boilies invriezen


Plaats reactie
jan arends
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
Locatie: nijmegen

06-03-2011 11:03

hallo ik heb een vraag over boilies invriezen

wat is de mooiste temp voor de boilies in te vriezen is er geen min en max temp

kunnen de flavours niet kapot vriezen of de ingredienten die er in zitten


ik hoor het wel wat jullie er van vinden

mvg jan
jan arends
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
Locatie: nijmegen

09-03-2011 10:48

niemand die hier antwoord op kan geven


is dit nu zoon stomen vraag
of weet gewoon niemand dit



mvg jan
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

09-03-2011 11:21

:roll:
Laatst gewijzigd door jan de jager op 09-03-2011 13:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-03-2011 12:50

@ Jan de Jager, i.p.v. te lopen kankeren wat jij altijd doet, kun je ook gewoon proberen te helpen en een antwoord te geven. Blijkbaar is jou Nederlands ook niet helemaal op orde, want een tekst verwoord je niet beter maar een vraag verwoord je beter. Dus pas zeiken als je zelf alles echt op orde hebt!

@ Jan Arends, of er iets stuk gaat door invriezen? Absoluut en per definitie! Zodra iets ingevroren wordt ontstaan er ijskristallen, deze ijskristallen zijn scherp en snijden daardoor molecullen, eiwitten enz enz stuk. Of jij hier iets van merkt? nee, als je je bollen echter bijvoorbeeld 5 jaar in de vriezer bewaard zal de kwaliteit wel flink gezakt zijn. Het voordeel van je bollen een beperkte tijd invriezen is dat je je bollen langer vers houd, maar onthoud aan alles zit een maximum!

Of er een minimale en maximale tempratuur is? niet echt, gewoon de normale vriestempraturen aanhouden en het is prima, alles tussen de -6 en -20 ofzo is prima, daarboven geen ervaring!!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

09-03-2011 12:55

:roll:
Laatst gewijzigd door jan de jager op 09-03-2011 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-03-2011 12:59

Beste Jan, ik vond deze berichtgeving vrij duidelijk, snapte de vraag prima en deze kon niet duidelijker volgens mij:
jan arends schreef:hallo ik heb een vraag over boilies invriezen

wat is de mooiste temp voor de boilies in te vriezen is er geen min en max temp

kunnen de flavours niet kapot vriezen of de ingredienten die er in zitten

ik hoor het wel wat jullie er van vinden

mvg jan


En Jan, in jou beleving heeft het lang geduurd, ik woon niet op dit forum en kijk niet dagelijks in ALLE onderwerpen, ik zag deze vraag en heb geprobeerd te helpen, gelukkig hoef jij niet te bepalen wanneer en waar iemand reageerd.

Kijk eens naar je verleden en de manier warop mensen op jou hebben gereageerd de afgelopen maanden en kijk dan eens in de spiegel!

Daaaag Jannemannetje 8)
Laatst gewijzigd door Bart-Jaap Koorn op 09-03-2011 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

09-03-2011 13:01

Bart-Jaap Koorn schreef:Beste Jan, in jou beleving heeft het lang geduurd, ik woon niet op dit forum en kijk niet dagelijks in ALLE onderwerpen, ik zag deze vraag en heb geprobeerd te helpen, gelukkig hoef jij niet te bepalen wanneer en waar iemand reageerd.

Daaaag Jannemannetje 8)



Ai BJ, heel erg.. :lol:
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

09-03-2011 13:03

zal effe opschonen deze onzin een antwoordt in grote lijnen is er nu geplaatst,

dat laatste zal zeker goed komen

mvg; jan
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-03-2011 13:19

Sven van Anrooy schreef:
Ai BJ, heel erg.. :lol:



OEI, AI, helemaal gelijk :oops: !! hahahahaha :lol: :lol:

jan de jager schreef:zal effe opschonen deze onzin een antwoordt in grote lijnen is er nu geplaatst,

mvg; jan


Jammer weer Jan, bang dat mensen weer zien waarom er voor de zoveerste keer kritiek op jou manier van reageren wordt geleverd ?


Anyway zullen we weer ontopic gaan?
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

09-03-2011 13:28

Vriezer heb ik altijd op een -15/-20 staan soms gaat hij vanzelf naar de -25 of -30 toe (Zomer)
Maar heb nog niks negatiefs kunnen ontdekken.

Gewoon lekker houden tussen de inderdaad -6 en -20. -6 is denk al voldoende,want bevroren is bevroren natuurlijk.

