hallo mede boarders,
ik heb een vraag ik ga van de zomervakantie een week vissen omdat er op het waater zo tehoren veel met boilies word gevist en ik niet met nooten mag vissen wil ik op dit water met hennep aan de slag.
voor dat ik ga doe ik meestal bij een slager mijn boilies vacuum trekken in plastic zakken mijn vraag was zou ik hier ook mijn hennep in kunnen verpakken of gaat dit niet.
heeft hier iemand ervaring mee en hoe lang zou dit goed blijven.
gr. martijn ( alvast bedankt )
hennep vacuum verpakt
- martijn coolen
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 24-09-2009 20:05
niet gevist is altijd geblankt
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Martijn, door het vele vocht bij/in je hennep is het af te raden.
De kans is groot dat met het zuigen van de machine het vocht uit de zakken loopt en da is nie fijn
Hennep bereiden aan het water is toch niet zo lastig?
pannetje op het gas en gaan, weken doen ze tijdens het koken wel
De kans is groot dat met het zuigen van de machine het vocht uit de zakken loopt en da is nie fijn
Hennep bereiden aan het water is toch niet zo lastig?
pannetje op het gas en gaan, weken doen ze tijdens het koken wel
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Of in het ergste geval kook je ze niet en week je het alleen. Goede hennep ontkiemt ook tijdens het weken.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Zo deden wij het:
Pak een mooie ton
Ga nu je hennep koken, eventueel met chilivlokken of wat dan ook uit de blender vandaan om het een bite te geven. Gooi dit allemaal ruim in het kookvocht ( 1/3 vocht op 2/3 hennep ) in die ton, en vul deze dan tot de rand.
Neem je tonnen niet te groot, een liter of 15 is mooi.
Draai dan (meteen als ie vol is na het koken, dus nog warm) de deksel erop, door de bolling van die deksel druk je een restantje water weg. In principe heb je dan (bijna) geen lucht erbij. De deksel zal gaan bollen vanwege allerlei dingen die de hennep nog gaat doen, wat dat is weet ik niet. Maar een week in France en het bleef bij ons gewoon goed. Maak je ton ook pas open als je het echt nodig gaat hebben Een beetje meuren van de hennep werd bij ons door de vissen wel geaccepteerd
Succes
Pak een mooie ton
Ga nu je hennep koken, eventueel met chilivlokken of wat dan ook uit de blender vandaan om het een bite te geven. Gooi dit allemaal ruim in het kookvocht ( 1/3 vocht op 2/3 hennep ) in die ton, en vul deze dan tot de rand.
Neem je tonnen niet te groot, een liter of 15 is mooi.
Draai dan (meteen als ie vol is na het koken, dus nog warm) de deksel erop, door de bolling van die deksel druk je een restantje water weg. In principe heb je dan (bijna) geen lucht erbij. De deksel zal gaan bollen vanwege allerlei dingen die de hennep nog gaat doen, wat dat is weet ik niet. Maar een week in France en het bleef bij ons gewoon goed. Maak je ton ook pas open als je het echt nodig gaat hebben Een beetje meuren van de hennep werd bij ons door de vissen wel geaccepteerd
Succes
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
-
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 02-01-2002 01:00
- Locatie: Aan de Maas...
Sven,
Goede tip!
Deze werkwijze heb ik ook eens toegepast en is feitelijk hetzelfde als de manier waarop Dynamite e.d. de partikles verwerkt in die plastic potten.
Als er maar geen lucht bij kan komen...
Wilco
Goede tip!
Deze werkwijze heb ik ook eens toegepast en is feitelijk hetzelfde als de manier waarop Dynamite e.d. de partikles verwerkt in die plastic potten.
Als er maar geen lucht bij kan komen...
Wilco
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
zolang de gene die dit doet kan vacumeren is er geen probleem.
vocht gaat namelijk koken onder een bepaald vacuum.
als dit niet te hard gedaan wordt moet er geen probleemen komen.
ook zal ik de zakken die al gevacumeerd zijn ff stomen of koken voor ong 20 min zodat echt alle ziekte kiemen er uit zijn.
op deze manier kan je het echt lang bewaaren.
vocht gaat namelijk koken onder een bepaald vacuum.
als dit niet te hard gedaan wordt moet er geen probleemen komen.
ook zal ik de zakken die al gevacumeerd zijn ff stomen of koken voor ong 20 min zodat echt alle ziekte kiemen er uit zijn.
op deze manier kan je het echt lang bewaaren.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
- martijn coolen
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 24-09-2009 20:05
oke bedankt voor de reacites ik kan hier zekker wat mee.
hoe lang koken julie de hennep ??
hoe lang koken julie de hennep ??
niet gevist is altijd geblankt
-
- Berichten: 704
- Lid geworden op: 20-01-2010 20:39
- Locatie: Houten
Ik meestal 5x 3 minuten, Na iedere keer afspeolen naar oud water en dan weer 3 minuten dat 5x lang in een emmertje doen.Dan kan je het vrijwel direct gebruiken.
vissen 2014
schub 1
spiegel 1
brasem 6
zeelt 1
schub 1
spiegel 1
brasem 6
zeelt 1
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Waarom het water verversen?
Bij mij gaat het een 3 kwartier in ruim water, zonder weken met een zwik gemalen chilipepers of wat dan ook erin, daarna met kookvocht en al in zo'n ton. Ik ga toch niet de meuk afspoelen, hoe smeriger het water hoe beter
Bij mij gaat het een 3 kwartier in ruim water, zonder weken met een zwik gemalen chilipepers of wat dan ook erin, daarna met kookvocht en al in zo'n ton. Ik ga toch niet de meuk afspoelen, hoe smeriger het water hoe beter
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- William Crommentuijn
- Berichten: 504
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: grubbenvorst
Met koken doe ik het volgende:
2 a 3 dagen laten weken, in mijn ogen neemt de kiem dan al water op en wordt dus "groter " in het schaaltje zelf. Als je hem nu gaat koken zwelt het kiempje nog sneller en knapt 80% van de hennep binnen 10 minuten open. Meestal is het zo dat hoe langer je een produkt kookt hoe meer er verloren gaat. zonde dus.
Succes ermee.
2 a 3 dagen laten weken, in mijn ogen neemt de kiem dan al water op en wordt dus "groter " in het schaaltje zelf. Als je hem nu gaat koken zwelt het kiempje nog sneller en knapt 80% van de hennep binnen 10 minuten open. Meestal is het zo dat hoe langer je een produkt kookt hoe meer er verloren gaat. zonde dus.
Succes ermee.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Wat is verloren gaan? Als ik mijn kookvocht behoud en alles lekker daar in laat blubberen maakt het in mijn ogen niet zoveel uit, en voedingswaarden is iets waar ik me in mijn visserij helemaal niet druk om maak..
Ieder zo zijn voorkeuren, maar goed. Het ging om het meenemen, en daar is die tonmethode prima voor. Kun je overigens met heel veel particles doen..
Ieder zo zijn voorkeuren, maar goed. Het ging om het meenemen, en daar is die tonmethode prima voor. Kun je overigens met heel veel particles doen..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm