het bereiden van tijgernoten


Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

05-04-2011 14:45

hoe bereiden jullie de tijgernoten?
sietse popping
Berichten: 39
Lid geworden op: 16-05-2008 09:30
Locatie: Gelderland

05-04-2011 15:14

Ik week ze 24 uur in water met een flinke scheut ranja (aardbei) dat ze goed zoet worden dan ongv uur koken in het zelfde water en klaar.
Je kan zo ook anders zoet maken bijvoorbeeld flesje bruin bier en suiker.
mvg Sietse
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

05-04-2011 15:24

Calvin,
Als je in de rubriek "aas" zoekt op "tijgernoten" en vervolgens deze resultaten weer doorzoekt op "bereiden", moet je voldoende te weten kunnen komen om je tijgernoten goed te kunnen bereiden.
Succes...
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
rob beniest
Berichten: 90
Lid geworden op: 23-08-2007 20:55
Locatie: zuid holland

05-04-2011 16:18

24 uur weken
koken driekwartier
in een zwarte emmer met doorschijnende deksel doen
lekker in het zonnetje laten staan een paar dagen(5 a6)
en dan zijn ze goed geslijmt en vangen maar
gewoon neutraal laten geen toevoegingen gebruiken
als ze me missen ben ik er niet
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

05-04-2011 17:29

bedankt voor alle tips
maar moet ik ze altijd in het zelfde water laten?
over het zoete weten jullie nog meer ervan

alvast bedankt
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

05-04-2011 17:32

ja vanaf weken tot vissen zelfde water/ slijm :wink:
Mvg Bas
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

05-04-2011 18:07

en is siroop goed als flavour te gebruiken?
of is suiker goed
rick kloekke
Berichten: 271
Lid geworden op: 06-05-2010 10:57

05-04-2011 18:36

Kan allebei...
Gebruikersavatar
leen snoek
Berichten: 607
Lid geworden op: 11-11-2010 22:19

05-04-2011 20:56

Calvin koppelaar schreef:hoe bereiden jullie de tijgernoten?


Na twee mislukte sessies :
1) - 48 uur weken 45 minuten gekookt en dan een paar dagen in een dichte emmer .. niet met de handen in de emmer gaan roeren.. ; wilde niet slijmen, verder wel goed
2) - 48 uur weken 45 minuten gekookt (zwarte tijgers deze keer) begonnen ze alleen maar te schimmelen ..

Laatste keer :
3) - 48 uur weken .. (1,5 kg deze keer) twee handen basterd suiker erin ... uur gekookt.. in de emmer, deksel erop.. en na een dag of wat slijmen als een speer. (waren overigens noten uit dezelfde zak als situatie 1). ; Wellicht heeft de suiker geholpen.. kan komen door het koudere weer?? alhoewel ..de emmer staat binnen en daar is het zo'n 20 graden...
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

05-04-2011 21:20

hoe grootte emmer zouden jullie aanraden voor 1 kilo tijgernoten?
Gebruikersavatar
leen snoek
Berichten: 607
Lid geworden op: 11-11-2010 22:19

05-04-2011 21:26

Calvin koppelaar schreef:hoe grootte emmer zouden jullie aanraden voor 1 kilo tijgernoten?


Ik gebruik het formaat/model frietemmer (in mijn geval specifiek een Pro-line emmer waar bolies inzaten toevallig) van de patatboer. Zou m niet helemaal vol stoppen, maar tot 3/4 kan naar mijn idee zeker.
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

05-04-2011 21:43

maar kan je in de viswinkel gewoon emmers kopen?
is volgens jullie 3 liter emmer genoeg?

alvast bedank!
Gebruikersavatar
leen snoek
Berichten: 607
Lid geworden op: 11-11-2010 22:19

05-04-2011 21:52

Calvin koppelaar schreef:maar kan je in de viswinkel gewoon emmers kopen?
is volgens jullie 3 liter emmer genoeg?

alvast bedank!


Ga eens langs bij de lokale frietboer.
PS: Ik hoop niet dat je volgende vraag is of er iemand mee kan gaan .. ;-)
Gebruikersavatar
rob beniest
Berichten: 90
Lid geworden op: 23-08-2007 20:55
Locatie: zuid holland

06-04-2011 07:39

tip als je tijgernoten laat staan(slijmen) zorg ervoor dat ze net onderwaterstaan
met teveel water slijmen ze bijna niet.
af en toe deksel eraf halen om te ontluchten niet met je hande er in

sucses :lol: :roll:
als ze me missen ben ik er niet
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

07-04-2011 09:39

Ik doe het altijd als volgt: ik week ze 48 uur, dan een flink uur koken, vanzelfsprekend op voldoende vocht voor dat uur. Ik gebruik géén toevoegingen whatsoever. Daarna giet ik het over in een emmer waarbij ik de emmer tot bijna vlak onder de rand vul met tijgernoten. Dan giet ik er nog wat kookvocht bij, totdat het hele goedje gelijk aan de rand van de emmer staat. Voordat ik de deksel erop doe, en daar zit 't em in volgens mij, doe ik er een laag huishoudfolie over. Op die manier slijmt het mega snel bij mij en krijg je niet zo'n vieze schimmellaag op het water.
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

08-04-2011 22:58

hallo

bedankt voor alle tips
ik heb ze paar dagen geleden gemaakt en dee
er een blikje energie doorheen roken erg zoet
en 5 karpers ermee gevangen
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

08-04-2011 23:15

Moet niet gekker worden.

Wat is het volgende? Wodka red Bull erdoorheen? Of bacardi mojito
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
leen snoek
Berichten: 607
Lid geworden op: 11-11-2010 22:19

08-04-2011 23:20

leen goudappel schreef:Moet niet gekker worden.

Wat is het volgende? Wodka red Bull erdoorheen? Of bacardi mojito


Ach, vissen gaan daar in ieder geval niet met een dubbele tong van praten ;-)

Maare.. 5 vissen.. da's mooi .. foto's? ;-)

Geeft maar eens aan dat de karper nu echt los is gekomen. Mijn "huis koi" in de sloot hier is ook weer druk rondjes aan het maken ;-)
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

09-04-2011 14:21

Afbeelding
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

09-04-2011 14:26

Mooie vis!
En top onthaak mat!
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Calvin koppelaar
Berichten: 26
Lid geworden op: 20-03-2011 21:15

10-04-2011 12:04

bedankt!
sorry dat de foto zo groot is
ik weet niet hoe ik hem kleiner zou moeten maken
Gebruikersavatar
jelmer de winter
Berichten: 527
Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
Locatie: groningen

31-05-2011 17:29

zou je de tijgernoten ook 24 uur kunnen weken en dan een uurtje koken want ik dacht dat je ze 48 uur moest weken
en dan nog 3 kwartier koken dus twijfel nu een beetje


Groet Jelmer
everyone go fishing


ik maak vaak typfouten
Gebruikersavatar
Patrick lamers
Berichten: 855
Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
Locatie: Toldijk

31-05-2011 20:41

Welke mat is dat? Mat ziet er goed ut, vis ook trwns
Boeruhhhhhhhhhhh
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

31-05-2011 20:45

jelmer de winter schreef:zou je de tijgernoten ook 24 uur kunnen weken en dan een uurtje koken want ik dacht dat je ze 48 uur moest weken
en dan nog 3 kwartier koken dus twijfel nu een beetje


Groet Jelmer



Ja dat kan wel.
Gebruikersavatar
jelmer de winter
Berichten: 527
Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
Locatie: groningen

31-05-2011 21:56

ok bedankt
everyone go fishing


ik maak vaak typfouten