Harde mais koken


Klaas-Jan Dunnink
Berichten: 3
Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
Locatie: Staphorst

26-06-2011 22:46

Hallo jongens,

misschien is dit het wel zoveelste onderwerp erover. Harde mais kun je zacht maken door ze te weken, en vervolgens te koken. Bij mij werkt het echter niet.

Ik heb mijn mais eerst 24 uur laten weken. Vervolgens heb ik ze, met zout i.v.m. gebruik voor PVA, een half uurtje gekookt. Mijn mais was na het koken echter nog bikkelhard. Ik heb al op verschijdene plekken gekeken, maar heb nog geen antwoord gevonden. Weten jullie het?
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

27-06-2011 07:59

met zout erbij koken is overigens overbodig,gewoon 24 uur weken en vervolgens koken.
hoe lang je het kookt moet je zelf weten.ik hou er altijd wel van om mijn mais kapot te koken.
echt zacht word mais echter nooit,althans niet zo zacht uit blik mocht je dat willen bereiken.
waarom je er tijdens het koken geen zout bij hoeft te doen ?
omdat je na het koken of tijdens het vissen beter gezegd een klein handje mais apart kunt nemen.
gooi dit in een apart bakje,en voeg dan wat zout toe,even roeren en in je pva toepassen.

ook via http://www.esvsupplies.nl zijn allerlei pva vriendelijke particles te verkrijgen.Met BaitZone hoef je niet meer te kloten met zout,en het is een jaar houdbaar na opening van de emmer. ps : wel in de schaduw bewaren,anders word dat jaar ineens nog maar 48 uur ofzo.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

27-06-2011 08:23

niet dat ik er verstand van heb, maar mais, welke eerst gedroogd is krijg je nooit zo zacht als deze uit blik. Die beginnen met de verse mais, die van de kolf.
Kolf? Hoezo, zit toch in zakken? Groeit dat dan niet in zakken? Of in de fabriek? Nee.

http://www.hyfoma.com
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

27-06-2011 08:28

Dear Klaas Van den herik.

can you please translate that page for me,im not so good in the english language.
maybe this topic starter either ?
so it would be easier for us to have a translation,so we dont have to google things about mais in our own language ?

:lol:
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

27-06-2011 09:49

Zout na het koken toevoegen en je bent er uit.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-06-2011 12:45

Ik ook.
Gebruikersavatar
Patrick lamers
Berichten: 855
Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
Locatie: Toldijk

27-06-2011 14:17

hier ff ok inhakend. ik kan zelf mais kopen voor 1 euro per kilo. nou heb ik geen zin om al die mais zelf te pellen. maar is van het land halen en pellen van de kolf dus beter voor het koken? dan ga ik dat dan toch maar doen...
Boeruhhhhhhhhhhh
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-06-2011 15:31

Bespaar je de moeite Patrick. De helft van de prijs en niet zo bewerkelijk.

http://www.wvanderniet.nl/shop/index.ph ... ts_id=1623
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

27-06-2011 15:32

1 euro en dan nog pellen ook :) gemiddeld voor 25 kg betaal je tussen de 10 en 12 euro.onthou dat even :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

27-06-2011 15:58

En na het weken en koken heb je zomaar 35 kilo voor €12,- 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

27-06-2011 16:06

nou als die jongen het nu nog niet weet :)
Klaas-Jan Dunnink
Berichten: 3
Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
Locatie: Staphorst

27-06-2011 17:28

Dus als ik het goed begrijp: Gewone blikmais in een bakje, water erbij, met wat zout volstaat ook?
Alles vangen wat bijten wil!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

28-06-2011 10:40

oke nog 1 keer wat duidelijkheid scheppen dan....

-blikmais is heel zacht,is niet echt ideaal om aan je hair te vissen.

-harde mais bij een diervoeder kan je in balen kopen van 25 kg,kosten zitten tussen de 10 en 12 euro in.deze mais moet je koken en blijft goed
aan je hair zitten,even weken in water voor een dag,en daarna even 15 minuutjes koken.

