De tijgernoot slijm machine DOE HET ZELF


Plaats reactie
joey delnoye
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-03-2011 19:26

12-03-2011 17:22

Hallo karpervissers !

Ook wel eens problemen met het slijmen van je tijgernoot ??
En weet je zeker dat je emmertje steriel is enz. enz. enz.
Dan licht dit meestal aan de temperatuur !
Nou hier de oplossing vanaf de pan in maximaal 2 dagen geslijmd !!

Wat heb je nodig:

1 grote emmer 10L
1 kleine emmer met deksel 5/6L
1 aquarium verwarming (gewoon de goedkoopste ong. 8 euro voor 10 t/m 20 liter water)
en natuurlijk je tijgers flesje bruin bier en suiker

Wat moet je doen:

Week je tijgers kook je tijgers voeg onder de kook suiker toe
Na de kook giet je alles in je kleine emmertje ook het flesje bier
en ohja het emmertje moet steriel zijn
Sluit het af met je deksel

Zo !! Nu pak de grote emmer en vul hem half met lauw water
Neem de aquarium verwarming en stel hem in op ong. 30 graden
Leg hem EERST op de bodem van de emmer en steek hem dan in het stopcontakt
Zet nu je kleine emmertje met tijgers bruin bier en suiker in je grote emmer te drijven
En voala je tijgernoot slijm machine is klaar

Je tijgers nemen de konstante temperatuur van het water er om heen aan (30 garden)
Lekker tropisch dus
Het gaat lekker broeien in je emmertje waardoor het slijmproces vele malen sneller gaat

VEEL SUCCES !!!
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

12-03-2011 17:38

weet niet wat dat is met slijmen, mijn tijgers slijmen altijd, ook als ik nergens rekening mee hou.

Heeft ook met versheid van de noten te maken. Heb wel eens oude noten gehad die totaal niet slijmden.
Mvg Bas
joey delnoye
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-03-2011 19:26

12-03-2011 17:51

Bas Bro schreef:weet niet wat dat is met slijmen, mijn tijgers slijmen altijd, ook als ik nergens rekening mee hou.

Heeft ook met versheid van de noten te maken. Heb wel eens oude noten gehad die totaal niet slijmden.


tja volgens velen werkt het slijmen altijd zonder enige moeite !
maar volgens velen ook niet !

versheid ben ik met je eens
oude rotte noten met wormen werken ind. gewoon helemaal niet ze slijmen niet en vangen niet!!
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

12-03-2011 20:37

Ik vind het super zoals je dat bedacht hebt!! Heb je het al getest?
cools stefan
Berichten: 272
Lid geworden op: 06-09-2003 02:00
Locatie: balen

13-03-2011 07:30

en hoe maak je een emmer "steriel" ?
wie de kleine nie eert is de grote nie weert
Lodewijk Michels
Berichten: 225
Lid geworden op: 04-10-2010 22:55

13-03-2011 10:35

beetje kokend water er doorheen...
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

13-03-2011 11:08

Gewoon verse tijgers gebruiken,en je aan de bereiding houden en er is niks aan de hand.
Maargoed sommige willen goedkope tijgers he......
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

13-03-2011 12:40

Mijn tijgers zijn oud, mijn emmers verre van steriel. 48 uur weken, half uur koken, slijmen maar. Waarschijnlijk heb ik altijd godsgruwelijk veel geluk gehad, want als ik het zo lees valt het nog niet mee om een tijger te laten slijmen!
Ik weet het ook allemaal niet...
joey delnoye
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-03-2011 19:26

13-03-2011 14:53

Dries Jacke schreef:Ik vind het super zoals je dat bedacht hebt!! Heb je het al getest?


ja hoor ik slijm mijn tijgers al 2 jaar zo en het werkt gewoon altijd
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

13-03-2011 20:12

het probleem met de mensen die hun tijgers niet kunnen slijmen, is vaak simpelweg omdat ze er met de klauwen niet vanaf kunnen blijven.
zodra je er met de handen in zit stopt het gisting proces bij een beetje pech door de bacterien van je handen.
ik heb tijgers van 4 jaar oud gehad die ik nog laten slijmen heb,wat nou vers ? ( uiteraard liefst vers! )
gewoon die deksel dicht houden en na 2 dagen open trekken.
et voila !
niks geen bruin bier of suiker,die noten zijn zoet zat.

