hallo iedereen.
mijn vraag is of je mais ook alleen kan kweken in plaats van koken?
en hoe lang je het dan moet laten weken en of je er nog iets bij moet doen?
mvg kelvin
Harde kippen mais
- kevin bogers
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 24-03-2011 21:57
- Locatie: breda
mais laten weken ongeveer 24/30 uur attans dat doe ik
zowiezo half uurtje laten koken gaan ze beetje openspringen enzo
zowiezo half uurtje laten koken gaan ze beetje openspringen enzo
t Mag vloeien, ‘t mag ebben’ Die niet waagt zal 't niet hebben.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Het liefste ook koken na het weken, indien je door omstandigheden dit niet kan dan goed lang laten weken (lees zwellen)
Een andere optie is mais in een emmer en daar kokend water overheen, dan 48 uur met gesloten deksel laten staan.
Een andere optie is mais in een emmer en daar kokend water overheen, dan 48 uur met gesloten deksel laten staan.
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
de mais 24/48 uur weken en dan zeker een half uur goed laten koken....
dat koken is wel belangrijk aangezien ze anders te hard blijven..
en zoals eerder gezegd gelijk kokend water overheen gooien is prima op de normale mais maar die grote kippen mais (paardentanden) daar heb je weinig aan die moet je echt door en door koken
succes
dat koken is wel belangrijk aangezien ze anders te hard blijven..
en zoals eerder gezegd gelijk kokend water overheen gooien is prima op de normale mais maar die grote kippen mais (paardentanden) daar heb je weinig aan die moet je echt door en door koken
succes
Oja joh!!!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
24 uur weken en dan ff koken 10 min is vaak al voldoende langer kan maar dan word het brasemgevoeliger. Als je zowiezo veel brasem hebt. Laat het koken dan maar achterwege
-
- Berichten: 112
- Lid geworden op: 04-03-2008 13:47
- Locatie: hattem
nee, je moet het altijd koken. Zowiezo is wordt de mais dan veel attractiever, maar ongekookt kan ook gevaarlijk zijn voor de vis. Dit i.v.m. het uitzetten van de mais.
-
- Berichten: 469
- Lid geworden op: 29-04-2010 05:43
Tonnetje met 10 kilo,grote pan met water aan de kook brengen die gaat in de ton wel ruim vullen met kookwater want de mais gaat natuurlijk uitzetten.
Het liefst laat ik het 4 dagen staan want het moet wel stinken.
Het liefst laat ik het 4 dagen staan want het moet wel stinken.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Peter, da's inderdaad maïs voor harde kippen dan..
Wil je maïs voor zachte kippen dan geef ik de voorkeur aan Martijns werkwijze.
Wil je maïs voor zachte kippen dan geef ik de voorkeur aan Martijns werkwijze.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Peter andrade schreef:Tonnetje met 10 kilo,grote pan met water aan de kook brengen die gaat in de ton wel ruim vullen met kookwater want de mais gaat natuurlijk uitzetten.
Het liefst laat ik het 4 dagen staan want het moet wel stinken.
Ton ook goed afsluiten, zodra de deksel naar buiten plopt is ie klaar..
Dat uitzetten, tsja, ach..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm