
Wat is CSL ( corn steep liquir )
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gooi jij het in de guacamole Kees? Ga weg man... 

- kornelis schipper
- Berichten: 351
- Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
- Locatie: putten
De ingrediënten in Guacamole zijn naast avocado vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, chilipeper (met name jalapeñopepers), korianderblad en verschillende andere kruiden. Vinden de karper's ook wel te smullen zo'n mais-boilie met guacamole en corn streep liqurice....
Greets een nooit uitgexperimenteerde boilie vissert den kees.
Greets een nooit uitgexperimenteerde boilie vissert den kees.

Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
mitsz,kees...
weten jullie hie ik die bende zelf kan maken(csl)
Word steeds moeilijker om eraan te komen,dennis houdt zich er niet meer mee bezig las ik.
weten jullie hie ik die bende zelf kan maken(csl)
Word steeds moeilijker om eraan te komen,dennis houdt zich er niet meer mee bezig las ik.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het is een wat lastig proces Ruben. Eerst worden de kiemen van de korrel gewassen. Daar wordt olie van gemaakt. Vervolgens wordt de korrel gebroken en wordt het zetmeel eruit gewassen: maizena.
De rest is dus hoofdzakelijk vezel, rest-zetmeel en proteïne. Dat wordt gefermenteerd tot CSL.
Een andere makkelijke methode die ik graag gebruik:
- 6 blikjes mais door de keuken machine trekken met
- 1 zakje gist van 7 gram uit de supermarkt, of 30 gram verse gist
- een kopje suiker
Alles goed fijnmalen en dan kun je twee dingen doen: door een zeef wrijven of niet. Het verschil lijkt me duidelijk. Lekker laten gisten in een emmer met het deksel op een kier. De rest weet je zelf wel. Sommige vrienden gaf ik dit recept en die kopen geen CSL meer...
succes!
De rest is dus hoofdzakelijk vezel, rest-zetmeel en proteïne. Dat wordt gefermenteerd tot CSL.
Een andere makkelijke methode die ik graag gebruik:
- 6 blikjes mais door de keuken machine trekken met
- 1 zakje gist van 7 gram uit de supermarkt, of 30 gram verse gist
- een kopje suiker
Alles goed fijnmalen en dan kun je twee dingen doen: door een zeef wrijven of niet. Het verschil lijkt me duidelijk. Lekker laten gisten in een emmer met het deksel op een kier. De rest weet je zelf wel. Sommige vrienden gaf ik dit recept en die kopen geen CSL meer...

succes!
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
En daar zou ik toch ook nog een halve liter water aan toevoegen, Mitsz.
Groeten, Peter
Groeten, Peter
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Bier is water graan en gist. Dat zit er allemaal al in toch?
Dat biertje zal beslist niet in het nadeel werken hoor Peter. Maar ik wilde graag eerlijk zeggen hoe ik het tot nog toe heb gemaakt.
Loopt als de brandweer dat spul.
Dat biertje zal beslist niet in het nadeel werken hoor Peter. Maar ik wilde graag eerlijk zeggen hoe ik het tot nog toe heb gemaakt.
Loopt als de brandweer dat spul.

- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Huh, biertje!! Ben je nu al dronken Mitsz
Ik heb het over een halve liter water, zonder dat water creëer je een soort miso, helemaal niet mis mee natuurlijk, zeker om door je mix te verwerken. Maar met water maak je er meer een allround produkt van. En dan nog heeft het de dikte van yoghurt.
Groet, Peter

Ik heb het over een halve liter water, zonder dat water creëer je een soort miso, helemaal niet mis mee natuurlijk, zeker om door je mix te verwerken. Maar met water maak je er meer een allround produkt van. En dan nog heeft het de dikte van yoghurt.
Groet, Peter
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Nee dat drinken hoeft van mij niet meer zo. Ik las enkel `een halve liter`en denk `wat moet hij nou`?
Ik verdun het nog wel eens, maar als je een goeie blender hebt, is dat zeker niet nodig.
talking about miso...
Ik verdun het nog wel eens, maar als je een goeie blender hebt, is dat zeker niet nodig.
talking about miso...

-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
topperrrrrrr
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Jaja Miso, of heb ik nu een geheimpje verklapt in de bollenwereld!!! 

- kornelis schipper
- Berichten: 351
- Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
- Locatie: putten
Miso (みそ or 味噌?) is a traditional Japanese seasoning produced by fermenting rice, barley and/or soybeans, with salt and the fungus kōjikin (麹菌?), the most typical miso being made with soy.
Idd het geheim van de smid...... woehahahahaaaaa.
Nu een applaus van den keesert.
Er zijn maar weinig geheimen die de mensen nog niet weten.
Idd het geheim van de smid...... woehahahahaaaaa.
Nu een applaus van den keesert.

Er zijn maar weinig geheimen die de mensen nog niet weten.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Google den Keesert in de bocht. Whoehahaha...
Applaus voor jezelf.
Groet, Peter
Applaus voor jezelf.
Groet, Peter