Tijgernoten


ian van duyn
Berichten: 5
Lid geworden op: 04-08-2010 16:04
Locatie: Noordwijk

19-06-2011 16:42

Ik vraag me al een tijdje af :
Wat gebeurt er als je de tijgernoot inplaats van weken en koken
Langer kookt want tijdens he kook proces Neemt de noot ook vocht op ...
Zou iemand mij kunnen helpen ?

Met vriendelijke groet Ian van duijn
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

19-06-2011 17:33

durf geen antwoord te geven op je vraag, ik denk namelijk dat dit het proces verkort. Aangezien je dit niet zeker weet zal ik het ook niet zomaar toepassen!

wel weet ik dat sommige erbij zweren om eerst uurtje te koken en dan 48 uur of langer te weken :wink:
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

19-06-2011 17:35

Was toch andersom
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

19-06-2011 17:40

wat bedoel je leen? koken verkort toch echt het weekproces volgens mijn gevoel.

dat eerst koken en dan weken? klopt, bijna iedereen weekt eerst en kookt dan. Terwijl er een klein deel is dat toch echt eerst kookt en dan verder weekt, zij zweren hierbij :wink:
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

19-06-2011 17:51

Als je gekookt hebt en dan weken is zo nieuw nog niet.
Iedereen weekt de tijgers na het koken.

Dusjah ze mogen zweren wat ze willen,maar ze hebben niks nieuws uitgevonden

8) :wink:

Ps: De meeste particels heb ik al tijden niet meer geweekt. Gelijk de kokende pan in en gaan.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
ian van duyn
Berichten: 5
Lid geworden op: 04-08-2010 16:04
Locatie: Noordwijk

19-06-2011 17:55

Leen hoelang kook jij ze dan ?

Ian
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

19-06-2011 18:17

Wat gebeurt er met een tijgernoot tijdens het koken!

Groet,
Peter
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

19-06-2011 18:25

Geen idee, vertel eens Peter.
Gebruikersavatar
Jeroen Visser
Berichten: 1013
Lid geworden op: 24-09-2009 13:33

19-06-2011 18:32

Volgens mij is het koken puur om ervoor te zorgen dat ze echt geen vocht meer op kunnen nemen hetgeen natuurlijk erg schadelijk is voor de karper. Correct me if I'm wrong please....
Laatst gewijzigd door Jeroen Visser op 19-06-2011 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

19-06-2011 18:37

Hé oud bakkertje, hoef ik jou niet te vertellen :lol:

Groetjes uit een lekker warm Frankrijk :lol: :lol:
Peter
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

19-06-2011 18:38

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan :-?
Water en particels in de pan, direct koken die hap, afhankelijk van het soort neem ik ong 15/30 min langer dan bij voorgeweekt spul.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

19-06-2011 18:39

pj otte schreef:oud bakkertje

Hallo, wie is er nu gepensioneerd hier? Gij of ik? :wink:
Gebruikersavatar
robert smith
Berichten: 725
Lid geworden op: 22-09-2009 23:06
Locatie: Rotterdam

19-06-2011 18:53

:roll: Ik dacht altijd dat de tijgers, een botox kregen, tijdens de kook! Waardoor de rimpels verdwijnen en ze ineens 10 jaar jonger lijken! :)

mvg.

(vochtopname)
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

19-06-2011 20:44

Jeroen Visser schreef:Volgens mij is het koken puur om ervoor te zorgen dat ze echt geen vocht meer op kunnen nemen hetgeen natuurlijk erg schadelijk is voor de karper. Correct me if I'm wrong please....


Nee koken is om de zetmelen te onsluiten wat de attractie enorm verbeterd. Dat opzwellen in de buik zet ik mijn vraagtekens bij. Aan het twente kanaal valt dagelijks ettelijke kilos mais in het water, ongeweekt, bij de graansilos. Dit zijn goede stekken, en geen dode vis te bekennen
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

19-06-2011 22:00

Daar zat ik ook al te denken niet dat het een vrijbrief is om niet te weken/koken.

Alleen malen ze het toch ook ze slikken toch ook geen boilies compleet door. Denk dat ze harde mais ed gewoon kapot maken met de keel tanden dan valt er ook weinig te zwellen?
Lijkt me ook niet dat de karpers wachten tot het zacht genoeg is of zo
vr gr peter
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

19-06-2011 22:45

Boilies zwellen ook op onder water...nooit iemand over gehoord
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

19-06-2011 22:57

ik geloof niet dat het goed is om ongeweekte partikels gelijk te gebruiken.

Maar ik begin me nu ook af te vragen waarom. Karpers hebben geen maag dus dan zou het goedje in de darmen moeten uitzetten? dat terwijl de spijsvertering vrij snel gaat bij een karper toch vrij snel gaat?
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
robert smith
Berichten: 725
Lid geworden op: 22-09-2009 23:06
Locatie: Rotterdam

19-06-2011 23:12

:roll: Ik weet niet, zit alleen met de vraag, aangezien particles vaak in grote hoeveelheden gevoerd word en aangezien naar mate die zich veilig voelt om te azen! Hiervan grote hoeveelheden tot zich zal nemen? Blijft bij mij de gedachte dat ongekookte/ on geweekte particles niet goed kan zijn. Misschien niet op de korte termijn, maar op langere termijn, het misschien toch effect heeft op de spijsvertering???

mvg.
Gebruikersavatar
nico offerman
Berichten: 383
Lid geworden op: 03-05-2004 20:50
Locatie: Schiedam

19-06-2011 23:13

was het niet zo dat ongekookte tijgers gifstoffen bevatten die schadelijk zijn voor de vis?
groeten nico
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

19-06-2011 23:17

nico, lichtpuntje! 'k heb inderdaad ook wel eens iets gelezen over blauwzuur, vooral bij pinda's.

Hoe dit bij tijgers en andere partikels zit weet ik niet.
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

19-06-2011 23:21

Geloof dat er maar weer een voetreis naar Rome tegen aan gegooid moet worden :lol: :lol:

Groetjes,
Peter

PS, nog ruim een maand Jacco dan mag ik van oude Drees trekken. :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-06-2011 06:55

Als ik de tijgernoten niet voorweek. Laat ik ze 'naweken' so to speak. Je zult zien dat als je ze niet voorweekt. Ze ook nog behoorlijk vol zuigen de dagen erna. Maakt dus uiteindelijk geen moer uit.
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

20-06-2011 09:02

Toch vind ik dat je aas mooier/beter is als je het eerst weekt en dan kookt. En vooral tijgernoten lekker lang laten staan in afgesloten emmer.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-06-2011 09:19

Eigenlijk is dat wel zo. Als het maar geweekt wordt. Dat is belangrijk.
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

20-06-2011 09:21

Je zult de cellulose structuur van de tijgernoot kapot moeten koken wil het suiker vrij kunnen komen. Vochtopname vooraf maakt dat dit proces wat gemakkelijker verloopt. Voor de rest maakt het net wat Mitsz zegt geen ....... uit.

Groet,
Peter