verkrijg je in ieder geval geen steenharde pop ups meer.
Ook de instant respons verhoog je hiermee, dus twee vliegen in één klap.

Succes Peter


Zodra me pop-ups bij het maken droog zijn dan zijn ze al te hard peter,dus dit werkt niet.
En zodra er flavour overheen gaat dan zullen dat veel milliliters zijn om ze iets zachter te maken(nog steeds niet rubberachtigz),wat absoluut niet ten goede komt van de vangsten

Toch bedankt voor het meedenken;)

Gr.
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

05-10-2011 21:48

Peter van Loo schreef:By the way Harald, hou jij voercampagnes met pop ups ofzo? :wink:
Één eitje is al gauw 40 tot 50 pop ups!!
Menig visser op dit forum doet hier een heel seizoen mee.

Peter



Moet zeggen dat harald zo'n 500 pop-ups per jaar gebruikt(als het er niet meer zijn)

Ik maak ook minimaal 10 eieren op aan pop-ups per jaar.

Wij vissen 99% met pop-ups 8)

Groeten
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

05-10-2011 21:58

tegenwoordig ook snowman :lol: dankzij jou :lol: roy ik denk dat dit probleem niet op te lossen is als je met kant en klare pop up mix werkt ..je gaf het het net al aan dat als je ze gedroogdt hebt al te hard, zijn sprenkelen met flavour is zeker niet bevoordelijk voor je vangsten heb je ook gelijk in roy dan is er maar 1 oplossing en dat is zelf net zo lang sleutelen om zelf een pop up mix in mekaar te flansen gr je maatje
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

05-10-2011 22:09

500 of meer pop ups per jaar!!! :o
Zijn die van jou wateroplosbaar ofzo?
Regelmatig naflouveren heeft zeker wel een meerwaarde, alleen niet de pure flavour, maar een gecombineerde met sweetner.

Groet Peter
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

05-10-2011 22:15

Nee hoor,pop-ups blijven minimaal 48 uur goed onder water.

We vissen en veranderen regelmatig wat he,en vissen vaak 3 a 4 plekken de man af.

gr.
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

05-10-2011 22:17

[IMG=http://img803.imageshack.us/img803/9742/dscn0483.th.jpg][/IMG] dit zijn ongetwijfelt de best vangende pop ups die ik zelf maak vis er ongeveer tussen de 500 en de 1000 per jaar mee weg ps met zoetstof aminol en vloeibare betaine en flavour :wink:
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-10-2011 22:42

Caroline de Mooij schreef:Henk bedankt!
Hoeveel tarwegluten(percentage) en gaat dit niet ten kosten van het drijfvermogen?
gr.


10 gr gluten + 10 ml olie op 100 gr mix.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

05-10-2011 23:27

Harald van der Graaf schreef:[IMG=http://img803.imageshack.us/img803/9742/dscn0483.th.jpg][/IMG] dit zijn ongetwijfelt de best vangende pop ups die ik zelf maak vis er ongeveer tussen de 500 en de 1000 per jaar mee weg ps met zoetstof aminol en vloeibare betaine en flavour :wink:


Dan vis jij waarschijnlijk 365 dagen per jaar, Harald!!
Caroline de Mooij
Berichten: 477
Lid geworden op: 20-11-2006 21:06

06-10-2011 00:10

Harald van der Graaf schreef:[IMG=http://img803.imageshack.us/img803/9742/dscn0483.th.jpg][/IMG] dit zijn ongetwijfelt de best vangende pop ups die ik zelf maak vis er ongeveer tussen de 500 en de 1000 per jaar mee weg ps met zoetstof aminol en vloeibare betaine en flavour :wink:



Zijn dit nou pop-ups uit oma's toverdoosje?

Gepresenteerd op het vrolijke tafelkleed :lol:

Vang je geen reed mee man!!!

