Koken 30 mm bollen


Jan Peter Teerling

23-06-2011 17:58

@Mitsz,

20mm +- 10 tot 12min, geeen 15. Voor 28mm zeker 18 tot 20 min Gaan 6 kratjes in de stoombak en de boilies liggen niet op elkaar.
Is een bak van Boiliedisign zit een zware deksel op en er ontsnapt dus ook geen stoom. Water niveau wordt door een flotter geregeld zal +- 4cm water in de bak staan.

Wel lekker dat je na 150kg stomen nog helder water hebt i.p.v. een erwtensoep-achtige brei.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-06-2011 18:09

Ja Jan Peter,

stomen is beter.

Apart, want wat ik meldde over de stoompan hier in huis was echt. Ik doe er hier op m'n gasfornuisje dus korter over. Misschien kun je die flotter iets lager instelllen?

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

24-06-2011 19:08

zolang stomen!? ik stoom mijn 18 mm 4 of 5 minuten
24 mm zon 6 min
laatst 30 mm gedraaid 7 min
ik stoom het liefst zo kort als mogelijk
daar ik me ingredienten zo vers mogelijk wil
en geen ingredienten vervliegen door de hitte
mochten ze wat te zacht zijn wat ik niet vaak heb laat ik ze wat langer drogen 2 of 3 dagen naarmate de diameter
meestal wat hardmakers in de mix

Grtz rich
joey kouwenhoven
Berichten: 136
Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
Locatie: Delft

23-01-2012 14:05

Sorry dat ik een oud topic aanhaal.

Maar wat word hier precies bedoeld met 'actief' stoom?

Aangezien ik een klein pitje en een grote stoombak heb word mijn stoom niet warmer dan 85 graden. Mijn boilies garen duurt dus wel dik een kwartier.

Ik dacht dat ik wel goed bezig was aangezien ik niet stoom met hoge temperaturen. Maar kan ik dus beter kort en heet stomen, of lang en minder heet?
Gebruikersavatar
stefan laurijssens
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
Locatie: Brielle

23-01-2012 15:06

mitsz, arme ik, ik wil voor de zomer rond de 20-25 kg draaien, en dan koken in een pan met water.
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Gebruikersavatar
Arie oudshoorn
Berichten: 254
Lid geworden op: 18-04-2007 15:36
Locatie: Almere
Contacteer:

23-01-2012 15:42

Jan- peter,,

Volgens mij zal d,r toch wel stoom lekken,, of hoef je zoms nooid water bij tevullen??????????
Waarom anders een vlotter in de bak???????
MVG Arie
De Magic bewijst zich keer op keer! Eindelijk een bal die anders is als andere. Kijk op http://www.flevobaits.nl
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

23-01-2012 16:59

mitsz van der kamp schreef:Ik ben het nu aan het proberen. Een 20 mm balletje ( in de gewone stoompan thuis) duurde 5 minuten op de kop af. Een 30 mm had een een rauwe kern van 0,8 cm na 6 minuten stomen. Na 9minuten geheel gaar. Nogmaals; thuis in de stoompan.

Jan Peter,

probeer eens een paar zware stenen op het deksel te leggen als je stoomt en een zo laag mogelijke waterkolom. Zo krijg je veel meer 'actieve' stoom in je ruimte.

gruessen...


Mitszie, een verschil in deegtemperatuur kan ook de helft aan stoomtijd uitmaken 8) :lol:
Een deegje van 10 gr C of 35 gr C zal zomaar een minuut of 4,2234 kunnen verschillen.. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

23-01-2012 17:31

zou een hogedruk stoompan (snelkookpan) hier uitkomst kunnen brengen?