PS : wel leuk bedacht overigens.
joey delnoye
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-03-2011 19:26

13-03-2011 22:22

Rik koster schreef:het probleem met de mensen die hun tijgers niet kunnen slijmen, is vaak simpelweg omdat ze er met de klauwen niet vanaf kunnen blijven.
zodra je er met de handen in zit stopt het gisting proces bij een beetje pech door de bacterien van je handen.
ik heb tijgers van 4 jaar oud gehad die ik nog laten slijmen heb,wat nou vers ? ( uiteraard liefst vers! )
gewoon die deksel dicht houden en na 2 dagen open trekken.
et voila !
niks geen bruin bier of suiker,die noten zijn zoet zat.

PS : wel leuk bedacht overigens.


die dingen gaan wel slijmen ben ik helemaal met je eens!
maar vooral in de koude maanden als het niet konstant 20+ graden is in huis
wil het vaak wel eens erg lang gaan duren tenminste bij mij!
en als je dan woensdag beslist hmmm zaterdag ga ik nog eens vissen
en je moet nog gaan weken koken en slijmen wil het vaak niet lukken
R vd Velden
Berichten: 17
Lid geworden op: 01-04-2010 20:34

26-03-2011 16:53

Ze slijmen bij mij ook altijd, en inderdaad niet openen en zeker niet in gaan roeren of iets dergelijks.
Staan altijd in de kast naast de vloerverwarming "lekker warm".

Groet,
R van der Velden
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

26-03-2011 20:37

Waarom zou je slijmers willen dan? Omdat je die vlarken dan zo lekker tegen je bek krijgt bij het schieten met de pult?

Vers gekookte nootjes is mij ook best..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

27-03-2011 21:16

omdat geslijmde nootjes atractiever zijn dan ongeslijmde noten. ( heb ik serieus een maand lang getest met 2 hengels! ) sneller karper op de slijmnoten en meer brasems,dan dat ik die op de ongeslijmde noten had.

en omdat geslijmde noten mooi in compacte hoopjes naar de bodem gaan bij een diepere put dan 2 meter.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

28-03-2011 09:25

Heb het zelf juist andersom ondervonden. Waar dat aan ligt? Geen idee.. Apart, maar voor mij hoeft het niet echt :D
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Christian Hummelink
Berichten: 1857
Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
Locatie: Zwolle

28-03-2011 10:41

Sven van Anrooy schreef:Waarom zou je slijmers willen dan? Omdat je die vlarken dan zo lekker tegen je bek krijgt bij het schieten met de pult?

Vers gekookte nootjes is mij ook best..


:lol:

Ik vis ook altijd met verse, en wat ik ook probeer, ze slijmen altijd. Ook de noten die ik een visdag meeneem, waarbij de emmer 20 keer open en dicht gaat, mijn handen en in het uiterste geval een paar hondensnuiten er hun bacteriekolonies in loslaten, etc. etc.

Mocht ik de dag erna weer gaan dan kook ik liever nieuwe dan dat ik met de slijmers van de dag ervoor aan de slag ga... ieder zijn smaak, dat geldt voor karpers maar zeker ook voor karpervissers!

Groeten Christian
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
Gebruikersavatar
Christian Hummelink
Berichten: 1857
Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
Locatie: Zwolle

28-03-2011 10:44

Oh en dat van die steriele emmers... gooi maar eens een verse lading in een emmer die je niet al te secuur schoongemaakt hebt nadat er slijmers in hebben gezeten! Komop mensen het is geen 'rocket science' 8)

Trouwens wel een mooi ideetje, topicstarter, daar is verder niets mis mee!
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

28-03-2011 11:19

Hoe onderscheid je verse tijgernoten van oude tijgernoten?
Plaats reactie