Zal binnenkort eens een paar ''foppertjes'' plaatsen,morgen eerst even tarwegluten score en de tip van henk volgen :wink:

Toedeledokes 8)
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

06-10-2011 05:20

Nou zit ik me op dit vroege tijdstip toch gewoon af te vragen wat er nu zo mis is met harde pop-up's.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

06-10-2011 06:50

heel slim opgemerkt jop :wink: en caroline daarom zit je altijd in mijn oma,s toverdoosje te schumen voordat je rigs te watergaan :lol: ik zie er ook het nadeel niet van in zolang het gewoon goed vangt. zoals job hier aangeeft, en peter om nog even terug te komen op dat ik 365 dagen per jaar vis :o nee kijk ik kan het je wel uitleggen als ik met caroline vis die ook altijd in oma,s toverdoosje zit te schumen gaat het erg hard met pop ups die ik heb gemaakt , en al helemaal dat meneer tegenwoordig met 3 hengels niet genoeg vind om te vissen liggen er standaard 4 op zijn rekje :P komt opgeteld dat ik meestal met 3 hengels vis (wat een boefje ben ik he )kan ik je verzekeren dat het best hard gaat met mijn zelfgemaakte pop ups . ik vis ook redelijk wat vaak 3 of 4 uurtjes effe naar het werk bevoorbeeld gr met vangende groet harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

14-10-2011 01:54

Nog een tip Caroline, je kan ook sodiumcaseïnaat toevoegen aan je pop-up mix, dat daar krijg je een rubberachtige bol van wat jij zo graag wilt, tevens geeft het extra drijfvermogen en het is wateroplosbaar, je flavour zal er mee liften wat dan weer een extra dimensie geeft in het water. Enne je pop-ups niet te lang koken hé!!

Probeer het en je zal me bedanken.

Succes Peter
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

14-10-2011 07:24

das een goede peter als ik mijn pop up met een snowman heefd die wat extra drijf vermogen die kende ik nog niet ik, we caroline en ik zullen het zeker gaan proberen :wink: bedankt voor de tip peter super :wink: met vangende groet harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

20-10-2011 16:54

Pop-up mixen bestaan voornamenlijk uit tarweprodukten als Caseinaten en bumines/gluten Natriumbicarbonaat/bakpoeder zelfrijzend bakmeel.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

20-10-2011 17:02

weer mis... caseinaten heeft weinig met tarwe van doen...

http://www.hyfoma.com/nl/content/voedin ... caseinaat/


weer mis gluten kan met tarwe van doen hebben

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gluten

hoeft zeker niet zo te zijn

mispoes 3
ook niks geen tarwe

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder

in tarwe zit wel een eiwit wat albumine heet


Tja... als je het niet weet zou ik het echt voor me houden of.... sjekken.

goede middag...
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

20-10-2011 17:33

inderdaadt mis pop-up mix bestaat bijna aleen uit melkdividaten
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

20-10-2011 17:50

je bent geen verantwoording schuld zeker niet aan mij, ( hiermee je pb beantwoordend) maar ga er vanuit dat als ik denk dat je uit je nek lult ik je dat wel uitleg.

En... als ik er dan een keer naast zit, hoop ik dat je dat ook uitlegt... discussie board...

Ik ben niet te stom om te leren, ik ben echter niet zo stom om zo maar te lullen...

o ja hoofdingredient van de hedendaagse, in de winkelverkochtte popup is niet eetbaar en geen kurk, weet niet hoe die witte meuk heet, lijkt wel een soort polyester poeder.

delivaten ken ik niet derivaten wel neem aan dat je die bedoeld?

garnalenmeel, soyaisolaat EI albumine :wink: ,

Maar waarom zuiveringszout gebruiken Kees?
hahaha
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

20-10-2011 18:04

ok voor deze keer omdat ik toch niks te doen heb .
effe uitleggen iemand heeft mijn account en die ging alles verweideren
en nu zit die persoon op het board weet ook wel wie maar doet er verder niet toe ik ben niemand iets schuldig op het board dit zal mijn laatste posting zijn.

heb toen de tijd al aan aart lokhorst gevraagdt om die schipper kees dicht te gooien
net als aan bertil wielink in veenendaal op die surfput
maar hun vonden het een meer waarde dat ik lekker zat te ouwehoeren etc etc.

ik heb er geen zin in om weer op dit board allerlei dingen te gaan posten
al heb ik er tijd zat voor om dit te doen
verder iedereen de greets van een ziekliggende zieligpoot kniebreuk kees kornelis schipper
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.