En kan me inderdaad wel voorstellen als jij de boilies 4/5 jaar in de vriezer laat dat er wel iets aan verloren gaat. Maar veel geloof ik niet echt.

ps: Jan ging toch voor zeiksnor 2011?? :lol:
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

09-03-2011 13:29

zeker niet bang kerel,

het kan me niet schelen, doe alleen niet aan vragen beantwoorden in een topic dat is wat anders dan dat jij denkt dat je weet hoe ik in elkaar steek.
Helderziende zeker :wink:
jan arends
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
Locatie: nijmegen

09-03-2011 16:05

bedankt

mannen voor de reactie


het is duidelijk



mvg jan
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

09-03-2011 19:36

raar ventje
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

09-03-2011 20:14

Je staat duidelijk achter je uitspraken als je ze wist of wijzigt :lol:
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

09-03-2011 20:25

leen goudappel schreef:Vriezer heb ik altijd op een -15/-20 staan soms gaat hij vanzelf naar de -25 of -30 toe (Zomer)
Maar heb nog niks negatiefs kunnen ontdekken.

Gewoon lekker houden tussen de inderdaad -6 en -20. -6 is denk al voldoende,want bevroren is bevroren natuurlijk.

En kan me inderdaad wel voorstellen als jij de boilies 4/5 jaar in de vriezer laat dat er wel iets aan verloren gaat. Maar veel geloof ik niet echt.

ps: Jan ging toch voor zeiksnor 2011?? :lol:



Nou Leen als ik een stukje vlees 5 jaar in de vriezer heb, vreet ik het ook niet. Tuurlijk komt invriezen niet ten goede van je bol. Zou toch echt binnen een half jaar je bollen opmaken en dan lekker opnieuw aanvullen. liefst nog sneller opmaken.

Dat je flavour kapot vriest valt wel mee.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

09-03-2011 20:35

Vlees is weer een volkomen ander verhaal. Daar zou ik ook niet aan beginnen na 4/5 jaar lekker bevroren.
Maar het beste is een bol gewoon het zelfde seizoen nog op maken.

Al heb ik ook nog bollen van anderhalf seizoen oud. Gaan dit seizoen gewoon nog de plomp in.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

09-03-2011 21:24

Normaal zijn de bollen een maand of 5-6 houdbaar in de vriezer alvorens er wat van de voedingswaarden en vitaminen verloren gaan,
dit heeft inderdaad met kristalisatie te maken.

even eentip, als je de bollen uit de vriezer haalt ,laat ze ontdooien in de zak en alle vloeistof weer opnemen niet meteen in een droogzak gooien aub. dan verlies je minder atractoren.

Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
timon jansma
Berichten: 48
Lid geworden op: 07-02-2010 20:12

09-03-2011 21:57

Beetje mekkeren om het Nederlands van een jongetje Jan? Nuttig antwoordT van je kerel.

In ieder geval. Stijf invriezen maakt gewoon meer kapot dan mij lief is. Zoals eerder gezegd wil al dat water nog wel eens negatieve invloed hebben. Ga maar na, al die ijskristallen nemen ook flavours op. Tenminste als ik een zak boilies uit de vriezer haal van een willekeurig merk, dan zie je dat aan de onderkant van die zak ijs ligt.

Het is gewoon een noodzakelijk kwaad dat invriezen...
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

09-03-2011 22:02

timon jansma schreef: Tenminste als ik een zak boilies uit de vriezer haal van een willekeurig merk, dan zie je dat aan de onderkant van die zak ijs ligt.

Het is gewoon een noodzakelijk kwaad dat invriezen...


Zoals Ger al zegt, die zak laten ontdooien, dat vocht netjes doorschudden en weer door de balletjes op laten nemen. Dan pas openen dat ding ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

09-03-2011 22:29

Al met al

Blijft een persoonlijk iets! Heb bollen in de vriezer gehad van bijna 2 jaar oud lagen er dag en nacht in bij -20,en raad eens....Na 2 jaar nog prima mee gevangen.

Misschien wel doordat ze ontdooien in de zak waarin ze zitten,who know's? Vangen zal je er wel mee,alleen moet je voor je zelf niet al te krities wezen. Maar ook dat is weer persoonlijk aangelegt :wink:
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
sander kunst
Berichten: 2002
Lid geworden op: 07-10-2009 18:56
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

09-03-2011 22:37

Jan de jager heeft ook als bij naam /// zeik snor.

Ik heb me bollen al zo,n 8 maanden in de kast iggen en ga er dit jaar gewoon mee vissen.
Zo lang ze niet schimmelen is er niks aan de hand , wel zullen ze bij gebruik een stuk harder zijn en wat minder geur af geven.
Plaats reactie