-zout en olie maakt alles pva vriendelijk,maar maak nou niet 10 kilo aas met zout aan om het pva vriendelijk te maken,want 10 kilo aas doe je
niet in een pva zakje,slechts enkel 100 gram ? dus gewoon een potje apart nemen,en daar wat zout aan toevoegen of olie.

makkelijkst is nog particles van het merk BaitZone kopen.
deze particles zijn kant en klaar en een jaar houdbaar.
ook alles van Baitzone is pva vriendelijk.

te koop via http://www.esvsupplies.nl
Gebruikersavatar
Patrick lamers
Berichten: 855
Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
Locatie: Toldijk

28-06-2011 10:57

Lol ik bedoelde dat ik maïs (gepelt in zak) kan kopen voor 1 euro per kilo.
Nou las ik hier boven dat "verse" maïs van het land beter is. Dus vroeg ik me af is het dan zo een groot verschil??? Heb namelijk geen zon om al die zooi van het land hier 8er het huis te halen en te gaan pellen. :wink:
Boeruhhhhhhhhhhh
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

28-06-2011 11:00

dan betaal je nog veel te veel geld. want mais is ongeveer 50 cent per kilo.
dus niet doen zou ik zeggen.

25 kilo zakken zijn er al vanaf 11 euro gemiddeld.
Klaas-Jan Dunnink
Berichten: 3
Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
Locatie: Staphorst

28-06-2011 11:44

Jongens,
Bedankt voor de reacties. Ik zal binnenkort wat mais gaan halen, en het opnieuw proberen.
Alles vangen wat bijten wil!
Gebruikersavatar
Patrick lamers
Berichten: 855
Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
Locatie: Toldijk

28-06-2011 12:12

Oké, zal hier in de buurt ff rondkijken, welkoop heeft dat denk ik wel??
Boeruhhhhhhhhhhh
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

28-06-2011 12:20

..
Laatst gewijzigd door Patrick Visser op 16-07-2011 18:57, 1 keer totaal gewijzigd.
geel he
Gebruikersavatar
Patrick lamers
Berichten: 855
Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
Locatie: Toldijk

28-06-2011 20:28

Patrick Bedankt patrick :lol:
Boeruhhhhhhhhhhh
Gebruikersavatar
Hendrik van der Veen
Berichten: 45
Lid geworden op: 16-06-2011 18:43
Locatie: Aldeboarn

01-07-2011 00:38

op mp wordt ook genoeg duivenvoer verkocht, ik kocht 45 kilo voor 15 euro ( 1 kapotte zakken van 25 kg )

wat betreft de bereiding:

ik week het 24 uur, 45 min koken, en aflaten koelen in het vocht, zijn ze redelijk zacht, goed genoeg om op de hair te vissen
G.I.L.F. ( God I Love Fishing ! )
nick de groote
Berichten: 149
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00

10-05-2014 20:37

Ik wel dit topic ff omhoog kicken.
MOET je mais koken?
Ik ga naar frankrijk naar de rivier en
Droge mais meenemen het aan de waterkant
Ter plekke 24/36uur wellen en dan voeren
Moet dan genoeg zijn toch.
Ik weet dat er met pindas en tijgers blauwzuur
In zit en dat ke ze daarom moet koken maar mais
Heeft dat toch niet.
Ik snap natuurlijk wel dat je t goed moet wellen.

Wie.heeft hier een antwoord op?
Nick
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

10-05-2014 22:30

Blauwzuur in pinda's en tijgernoten ?
Alweer ?
Als je chevenne (kopvoorn) wil vangen moet je mais voeren, anders niet.
nick de groote
Berichten: 149
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00

10-05-2014 22:41

Hey bert.
Ja ik heb dat weleens gehoord.
Lees nu dat dat misschien niet juist is.
Maar goed nergens echt een goed duidelijk
Antwoord wat betreft dst giftige spul.

Over de mais ben ik er ondertussen achter
Dat je het niet hoeft te koken.
En ik denk een plek met bijv. 10 kg mais en 5 kg 24 mm boilies
Opstarten een prima optie is.
Kan altijd nog met t mais stoppen toch.

Nick
jasper den hoed
Berichten: 206
Lid geworden op: 05-02-2011 11:40

10-05-2014 22:48

Ik denk dat als je de mais niet kookt, er niet echt veel geur en smaak los komt.
waarom niet koken? Je kunt ook thuis alles koken en het in jerrycan's van 20 liter p/s meenemen toch?

@Bert:
als je karper wilt vangen, maar niet niet 150 euro wilt uitgeven aan boilies en pellets moet je met met mais voeren. anders niet

Ooit over nagedacht dat azende witvis karper aantrekt?
Daarbij heeft mais en duivenvoer zich zo door de jaren heen wel bewezen toch?
Ik twijfel er geen seconden aan.
nick de groote
Berichten: 149
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00

10-05-2014 22:58

Jasper.
ik snap wel.
Maar 100-150 kg aan droge mais
Koken en meenemen buiten de 100 kg boilies
Neemt toch wel erg veel ruimte in beslag denk.
Ik ga me erover beraden.