Jagermeister of kruidenbitter of beerenburg


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

14-10-2010 10:04

Nou vind ik het leuk om wat met aas te klooien en ben zelf ook geen voorstander om kant en klare flavours toe te voegen, uitzonderingen daar gelaten.

Als we de dranken nu eens koken om het alcohol eruit te halen of te verlagen en deze kruidendranken eens toevoegen als flavour. Het is goedkoop en heeft een mooie smaak.

Iemand dit weleens geprobeerd, zo ja wat zijn de ervaringen? Je hebt totaal weer eens iets anders.
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

14-10-2010 11:55

Hangt ervan af hoeveel je erin wilt mieteren, als je 500ml op je kg wilt toevoegen (duur en zonde), ok dan misschien de alcohol eruit koken, maar als je beetje normale hoeveelheden hanteert, bv 50 ml op een kilo, dan hoef je de alcohol er niet uit te koken hoor. Flavour heeft ook (ethyl alcohol basis) een alcohol% van 80% +. Dus dat valt te verwaarlozen. Vroeger wel gevangen op boilies waar ik een restant oude Tia Maria doorheen had gegooit. Zo'n 200 ml op een kilo. Meeste verdampt met stomen dus no worries!
Wel zonde van de jagermeisster trouwens, drink m liever zelf op! :-)
Mvg Bas
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

16-10-2010 19:22

Dries,
Myoteren wil ook goed en de Jagermeister of kruidenbitter is eigenlijk zonde. :P

Myoteren heeft tot doel de smaak van de specerijen te
verbeteren en ook de structuur te verbeteren waardoor
ze beter oplossen. Deze techniek is dezelfde als
die van het fruiten. Myoteren is het op laag vuur verhitten
van specerijen met heel weinig olie of boter in
een pan zonder deksel.
Voorbeeld van specerijen die gemyoteerd kunnen
worden:
– Kerriepoeder voor een kerriesaus.
– Paprikapoeder voor een paprikasaus.
Beschrijving van de techniek van het myoteren van kerrie
1. Neem een pan.
2. Smelt de boter of gebruik zonnebloem olie.
3. Voeg de kerrie toe.
4. Zet het vuur laag.
5. Roer voortdurend met een spatel of garde.
Niet laten verbranden, de smaak word dan erg bitter.

Bijvoorbeeld, 1 van mijn favoriete mengsels:
100 ml olie
4 thee lepels kaneel
1 thee lepel zwarte peper
1 thee lepel gemalen ster anijs
Groet'n Henk..

still growing Old.
henry hummmel
Berichten: 524
Lid geworden op: 20-10-2007 15:57
Locatie: ter apel
Contacteer:

16-10-2010 21:48

Lees het boek van Bald de boer maar eens .

P.S op grondvoer met berenburg ging het ook erg hard met de brasems
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

17-10-2010 18:13

Myoteren Henk! Daar zeg je mij wat. Ben 7 jaar lang kok geweest, helaas door een allergie niet meer mogelijk. Eigenlijks was ik het proces myoteren een beetje vergeten ;)
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

17-10-2010 18:17

Het gaat er mij metname om dat er in een kruidendrank zoveel kruiden verwerkt zitten dat je dus een heel eigen tintje aan je bol kan toevoegen. Lijkt mij een mooie toevoeging in een zoet bolletje. Heb een doos met 6 flessen beerenburg kunnen krijgen voor 30 euro. 5 flessen voor mij :P en 1 wou ik proberen in een bolletje, vandaar de vraag.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

18-10-2010 22:55

Nu hoop ik toch oprecht dat je geen allergische reactie krijgt bij de inname van die 5 flessen :oops: :wink:
Bald zal jou dan waarschijnlijk zonder voorwaarde vooraf uit de nood kunnen helpen..
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

19-10-2010 09:22

Nou die allergische reactie is vaak de dag erna. Ik zal het boek Hooked for Life eens halen en lezen. Kieken wat Bald te melden heeft :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

20-10-2010 20:58

Bald - een toffe peer - en "Wie het kleine niet eert....!
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie