Als ik zo de berichten van Jesse bekijk zit er een hoop boekjeswijsheid tussen. Te zien aan de vragen die hij uiteindelijk zelf stelt. Maakt ook niet uit verder, valt wel op.
Ik heb die Sardine/Anchovy eens geproefd enzo op de beurs, en vond het wel een zoutig bolletje. Als ik voor één van de nieuwe Dynamites zou gaan zou het zeker deze worden.
Aan de TS:
Wat bedoel je met TE vissig? Wij visten wel eens met 90%vismeelballetjes, vol met Sense Appeal Shellfish en een dikke scheut Swan Mussel. Rolt voor geen meter, maar ving wel als een tiet

.
Na het zien van een bepaalde aflevering Mythbusters ben ik ook eens na gaan denken over kruidige troep. Die witte haaien hadden onder water geen enkele last van Habanero's. En die hebben een behoorlijk capsaine-getal, blaagh. Hoe dit zit met kurpels heb ik geen idee, maar ik denk toch dat een onderwaterfactor er wel enig iets mee te maken heeft:
"
But the location of the capsaicin is inside of peppers -- not on the outside -- so that pokes some holes in Aztec theory. When you slice open a pepper, you find the capsaicin glands between the colored flesh (yellow, green, red or orange, depending on the variety) and the placenta, or the mealy, whitish part you usually slice off before eating. That said, stringing peppers behind a boat might only do as much good as a pelting a shark with them.
Can chilies repel sharks?
Some people have proposed using that hotter than hot capsaicin extract for use against sharks. The idea behind one Capsicum shark repellent patent is essentially a pepper spray for sharks. Delivering a shot of Capsicum juice at a shark would irritate the fish's gill membranes and nerves across its entire body [source: Matos and Romero]. Similar types of repellents have worked with terrestrial pests, such as deer and even bears. However, the patent application has yet to be approved, calling the invention into question.
Because of the sharks' sensory organs and the dilution of capsaicin in the water, it doesn't seem likely that the pepper spray would deter the fish. Their noses don't open into their respiratory systems like humans, meaning any spicy water would not enter through the nostrils [source: Parker]. They also wouldn't ingest the water because they extract oxygen from it then release it through their gills [source: Parker]. Finally, their eyes have dual eyelids and a protective membrane to keep their peepers safe."
De keer dat ik een naar een pizzasoort vernoemd bolletje van een niet nader te noemen aasfirma proefde dacht ik ook van: Sodeju, maar vangen dat die krengen deden niet normaal. En aan de pulp te zien die ze uitscheten hadden ze er genoeg van op
